31. toukokuuta 2016

Tissit ennen ja jälkeen

Lupasin teille kuvia ennen ja jälkeen rintaleikkauksen, joten tänään niitä on luvassa. Hakeuduin rintaleikkaukseen alunperin siksi, että ennestäänkin pienet rintani ovat kolmen raskauden ja imetysajan jälkeen kadonneet tyystin. Konsultaatioon mennessäni itsekin yllätyin, kuinka ammattilaisenkin mielestä rintani olivat täysin surkastuneet. Lihasten, ihon ja nännien lisäksi rinnoissani ei ollut mitään. Kaikki rintakudos puuttui. Lähes lapsesta asti rintojen kasvua odottaneena edes ne ihmeet joihin kehoni on vuosien aikana pystynyt, luomaan ja ruokkimaan jälkikasvuni, eivät yrityksistä huolimatta auttaneet minua hyväksymään itseni sellaisena kuin olin.

Leikkauksesta on nyt aikaa tasan kaksi viikkoa. Implantit ottavat oman aikansa asettautua kehoon, joten ihan lopullisessa kunnossa nämä eivät ole vielä aikoihin. Implantit ovat siis pisaran muotoiset ja kooltaan 390g. Koska joku kuitenkin kysyy, niin uudet rinnat ovat kuppikokoa D, ainakin tukiliivieni mukaan, jotka ovat kokoa 70D. Jännittää lähteä liivikaupoille myöhemmin, jos nyt vaikka löytyisi ihan oikeasti sopivan kokoisia liivejä.

rinnatennen_1 rinnatjälkeen_1

Ensimmäinen viikko leikkauksen jälkeen oli kieltämättä aika hankala. Leikkausmorkkis tuli jo toisena päivänä ja kivuissani itkin, mitä meninkään tekemään. Suihkuun mennessäni uusi ulkomuoto tuntui vieraalta ja tukiliivien riisuminen aiheutti pahoinvointia. Olin varma siitä jo ennen leikkausta ja olen varma siitä edelleen - vaikeinta minulle tulee olemaan hyväkyä se, että kehossani on jotain sinne kuulumatonta. Nyt kahden viikon jälkeen pahimpien kipujen ollessa historiaa oloni on jo paljon parempi. Lisätukivyötä olisi hyvä käyttää vielä viikon ja tukiliivejä muutaman viikon ajan yötä päivää, jatkossa tarpeen ja oman mielen mukaan. Rintojen muovautuminen lopulliseen muotoonsa ja implanttien asettautuminen aloilleen voi viedä jopa neljästä kuuteen kuukautta leikkauksesta, joten siihen asti nämä eivät ole vielä lopullisen näköiset tai tuntuiset. 

rinnatennen_2 rinnatjälkeen_2

Alkuun kauhistelin rintojen kokoa. Itse asiassa kauhistelin sitä jo konsultaation jälkeen sovittuamme kirurgin kanssa implanttien koosta. Näin jälkeenpäin ajateltuna nämä eivät kuitenkaan ole yhtään liian isot, ero onkin yllättävän pieni etenkin vaatteet päällä. Rinnat istuvat mielestäni kehooni melko luonnollisesti koonsa puolesta. Ovathan ne tietenkin tiiviimmät kuin luomurinnat eikä minulla ole yhtään rintakudosta joka pehmentäisi implantin tuntumaa. Olen kuitenkin todella tyytyväinen, että uskalsin käydä kaiken tämän läpi. Tunnen itseni naisellisemmaksi ja itsevarmemmaksi, vaikka ei se itsevarmuus loppupeleissä rintojen koosta johdu. Kehoni on ryhdikkäämpi ja vaatteet istuvat paremmin päälle. Tähän mennessä kaikki kokeilemani vaatteet ovat mahtuneet päälleni edelleen, vaikka pelkäsin ennen leikkausta tarvitsevani totaalista vaatekaapin uusimista. En tiedä millaiset kannut olisin tarvinnut onnistuakseni siinä... Lopputulos miellyttää omaa silmää ja sehän on tärkeintä. Nyt sitten odotellaan, että viimeisetkin kivut ja epämiellyttävät tunteet poistuvat, rintoihin palautuu tunto ja implantint löytävät lopullisen paikkansa kehossa.

Yleensä en mielelläni puhu blogissa raha-asioista, mutta monia varmaan kiinnostaa leikkauksen lopullinen hinta. Halusin ehdottomasti leikattavaksi Suomessa, vaikka etelänaapurissa olisin varmaan säästänyt tonneja. Minä sain leikkaushinnan arvonlisäverottomana ja säästin siinä useita satasia, mutta kyllähän tämä kallis paukku silti oli. Lopullinen hinta oli siis 7250€ sisältäen konsultaation, verikokeet, implantit, leikkaus- ja anestesiakulut, sairaalayöpymisen, kahdet tukiliivit ja lisätukivyön, tukisukat, lääkkeet sekä jälkitarkastukset.

Mitäs pidätte lopputuloksesta? Oliko leikkauksen arvoinen juttu? Omasta mielestäni ainakin oli!

33 kommenttia:

 1. Wau! Tosi hyvältä näytät! :) ei ollenkaan överit vaan ihan täykkytissit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti matu <3 Ja tästä nää vielä paranee seuraavan puolen vuoden ajan, ei oo enää niin tönköt sitten :P

   Poista
 2. Nyt kyllä täytyy sanoa, kuinka hyvännäköiset nuo on! Iskee tissikateus vallan! :)

  VastaaPoista
 3. Tasan ei mene onnen lahjat, mutta voiko sitä onneksi sanoa jos on liian pienet tai liian isot rinnat. Minä kävin pari viikkoa sitte pienennys leikkauksessa ja kun luin noita sinun tuntemuksia niin huomasin että minulla ne oli ihan samat. Mietin että mitä minä olen mennyt tekemään ja antanut ottaa pois kehostani jotain semmoista joka sinne kuuluu. Itkeskelin pahaa oloani ja rinnat tuntuivat vieraalta. Olo on helpottanut mitä enemmän aikaa leikkauksesta menee ja nyt osaan jo nauttia siitä että paino olkapäiltä on pois. Puseroita on mukava kokeilla kun ne ei ahdista rinnan kohdalta, ennen kaikki otti siitä kiinni. Kyllä kaikilla pitää olla mahdollisuus saada sellaiset rinnat kuin haluaa, koska ne ovat tärkeä osa naista tai ainakin minulle ovat. Hyvältä näyttää sinulla ja kun ovat sopivan kokoiset niin eivät näytä luonnottomalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, mielenkiintoista kuulla, että morkkistunteet voi tulla pintaan myös pienennysleikkauksessa - ei ole käynyt mielessäkään! Toisaalta, ehkä se on ihan luonnollista että tulee pohdittua kivuissaan kaikenlaista. Kiva kuulla, että sulla on toipuminen alkanut hyvin ja tsemppiä jatkoon! :)

   Poista
 4. Kerrothan sitten miten tuntoaistimukset muuttuivat, jos muuttuivat. Itseä mietityttää tämä eniten leukkausta miettiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän mielessä. Toistaiseksi rinnat ovat vielä lähes kokonaan tunnottomat ja palautumiseen voi mennä pitkäkin aika!

   Poista
 5. Miksi siis sait leikkauksen arvonlisäverottomana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveyden ja sairaudenhoitopalveluista ei peritä arvonlisäveroa. Tosin en tiedä kuuluuko tämä samaan kategoriaan, mutta veron sivuilta voi lukea lisää.

   "Monet hoidot ovat kuitenkin sellaisia, että niitä annetaan sekä lääketieteellisellä että myös muulla perusteella. Jälkimmäisessäkin tapauksessa hoidolla voi olla terveyttä edistävä vaikutus, mutta kyse ei ole kuitenkaan varsinaisesti sairauden tai terveydellisen poikkeavuuden diagnosoimisesta, hoitamisesta tai parantamisesta. Tällaiset hoidot ovat arvonlisäverottomia ainoastaan silloin, kun niitä annetaan lääketieteellisellä perusteella. Hoitoa annetaan lääketieteellisellä perusteella, jos sen antaminen perustuu lääkärin lääketieteellisin perustein antamaan määräykseen tai lähetteeseen. Lisäksi edellytyksenä on, että hoidon antaja on terveydenhuollon ammattihenkilö."

   https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Arvonlisaverotus/Terveyden_ja_sairaanhoidon_arvonlisavero(30713)

   Poista
  2. Joo, eli juuri näin. Ymmärtääkseni normaalisti esteettiset toimenpiteet, eli pelkät "huvin vuoksi" tehdyt plastiikkakirurgiset leikkaukset on arvonlisäverollisia. Mulla toimenpide kategorisoitiin korjaustoimenpiteeksi, eli juurikin lääketieteellisin perustein tehtäväksi ja oli siksi arvonlisäveroton. :)

   Poista
 6. Hyvältä ja luonnolliselta mielestäni näin näyttää. Pääasia tosiaan että itse on tyytyväinen. Omaa silmääni häiritsee sellaiset luonnottoman näköiset silikonipallot millä ei ole tissien kanssa mitään tekemistä keskenään. Mutta jotkut kai niistäkin pitävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Mulle oli alusta alkaen tärkeää, että nämä olisivat mahdollisimman luonnollisen oloiset.

   Poista
 7. Todella iso tsemppihalaus rohkeudestasi! Olet täydellinen :)

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttäää :) kumpa sais itseki pian rahat kasaan :)

  VastaaPoista
 9. Onnea uusista tisseistä! :) Luonnolliset ja normaalit kuvista päätellen. Ei varmaan monikaan veikkaisi silikoneiksi ellei tietäisi asiasta. Hienoa rohkeutta kirjoittaa asiasta blogista! :)

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää! Myös sun hiukset noissa ennen kuvissa! :)

  VastaaPoista
 11. hyvältä näyttää! :) mutta mielestäni ei kyllä D kuppia :o itse nimittäin olen 80D ja rintani ovat paljon isommat kun sinun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tissien koko verrattuna kuppikokoon vaihtelee toki myös ympärysmitan mukaan, tosin en tiedä paljonko se käytännössä merkitsee. Eli 80D voi olla paljonkin isompi kuin 70D :)

   Poista
 12. Hyvältä näyttää ja luonnolliselta ei vois uskoa et on silikonit! Mulla on vielä vähemmän rintoja tai ei niitä oo nännit vain. Rintaliivejä ei löydy ja näytän pikku tytöltä :( 11v tyttärelläni ja miehelläni on isommat rinnat eikä viiden lapsen odotusajat sekä imetys oo muuttanut rintoja mitenkään päin vastoin loputkin hävinneet. Olen joskus haaveillut silikoneista mut mies on vastaan eikä oo vara joten olkoon kuljen vaan ylisuurissa vaatteissa mieluummin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla että ovat muidenkin silmään suht luonnolliset :) Tsemppiä sulle, toivottavasti löytäisit sen hyväksynnän itseäsi ja rintojasi kohtaan, jota mä en ole onnistunut löytämään, onneksi ihminen on paljon muutakin kuin tissien kokoa. Ymmärrän toki täysin sun tunteet :/ Jos ei muuta niin tissirahasto pystyyn, se on sun oma valintasi eikä pitäisi loppupeleissä muiden (edes miehen) mielipiteet siihen vaikuttaa. :)

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Hyvältä näyttää!
  Eikä yhtään näytä silikoneilta, vaan aivan normaaleilta ja luonnollisilta! :)

  VastaaPoista
 15. Vau, näyttää hyvältä! Ei yhtään tule mieleen silikonit, ainakaan sillä negatiivisella tavalla, vaan näyttävät tosi luonnollisilta ja sopivat kehoosi hyvin! :)

  VastaaPoista
 16. Tosi tyylikäs ja luonnollinen lopputulos! :)

  VastaaPoista
 17. Moikka!Hyvältä näyttää!:) saanko udella missä leikkaus tehtiin ja kuka oli leikkaava kirurgi? Mietin itse kyseistä operaatiota,mutta tietoa löytää aika huonosti siitä minne/kenelle kannattaisi mennä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!