18. maaliskuuta 2016

Hui hai, synttärit lähestyy!

_DSC0127_1

Joel täyttää huhtikuussa viisi vuotta ja sehän tarkoittaa, että täällä on synttärijärjestelyt jo täydessä käynnissä! Dinosauruksia fanittava poika olisi halunnut dinosaurusteemajuhlat taas, mutta mietittiin yhdessä muitakin teemoja ja lopulta Joel ihastui hai-teemaan. Joel on dinosaurusten lisäksi kiinnostunut muistakin suurista ja vaarallisista eläimistä, joten hait olivat oiva valinta teemaksi. Ollaan selattu Pinterestiä yhdessä ja pohdittu tarjoiluja, kakkua ja koristeita. Aloitetaan synttärifiilistely kuitenkin tuttuun tapaan kutsukorteista. Askarreltiin teemajuhliin sopivat pelottavat hai-kortit sukulaisille lähetettäviksi. Koska ollaan vähän laiskoja ja vähän kiireellisiä, päätettiin tehdä vain osalle kortit ja kutsua loput viestitse. Ja voin sanoa, että se oli taas kerran hyvä päätös, sillä en olisi jaksanut leikata ja liimata yhtään enempää valkohain irvistävää hammasrivistöä.

_DSC0140_1 _DSC0150_1

Minusta on hauskaa suunnitella teemajuhlia, ja pojatkin ovat tykästyneet siihen, että saavat olla mukana suunnittelemassa omia juhliaan. Vuosien kuluessa uusia teemoja on hankalampi keksiä, mutta onneksi ideoiden ei pitäisi loppua kesken niin kauan kuin mielikuvitus toimii! Pojillahan on tietenkin omat mieltymyksensä ja toiveensa, mutta olen aika iloinen, että toistaiseksi mammankin ehdotukset otetaan vielä innolla vastaan. Tietenkin voisi järjestää juhlia dinoteemalla vaikka joka vuosi, kun ne nyt ovat Joelin ehdottomat lempparit, mutta tavallaan olisi kuitenkin kivaa keksiä aina jotakin uutta. Tähän asti on mennyt läpi selittäminen, että meillähän oli sinulle jo yhdet dinojuhlat, eikö olisi kivaa tehdä tällä kertaa jotakin muuta. Mitäs pidätte kutsukorteista? Mua naurattaa noissa eniten se, että jos en osaa piirtää itselleni kauniita symmetrisiä kulmakarvoja, niin en kyllä osaa tehdä niitä haillekaan.

_DSC0145_1

Mun lapsuudessani ei ikinä vietetty teemasynttäreitä sukujuhlissa, mutta äitini panosti aina kakkuihin ja teki mitä mielikuvituksellisimpia kakkuja vuosi toisensa jälkeen. Kaverisynttärit olivat sitten asia erikseen. Silloin oli tietenkin sitten naamiaisia ja muita teemoja. Me ollaan taas kerran pohdittu, koska olisi hyvä aika alkaa viettämään kaverisynttäreitä, mutta emme vieläkään aio semmoisia järjestää. Samin mielestä kaverisynttärit ovat ajankohtaiset vasta kouluiässä ja olen melko pitkälti samalla kannalla. Joel ei ole varsinaisesti kysellyt kaverisynttäreiden perään, muuten kuin, että hän haluaisi kutsua yhden kerhokaverin. Eihän yhdelle kaverille viitsi omia juhlia järjestää, mutta täytyy miettiä voisiko niitä synttäreitä sitten juhlia kaverin kanssa vaikka viemällä pojat leffaan ja jäätelölle. 

Pidättekö te enemmän perusjuhlista vai teemasynttäreistä?

7 kommenttia:

 1. Miksei sitä kaveria voi kutsua sukulaisten aikaan? Yleensähän noin pienet lapset vielä leikkivät keskenään niin kai sinne yksi kerhokaverikin serkusten leikkeihin mahtuu mukaan. Mä muistan kun aina lapsena olin mun ystävän sukulaissynttäreillä. :)

  VastaaPoista
 2. Teema juhlat on kyllä kivoja, on ihana miettiä teeman ympärille tarjoilut ja koristeet. Nuo kortit ovat todella näyttävät mutta silti sopivan lapsekkaat. Minunkin mielestä kunnon kaverisynttärit eivät ehkä ole ajankohtaisia jos lapset eivät ole päivähoidossa jossa muut lapset kutsuvat ystäviään synttäreilleen. Tuolloin voisi olla lapsista outoa miksi yksi ei kutsu koskaan ketään jos hänet on kutsuttu muiden juhliin. Meillä kaverisynttärit ovat ajankohtaisia kun ollaan eskarissa. Muutamia (1-2) pihakavereita saa kuitenkin tulla sukujuhliin, jos lapsi haluaa. Ehkä teillä voisi olla samoin jos vain yksi lapsi olisi tulossa? Ei kuitenkaan ehkä kaverista tunnu synttärien juhlimiselta jätskillä käynti vaikka se kiva idea onkin! Varsinkin jos hän tuo lahjan niin olisi kiva päästä kunnon juhliin mukaan. Toki tämä on vain minun mielipide äitinä, jos oma lapseni kutsuttaisiin juhliin niin olisin erittäin otettu että hän pääsisi ainoana kaverina sukujuhlille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos hyvistä ajatuksista! Mä olen miettinyt juurikin sitä, että tuolla kerhossa ei taida olla vielä kenelläkään tapana järjestää kaverisynttäreitä, ainakaan ei ole kutsuja kuulunut muiltakaan. Varmasti ajankohtaisempaa olisi juurikin päiväkodissa, jossa lapset näkevät toisiaan päivittäin ja muodostavat tiiviimmät ystävyyssuhteet, jos nyt niin voi vielä alle kouluikäisistä sanoa :D oot ihan oikeassa, että ehkä se jätskille meno olisi vähän turhan arkista.

   Poista
  2. Hei, kiitos hyvistä ajatuksista! Mä olen miettinyt juurikin sitä, että tuolla kerhossa ei taida olla vielä kenelläkään tapana järjestää kaverisynttäreitä, ainakaan ei ole kutsuja kuulunut muiltakaan. Varmasti ajankohtaisempaa olisi juurikin päiväkodissa, jossa lapset näkevät toisiaan päivittäin ja muodostavat tiiviimmät ystävyyssuhteet, jos nyt niin voi vielä alle kouluikäisistä sanoa :D oot ihan oikeassa, että ehkä se jätskille meno olisi vähän turhan arkista.

   Poista

Kiitos kommentista!