9. huhtikuuta 2016

Haihyökkäys!

_DSC0184_1

Tänään ollaan vietetty Joelin synttäreitä, vaikka varsinainen syntymäpäivä on vasta huomenna. Juhlittiin etukäteen, ettei synttäribileet menisi päällekkäin poikien serkun huomisen nimijuhlan kanssa. Tämä viikonloppu on siis pelkkää juhlaa juhlan perään! Me pistettiin kunnolla ranttaliksi ja järjestettiin bileet vimpan päälle hai-teemalla. Pöytä oli koreana herkkuja ja kaikki meni kaupaksi, meille jäi vain pieni pala kakkua jäljelle. Koti täyttyi läheisistä ja tunnelma oli katossa. Joel sai paljon kivoja lahjoja ja saa huomenna vielä lisää. Me jätettiin omat lahjamme antamatta, jotta Joel saisi omana syntymäpäivänään myös lahjoja.

_DSC0156_1 _DSC0163_1 _DSC0279_1

Koti koristeltiin isolla kalaverkolla, johon oli saaliiksi tarttunut useampi hai ja aika monta ilmapalloa. En tajunnut lähteä etsimään mistään valmista verkkoa, joten punoin tuon koko systeemin villalangasta omin kätösin. Askartelin myös hai-propsin, jotta halukkaat pystyivät ottamaan teemaan sopivia selfieitä. Meillä oli tosi paljon lapsivieraita ja haluttiin muistaa heitä pienillä kiitoslahjoilla, joten askartelin paperipusseista haita ja täytettiin pussit herkuilla ja pienillä leluilla. Joel sai itse valita erilaisista merieläimistä kuka lapsi saa minkäkin lelun ja hän piti tätä tehtävää todella tärkeänä. Joidenkin mielestä tällainen vieraiden lahjominen juhlissa voi olla pönttöä, mutta itse muistan ainakin lapsuudesta sen tosi kivana juttuna, kun sai juhlista pienen pussukan kotiin vietäväksi. 

_DSC0125_1 _DSC0132_1 _DSC0130_1 _DSC0131_1 _DSC0134_1 _DSC0138_1

Juhlapöydän antimet suunnittelin myös haiteemaan sopivaksi, vaikka kiireen takia osa ideoista jäi vain ajatuksen tasolle. Suolaisena meillä oli pieniä fish&chips-kuppeja jotka täytettiin lohella, perunanoiseteilla, aiolilla ja persiljalla. Tarjolla oli myös pikkuporkkanoita, juusto-haihampaita ja kurkkutikkuja. Meloni-hai täytettiin vesimelonilla, mansikoilla sekä vadelmilla ja samalla hain kitaan eksyi myös pahaa aavistamaton naku-uinnilla ollut Ken-nukke. Makeina tarjottavina tein kakun lisäksi suklaamuffinseja jotka koristelin vaahtokarkkimassasta tehdyillä ja elintarvikevärillä maalatuilla hain evillä.  Persikkasoseella ja suklaamoussella täytetty haikakku  ei onnistunut ihan niin hyvin kuin olin mielessäni kuvitellut, mutta oli se ehkä tarpeeksi hain näköinen kuitenkin. Boolina toimi elintarvikevärillä terästetty merivesi, toisin eli kupliva omena-sitrusjuoma.

_DSC0139_1 _DSC0253_1 _DSC0223_1

Juhlien jälkimainingeissa meiltä löytyy kotoa sakki väsyneitä pieniä poikia, vatsat täynnä herkkuja ja mielet iloisina. Alexia harmitti alussa hieman se, ettei hän saanut lahjoja, mutta onneksi hänen omat syntymäpäivänsä koittavat jo muutaman kuukauden päästä. Ilmapalloja kuin ruttoa pelkäävä Hugo puolestaan onnistui katon maanisen tuijottamisen lisäksi myös leikkimään nätisti kavereiden kanssa. Juhlien järjestely on tosi hauskaa puuhaa, mutta myöskin todella stressaavaa. Sami ei kerennyt auttaa minua järjestelyissä juuri ollenkaan, mutta olen tosi ylpeä siitä, että saatiin hyvät juhlat järjestettyä kuitenkin. Ei yhtään haitannut, ettei kaikki ollut valmista vieraiden saapuessa. Loppupeleissä fiilis on tärkein ja se, että juhlakalu on tyytyväinen. Ei siinä kukaan kiinnitä huomiota pieniin epäkohtiin.

10 kommenttia:

 1. Todella kivan näköiset koristelut ja tarjottavat - kekseliästä ! Varmasti ollut onnistuneet juhlat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, oli kyllä onnistuneet juhlat ja muutkin :D

   Poista
 2. Vitsi toi Ken tuolla vesimelonissa on hauska :D!

  VastaaPoista
 3. Vau! Hienot koristelut ja tarjottavat.:) onnea 5-vuotiaalle Joelille!

  VastaaPoista
 4. Haha vau! Kenille pöksyt jalkaan :DD Noi kuppikakut on mageet millä ne on kuorutettu/koristeltu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah pelkäsin että sen vaatteet värjäytyy, niin sai mennä naku-uinnille :DD Kuorrutus on vaan kermaa jota on vähän jatkettu vaniljakreemijauheella ja värjätty sinisellä elintarvikevärillä (vaikka jäikin aika vihertäväksi). Toi hain evä taas on vedellä laimennetulla mustalla elintarvikevärillä maalattua vaahtokarkkimassaa, jonka siis kaulin ja muotoilin ja kuivatin :D

   Poista
 5. Vau miten hyvännäköiset tarjottavat! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!