28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisloman kuulumisia

Nyt on pääsiäislomat lomailtu ja huomenna on taas aika palata takaisin arkeen. Meidän pääsiäinen on kulunut lähinnä löhöillen, ulkoillen, suklaamunia mussuttaen ja yhteisestä ajasta nauttien. On ollut kivaa, kun Sami on ollut neljä päivää kotona kanssamme. Ollaan leikitty munajahtia joka päivä, ja se on ollut pojista kaikista hauskinta! Joustin kukkahattutäteilystäni sen verran, että ostin Hugolle oman suklaamunan, mutta hän ei tykännyt suklaasta ollenkaan vaan sylki sen vain pois. Vaikka Hugo on pian jo puolentoista vuoden ikäinen olen pitänyt aika tarkasti kiinni siitä, ettei hänelle syötetä mitään turhuuksia. Näköjään se on hyödyttänyt, kun ei suklaat ja herkut pojalle maistu.

_DSC0128_1 _DSC0123_1

Lauantaina oltiin Alexin kanssa ystäväni pojan syntymäpäiväjuhlissa. Joel ja Hugo jäivät tällä kertaa isänsä kanssa kotiin, mutta tuotiin heille palat kakkua tuliaisiksi. Eilen käytiin mummilla syömässä ja tänään nautittiin ensimmäistä päivää ulkoilusta välikausivaatteissa. Kevät yllätti ja olen taas mattimyöhäisenä liikenteessä välikauden kanssa. Onneksi syksyn ulkovaatteet eivät ole niin nafteja, etteivät mahtuisi pojille vielä sen aikaa, että jaksan joskus lähteä ostoksille. Hugolle löytyi kaapin perukoilta sopiva välikausipuku ja lenkkarit, Alexille taas sopii Joelin vanhat housut ja takki, joten riittänee ostaa Joelille uudet. Hyvä puoli kolmessa saman sukupuolen lapsessa on ehdottomasti se, kuinka hyvin vaatteita voi kierrättää lapselta toiselle. Laatuun kannattaa panostaa, kun tietää että vaate tulee käyttöön pitkäksi ajaksi ja hintavampikin tuote maksaa itsensä käytöllä takaisin. Kurjempi puoli taas on se, että nuoremmat saavat aina käytetyt vaatteet ja yleensä vain vanhimmalle ostetaan uudet. Onneksi tässä iässä lapsia ei vielä semmoinen haittaa, ja kyllä kaikille ostetaan tasapuolisesti myös uusia vaatteita.

_DSC0156_1 _DSC0141_1
_DSC0162_1

Pääsiäisloman aikana ollaan löhöilyn lisäksi saavutettu yksi iso asia, nimittäin Hugo on nyt täysin tuttipullovapaa. Ensimmäisenä vieroitusiltana Hugo itki muutamia sekunteja, toisena iltana itkua kesti ehkä kymmenisen minuuttia. En osaa sanoa liittyivätkö itkut varsinaisesti tuttipullon kaipuuseen, sillä Hugo itkee yleensä aina hetken ennen nukahtamista. Eilen taas poika oli niin väsynyt, että on hyvinkin voinut itkeä senkin takia. Tänään koittaa kolmas ilta ilman tuttipulloa, pidellään peukkuja että nytkin sujuu yhtä helposti. Olin valmistautunut paljon pahempaan, sillä Hugo on ollut niin kovin kiintynyt iltapulloonsa, joten olen enemmän kuin onnellinen jos tämä meni näin helposti! 

Kevätaurinko on tehnyt ihmeitä mielelle ja minulla on kauhea pesänrakennusvietti päällä. Jatkuvasti tekee mieli siivota, tyhjentää kaappeja, hävittää turhaa tavaraa, sisustaa ja puunata kotia. Ulkona on ihana olla kun iltaisinkin on jo niin valoisaa, auringossa on lämmin paistatella ja Hugokin on alkanut talven jälkeen viihtymään ulkona. Talven aikana ulkoiltiin varmaan ennätysvähän, sillä on tuntunut kurjalta raahata itkevää talvea vihaavaa taaperoa mukanaan ulos. Nyt hän juoksee, liukuu mäkeä, heittää palloa ja leikkii iloisesti pihalla ja puistossa. En voi käsittää, että muutaman päivän päästä on jo huhtikuu! Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että tuttipullosta vierottaminen on sujunut noin helposti! Meillä on sama pian edessä, tyttö on nyt 1v4kk ja olen myös pitänyt 1,5v takarajana. Hän juo myös vain iltamaidon pullosta, saa nähdä miten käy :)

  VastaaPoista
 2. Ihan oikein! Ei lapsen kuulukaan saada karkkia tuossa iässä. Hirveää, kuinka moni nykyvanhempi pumppaa lapsensa pienestä pitäen täyteen sokeri-nimistä myrkkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sokeria käytetään kyllä aivan liikaa pienille lapsille. :/ Kohtuus on toki hyvä, en itsekään ole sitä mieltä ettei lapset ikinä saisi syödä mitään.

   Poista
 3. Meillä tytöt saa karkkia ja herkkuja mummoloissa yms. Olen lipsunut kun muutkin serkut saa niin meilläkin sitten herkutellaan.
  Myös isoimmilla on karkkipäivä lauantaisin. Pienin saa vähän joskus jotain sipsiä yms herkkua.
  Kyllähän sitä ehtii sitten syödä vaikka kuinka paljon karkkeja ja herkkuja kun kasvaa isommaksi ja pääsee esim itse ostoksille,meillä 12-vuotias käy usein kavereiden kanssa salaa esim karkkia ostamassa ja syö sitten jossain ulkona/ostoskeskuksessa yms.
  Kun ei tuon ikäistä voi aina vahtiakaan enää :D

  Kukin tyylillään, en ole niin tarkka vaikka ennen olinkin ja ajattelin että ei meidän lapsille herkkuja.
  Itse kun on sokerihiiri ja syön joka ilta jotain pientä niin kai se vaan lapsiinkin sitten tarttuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti kerkeää isompana vielä herkutella tarpeeksi! :D Mäkään en ole mikään totaalinen nipo, kyllä lapset saa karkkia silloin tällöin ja muita herkkuja. Hugon kanssa oon ollut paljon tiukempi kuin Joelin ja Alexin kanssa. Mutta kyllä se taitaa niin olla, ettei lapsi kaipaa herkkuja ennen kuin on niitä saanut maistaa :D

   Poista

Kiitos kommentista!