9. toukokuuta 2016

Kroppaprojekti

Alkuvuodesta kirjoittelin tavoitteistani tälle vuodelle ja yksi niistä oli liikunnan ja urheilun ylläpitäminen ja lisääminen säännölliseen arkirytmiin sekä terveelliseen ruokavalioon panostaminen. Toistaiseksi olen onnistunut tässä tavoitteessa, tai ainakin osassa sitä. Ruokavalioni on edelleen retuperällä. Syön liian vähän, todella epäsäännöllisesti, korvaan perusruokaa herkuilla ja juon aivan liian vähän. Onneksi on vielä reilu puoli vuotta kuluvaa vuotta jäljellä, joten voin vielä onnistua tässäkin tavoitteessa. Liikunnan kanssa olen pysynyt suunnilleen ruodussa, joskin olen fiiliksen mukaan ottanut treenaamisesta taukoa silloin tällöin.

Seuraan edelleen Kayla Itsinesin Bikini Body Guidea, jonka siis aloitin heinäkuussa viime vuonna. En seuraa treeniohjelmaa orjallisesti, mutta olen onnistunut pyrkimyksessäni treenata noin kolmesti viikossa. Kerkesin juuri ryhdistäytyä lenkkeilyn kanssa ja käydä lenkillä kahdesti viime viikolla, kunnes mursin varpaani (ei se varmaan oikeasti ole murtunut, mutta on edelleen viikon jälkeen kipeä ja aristaa liikkumista). Nyt olenkin sitten loppuviikon taas vain makoillut. Kehoni on muuttunut vuoden aikana paljon, kuten voitte nähdä alla olevista kuvista. Vasemmalla tilanne ennen treeniohjelman aloittamista viime kesänä, oikealla tämänhetkinen tilanne kymmenen kuukauden suhteellisen säännöllisellä treenaamisella. Nämä kuvat olivat alunperin ainoastaan omaan käyttööni tarkoitettu, joten ne eivät ole pikkuhousuineen, likaisine hiuksineen ja meikittöminä kovin kauniit tai säädylliset, mutta ne ovat aidot. Paino on pudonnut n. 3-4 kg. "Raskauskiloja" minulla on edelleen reilut kaksi kiloa, mutta uskon sen olevan lihasta eikä enää raskauspainoa. Terveellisen ruokavalion avulla tulokset voisivat olla vielä paremmat! 

10kk_11 10kk_21

Pelottaa hieman miten jo lähes rutiiniksi tulleen liikunnan käy, kun en saa rintaleikkauksen jälkeen liikkua juuri ollenkaan kahteen kuukauteen. Pelkään, että koko vuoden treenaamisen tulokset ehtivät kadota tuon kahden kuukauden aikana ja muutun takaisin tuoksi huonokuntoiseksi lösähtäneeksi Jenniksi, joka olin vuosi sitten. Kahden kuukauden treenikielto ei ole ehdoton, mutta erittäin suositeltava. Vähintään kuukauden verran tulee välttää kaikenlaista liikuntaa, toisen kuukauden aikana uskaltaa ehkä alkaa varovasti liikkumaan, omasta voinnista riippuen. Lääkäri suositteli minulle tuota koko kahta kuukautta, sillä en tule pystymään olemaan täysin tekemättä mitään kun mulla on kolme lasta hoidettavana. Sen takia on entistä tärkeämpää minulle välttää kaikkea ylimääräistä rasittamista parhaani mukaan. Näin minimoidaan mahdolliset leikkauksen jälkeen ilmenevät riskit implanttien asettumisen ja kehoon sopeutumisen suhteen.

Olenkin nyt päättänyt, että tuon kahden kuukauden aikana tulen panostamaan siihen kompatuskiveeni, ruokailuun, entistä tarkemmin, välttääkseni totaalisen lössähtämisen. Jospa sillä saisin samalla boostattua itseäni terveellisempiin syömistottumuksiin joiden soveltamista voisin jatkaa liikuntakiellon lopettamisenkin jälkeen. En ole mikään yltiöpäinen terveyshihhuli, mutta mun surkeiden syömistottumusten parantamisessa pienkin panos on hyväksi. Terveellisessä ruokavaliossa ei ole mitään huonoa, mutta epäterveellisesti syöminen vaikuttaa lähes kaikkeen. Fyysinen jaksaminen kärsii, keho voi huonosti ja saattaa kärsiä tärkeiden ravintoaineiden puutostiloista, ärtyneisyys ja huonotuulisuus lisääntyy. Jos ajatellaan, että haluan jaksaa touhuta lasteni kanssa nyt ja vielä kymmenenkin vuoden päästä, olisi tärkeintä tehdä pitkän tähtäimen tavoitteita ja yrittää tehdä kokonaisvaltaisia muutoksia. Pikadieetit, herkkulakot ja hetkittäiset himotreenausvaiheet eivät auta, muutoksen täytyisi olla pysyvä. Ja se onnistuu vain liikunnan ja terveellisen ruokavalion ottamista osaksi päivittäisiä rutiineja ja tekemällä niistä elämäntapa.

Urakka jatkuu siis seuraavan kahden kuukauden ajan ruokavalioon panostamisella, treenien suhteen katsellaan sitten loppukesästä, millainen on vointini.

15 kommenttia:

 1. Oot kaunis ja hyvä kroppa! Mä syön kans vähän miten sattuu. Väsymys osasyynä.itse en salilla treenaa mut lenkkeilen päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Titti! :) Huonon syömisen vaikutukset on kyllä tosi isoja, ainakin itselläni. :/ Väsyttää entistä enemmän ja kiukuttaa ja keho voi huonosti.

   Poista
 2. Edelleen sanon samaa mitä oon sanonut ennenkin; sua ei kyllä millään uskoisi kolme lasta synnyttäneeksi äidiksi! :)
  Mulla olis itsellänikin tavoitteena opetella terveellistä ruokavalioa ja elämäntapoja. Olen kovin laiska harrastamaan liikuntaa ja ruokavalio on mitä sattuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tsemppiä sullekin elämäntapojen parantamiseen. Uskon, että kun keho voi hyvin mielikin voi paljon paremmin, eli ei se ainakaan huonoa tee. Pienetkin muutokset saavat ihmeitä aikaan, eli ei tarvii stressata jos ei oo mikään himoterveysintoilija :)

   Poista
 3. Mikä on tuo bikini body guide? Maksaako paljon? Mimmosia treeniohjelmia siinä on, jumppia/painoja tms.? Yritin vähän googlailla, mut kysyn silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. www.kaylaitsines.com löytyy kaikki tarvittavat tiedot! Treeniohjelmia on kaksi (bbg 1 ja bbg 2) ja ne kattaa kumpikin 12 viikon treenit. Sit on myös sovellus, siitä mulla ei oo kokemusta. Toimii vaan iphoneissa toistaiseksi. Kaylalla on myös ruokavalio-ohje, siitäkään mulla ei ole kokemusta. Mutta treenit on helppoja, pystyy tekemään vaikka kotona ja painot yms välineet on helppo kompensoida kotoa löytyvillä jutuilla jos ei oo kunnon vehkeitä käytettävissä. Treenit on lyhyitä mutta silti super tehokkaita, eli ei vie aikaa kuin puoli tuntia päivässä 3x viikossa ja muutamat lenkit päälle. Suosittelen ehdottomasti! ja inspiraatiota jos etsii niin kannattaa seurata instassa kayla_itsines :) Mulla on vain tuo bbg 1 ja se maksoi n. 50e. Siinä on 16 viikon treeniohjelma ja senhän voi aloittaa sitten aina alusta uudelleen, eli hinta ainakin maksaa itsensä takaisin. Aion kyllä ostaa tuon 2. osan myös kunhan sitten leikkauksen jälkeen pääsen takaisin treenaamisen makuun. Saahan siinä vaihtelua ja kakkonen on tietääkseni hieman ykköstä vaativampi, eli hyvää jatkoa kun on ykkösen suorittanut kerran tai vaikka kymmenen kertaa ensin :)

   Poista
 4. Muutoksen huomaa hyvin selkeästi, vaikka et lihava ollut aijemmassakaan kuvassa niin selkeästi toisesta kuvata huomaa itsetuntosi kohonneen, ilme on paljon iloisempi ja ryhti parempi. Hyvältä tosiaan näyttää! Vaikka täytyy sanoa että jäin pitkäksi aikaa tuijottamaan toisessa kuvassa vatsaa, miten se on keskeltä niiin minimaalinen, ihan kuopalla. En ole koskaan nähnyt vastaavaa ja siksi sitä varmaan jäin katsomaankin. Mutta tosiaan näyttää upealta! Tsemppiä rintaleikkaukseen, toivotaan että paranet hyvin ja pääset nopeasti elämään normaalisti. Milloin menet leikkaukseen? Joutuuko sen jälkeen jäämään sairaalaan yöksi vai pääseekö sieltä parin tunnin jälkeen kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista. Mulla on aina ollut oudon muotoinen tuo vatsan sivuprofiili. Mun rintakehä ja vatsan alue muutenkin on tosi litteät :D Monesti on ihmetelty, miten voin olla noin laiha sivusuunnassa vaikka oon sitten ihan normikokoinen edestäpäin :D Luulisin, että toi kuoppa johtuu siitä, että mun alavatsa on löysän ihon takia vähän tommoinen pömpähtävä, jonka takia se saa näyttämään että siinä yläpuolella olis kuoppa. Ja se sama kuoppahan näkyy myös ennen-kuvassa, on vaan vähän vähemmän näkyvä.

   Leikkaus on ensi viikolla ja jään sairaalaan yhdeksi yöksi leikkauksen jälkeen :) Kiitos tsempeistä!

   Poista
 5. Tarkat silmät jäivät katsomaan missä on vihkisormus kuvassa nro2!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Mä oon siinä mielessä laiska sormuksen käyttäjä, että unohdan laittaa sen takaisin jos sen riisun. Sit oon aina viikko tolkulla "sinkku". Ja mun mieshän käyttää sormusta melkein vaan viikonloppuisin jos muistaa, kun ei viitsi töissä kuluttaa sitä. :D

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kyllä huomaa kuvista selkeän muutoksen! Vau! Pitäisi itsekin ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa tekemään vartalolle jotain! Tohon sormus asiaan niin mulla kävi niin että synnytyksen jälkeen hankittu kihlasormus on nykyään liian iso ja putoilee välillä ties minne enkä siksi uskalla käyttää sitä aina ulkona. Välillä joudun pujottamaan sen keskisormeen jottei se tippuisi :D

   Poista
  4. Kiitos Saya <3 Harmi, että sun sormus on jäänyt isoksi. Mulla nämä eivät mahtuneet edes päälle raskausaikana ja nykyäänkin on joskus pakko ottaa sormukset pois ihan vaan siksi, että kiristää jos sormet vähänkään turpoaa kuumassa tmv. :D

   Poista
 6. Vau mikä muutos ! Hienoa työtä :) vaikka siis ensimmäisessäkin kuvassa näytät hyvältä ! Täytyis itsekin ryhdistäytyä, mut suklaa on liian hyvää :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janina <3 SUklaa on kyllä :D mullakin ois varmaan paremmat tulokset jos parantaisin ruokavaliota, mut treenaan ja herkuttelen niin ei oo ihan optimaalinen tilanne :P

   Poista

Kiitos kommentista!