4. maaliskuuta 2016

The face

Mä en ole kovin hyvä meikkaamaan, enkä edes meikkaa kovin usein. Varmaan just siksi, kun en osaa. Kulmakarvani eivät teiniaikojen idioottimaisen sheivaan karvat pois ja piirrän viivat kulmiksi -vaiheen takia enää kasva kunnolla, joten kulmien korostus on ainoa asia jota naamalleni teen lähes päivittäin. Olen tässä vuosien aikana harjoitellut kulmien korostamista, mutta en edelleenkään ole siinä hyvä. Kulmista tulee aina liian paksut, liian tummat, kummallisen muotoiset tai eripariset. Aiemmin saatoin käyttää ripsiväriä, rajauksia ja luomiväriäkin jonnekin lähtiessä, nykyään en sitäkään. Olen nimittäin minäkin hurahtanut ripsienpidennyksiin.

_DSC0177_2

Monta vuotta seurasin vierestä ystävieni kokemuksia ripsienpidennyksistä, vannoen että minähän en tuollaiseen touhuun lähde. Sitten eräänä kauniina loppukesän päivänä huomasin makaavani ripsihuoltajan penkissä hypisteltävänä. Ystäväni häät koittaisivat muutaman päivän kuluttua ja tiesin jo etukäteen itkeväni. En halunnut tahria meikkejä montaa kertaa päivän aikana, joten suostuin kokeilumielessä laittamaan pidennykset "ihan vaan häitä varten". Aloitin maltillisilla klassisilla pidennyksillä, ja olin heti koukussa! Kuinka ihanaa näyttää hyvältä heti herätessä, naamaa ei tarvitse laittaa mutta on silti siedettävän näköinen heti ovesta ulos astuessa. Nelisen kuukautta huollatin klassisia ripsiä mutta marraskuussa päätin kokeilla volyymeja. Koska mä en käytä juuri ollenkaan meikkiä ajattelin volyymien tuovan hieman klassisia ripsiä enemmän näyttävyyttä kasvoilleni. Tällä hetkellä mulla on C-kaarevat 11-13mm pituiset ripset, jotka mielestäni ovat suhteellisen maltilliset, mutta silti tarpeeksi näyttävät.

Lasten kanssa tohinoidessani saan kyllä olla hieman varuillani ripsien suhteen, sillä turhan usein on käynyt niin, että saan raajasta naamaan ja silmistä karisee puolet ripsistä. Yleensä ripset pysyvät kuitenkin siedettävinä huoltovälin verran. Käyn huollattamassa ripset kolmen tai neljän viikon välein, joskus jopa tiheämmin. Pidän huolta siitä, että menen ajoissa huoltoon, sillä en halua että ripset menevät liian rumasti harottaviksi pitkän huoltovälin takia.

_DSC0201_2

Mulla ei ole kovin hyvä iho, vaan ihoni on kuiva mutta silti helposti rasvoittuva. En yleensä käytä mitään peitetuotteita, annan mieluummin ihoni olla au naturel ja hengittää, kuin että pakkeloisin muutenkin huonokuntoiset ihohuokoset paksun meikkikerroksen alle. Joskus saatan sipaista cc-voidetta joihinkin näppyihin tai tummiin silmänalusiin. Mulla on niin paljon pisamia ja luomia kasvoissa, etten millään määrällä meikkiä kuitenkaan saisi virheettömän näköistä ihoa. Huulten korostamista tahtoisin kokeilla useammin, testata jotain räväkän väristä huulipunaa, mutta se kaatuu aina yritykseen. Olen yrittänyt käydä huulipunaostoksilla, mutta kasvoni näyttävät tottumattomuuttani täysin vierailta värillisissä huulissa. Myös käytännöllisyys menee tässä kokeilunhalun edelle, sillä en pidä siitä tahmaisesta tunteesta jonka huulipuna saa aikaan. Vinkkejä aloittelijalle otetaan vastaan!

Ripsienpidennykset - turhaa ja turhamaista, vai kätevää ja kaunista?

6 kommenttia:

 1. Mä tykkään myös ripsienpidennyksistä tosi paljon, olin koukussa heti kokeiltuani! Mullakin on volyymit ja se on kyllä niin helppoa aamuisin herätä "valmiiksi meikattuna" :) Meneehän siihen aika paljon rahaa, mutta ovat mielestäni sen arvoiset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä mainitsitkin tuossa parhaimman ja huonoimman puolen :D Kallista, mutta niin helppoa! :)

   Poista
 2. Hei noi sopii sulle tosi hyvin! Ovat näyttävät mutta samalla erittäin luonnolliset eivätkä yliampuvat. Paljon maksat niiden huoltamisesta? Huulipunista sen verran että panosta kunnon huulipunaan esim. MAC merkkiin ja valitse vaikka alkuun mattapuna joka ei tunnu juuri miltään huulissa :) Valitse aluksi vaalea sävy josta on aina helpompi siirtyä tummaan. Huulipunat ovat ihania kun niitä oppii käyttämään! Sinulle sopisi varmasti myös räväkän punainen huulipuna muuten maltilliseen meikkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvä että muidenkin mielestä noi ei oo liian näyttävät, mun äiti nimittäin kommentoi joskus että ovatko aavistuksen liian luonnottomat :D Ripsihuolto maksaa 50e siellä paikassa missä käyn :)

   Kiitos huulipunavinkeistä, kai sitä olisi vain otettava itsensä niskasta kiinni ja harjoiteltava, enhän mä muuten opi! :D

   Poista
  2. Itse luotan kanssa ikuisesti MACin mattapuniin, tosin aloitin suoraan sillä kaikista tummimmalla punalla ja innostuin sitä kautta huulipunista. Muutenkin mattapunat on helpoin tapa aloittaa, se ei saa huulia näyttämään liian laitetuilta.

   Poista
 3. Tosi hyvin sopii sinulle nuo räpsyttimet, ja ovat varmasti kätevät pienten lasten äidillä :)

  Itse käytän välillä vaaleita huulipunasävyjä, mutta tummemmat värit eivät niinkään ole hanskassa. Tuntuu, että tummilla sävyillä saa niin helposti suttuiset huulet ja niitä pitää aina olla varomassa kun vaikka syö tai juo jotain.. Ehkä pitää vielä treenailla..

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!