1. tammikuuta 2016

Tissit tiskiin

Blogivuosi 2016 alkaa provosoituneissa merkeissä. Kuinka voikaan nousta karvat pystyyn toisen ihmisen aivopieruista. Kuten otsikosta voinee päätellä, on kyse juurikin Teri Niitin loukkaavin saatesanoin sosiaalisessa mediassa jakamasta kuvasta, jossa nainen ruokkii lastaan lentokoneessa. 

imetys_041muok

Olen täysin pöyristynyt. Seksi on vienyt kaiken todellisuudentajun ihmisistä. Ihmiset pitävät rintoja vain seksiin kuuluvina ja niin intiimeinä, että niiden perimmäinen tarkoitus on unohtunut täysin. Rinnat ja nännit ovat tehty naiselle siksi, että vauva saisi ravintoa. Ei siksi, että niitä voisi käyttää markkinointivälineenä tai miesten viihdykkeinä. Rintamaito on parasta mitä pienelle lapselle voi tarjota, riippumatta siitä että siihen on keksitty keinotekoisia vaihtoehtoja. Miten joku muotimaailman-mikälie voi loukkaantua siitä, että viereisen penkin pieni kanssamatkustaja syö? Luulisi hänen nähneen tissejä aiemminkin, ainakin hänen instagram-feedistään päätellen. Kukaan ei kritisoi talon kokoisia alusvaatemainoksia Forumin seinässä, mutta auta armias jos äidin imetystopin alta vilahtaa kaistale paljasta ihoa, samalla kun hän antaa vauvalleen ruokaa. Söisikö herra Niitti tai joku muu imetysvastainen idiootti itse vessassa, poissa muiden katseiden alta? Pitäisikö sitä ihan vaan piilottaa itsensä huivin alle häpeämään, ja jättää toiset ihmiset rauhaan.

nip

Itse olen aikoinani imettänyt juuri siellä, missä vauvalla on sattunut olemaan syömisen tarve. Ruuhkabussissa, uimarannalla, milloin missäkin. Imettäkää tekin! En ole koskaan saanut kritiiikkiä osakseni, mutta olen järkyttyneenä seurannut sivusta näitä netissä leviäviä tarinoita, miten pahasti julki-imettäjiin suhtaudutaan. Puhutaan suvaitsevuudesta, protestoidaan homojen avio-oikeuden puolesta, mutta halutaan kieltää pieniltä ihmisiltä oikeus syödä siellä, missä nälkä yllättää? Te jotka kehtaatte kritisoida julki-imettäjiä, painukaa itse piiloon ruokailemaan ja hävetkää. Kaksinaismoralismin huippu saavutettu ja vuoden idioottipalkinto 2016 jaettu - jo vuoden ensimmäisenä päivänä.

6 kommenttia:

 1. Totta helvetissä sitä pitää saada imettää missä vauvala nälkä sattuu olemann! Suututaa itseäkin tuo mukajulkkis joka kehtaa tuommosia ladella... Imetys on luonnollinen ja kaunis asia, ei häpäisyn arvoista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, sanos muuta. Kurjaa, että joku voi vielä vuonna 2016 olla tuota mieltä :(

   Poista
 2. minä kanssa olen esikoisen imettänyt siellä missä sattu nälkä iskemään.. ja vielä vähemmän "peitellen" kun muut, siis en omannut imetyspaitoja, rintsikoita tai toppeja, vaan olin just se mutsi joka pyöräyttää jötti mötikkä tissinsä kokonaan esille ja ruokkii lapsensa :D
  Nyt jälkikäteen kuvista katsselle, tissi on tosiaan ollu VALTAVA ja ovat nytkin,kun toista odotan. Aattelin tällä kertaa mennä vähemmän uskaliaammin liikenteeseen ja ostella parit imetys topit, paidat ja rintsikat.

  Mutta edelleen aikumuksena on imettää just siellä missä vauvan nälkä iskee.. Sikäli jos imetys lähtee käyntiin (:
  Osuit naulan kantaan. elellään muka suvaitsevaa aikaa, mutta se koskeekin vain tiettyjä ihmisryhmiä tai asioita, jotka sopii ihmisille. pyh ja pah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en omistanut mitään imetysvaatteita ekan ja tokan vauvan kanssa, vaan läväytin kans tissit tiskiin siellä missä vauvalle nälkä sattui. Mulla oli kuitekin pienet tissit myös imettäessä, mutta väliäkö sillä koolla on. :P Toisaalta kaikki mun lapset on olleet tosi täsmällisiä syöjiä, joten monesti myös ennakoin menot niin, ettei nälkä välttämättä sattuisi asioilla ollessamme. :D Toivottavasti teillä lähtee imetys sujumaan! Imetyksen tuen fb ryhmä on ihan mahti, jos neuvoja kaipaa! :)

   Poista
 3. Kato aku hirviniemen kuva imetyksestä :D
  Repesin.. xD

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!