14. tammikuuta 2016

Tavoitteet vuodelle 2016

Oho, postaustauko venähti tahtomatta aika pitkäksi! Joskus sitä vaan tuntuu siltä, ettei ole aikaa mihinkään, vaikka ei silti saa mitään aikaiseksi. Jospa nyt vihdoin paneutuisin alkaneen vuoden haasteisiin ja tavoitteisiin! En tehnyt varsinaisia uudenvuodenlupauksia, mutta pyrin asettamaan itselleni tavoitteita, jotta vuoden lopussa saa hahmotettua miten vuosi on mennyt ja mitä on saanut aikaiseksi. Tämän postauksen tekeminen on pitkittynyt ja samalla olen tainnut siirtää koko blogin unholaan, kun motivaatiota tälle postaukselle ei ole löytynyt. Syy motivaatiopulaan lienee siinä, etten oikeasti keksi itselleni mitään kunnollisia tavoitteita! Tavoitteet ovat vuodesta toiseen samat ja ne toteutuvat vaihtelevalla menestyksellä, tai jäävät toteuttamatta. Noh, mietitäänpä kuitenkin tulevaa vuotta.

instakollaasi_1

Yhteinen aika
Tämän tavoitteen asetin itselleni viime vuonnakin, mutta toteutus jäi heikoksi. Tällä kertaa aiomme pyrkiä entistä paremmin pitämään siitä kiinni. Viides parisuhdevuosi on ollut meille melko rankka, eikä lapsiperhearjen ja kiireisen työn lomassa ehdi nauttimaan toisistaan tarpeeksi. Huomio kiinnittyy välillä väkisinkin niihin huonoihin puoliin toisessa, jolloin saattaa unohtaa kuinka paljon hyvää puolisossa onkaan. Tällä kertaa aiomme siis tosissamme pitää kiinni siitä, että vähintään kerran kuukaudessa otamme aikaa toisillemme ihan kunnolla. Sen ei aina tarvitse tarkoittaa, että lapset menevät yökylään, vaan se voi tarkoittaa myös päivätreffejä tai mitä tahansa mieli tekee tehdä.

instakollaasi_2

"Kesäkuntoon 2016"
Tämä on lupaus, jonka aika moni taitaa tehdä. Kunnostaa elämäntyyliä liikunnalla ja terveellisellä syömisellä. Monesti intoa riittää muutaman kuukauden ajan, mutta sitten ajatukset taas rientävät muualle. Laitoin otsikon heittomerkkeihin, sillä mulla ei ole varsinaista tavoitetta kesäkunnosta tai mitään tiettyä aikataulua mielessä. Tahdon vain ylläpitää hyvin alkanutta liikuntaintoa ja saada liikunnan kunnolla iskostettua osaksi tavallista arkea. En seuraa tarkkoja dieettejä enkä varsinaisesti kiellä itseäni syömästä tai tekemästä mitään tiettyä. Seuraan tällä hetkellä intensiivistä treeniohjelmaa, joka on sosiaalisen median fitness-guru Kayla Itsinesin käsialaa. Aloitin ensimmäiset Bikini Body Guide -treenit viime kesänä ja olenkin siitä asti pysynyt jokseenkin säännöllisesti liikkeessä. Suosittelen muuten ehdottomasti tuota ohjelmaa kaikille! Treeni on tehokasta mutta ei vaadi juuri mitään extra laitteistoa tai hienoa kuntosalia. Varusteiden kohdalla voi olla luova ja korvata puuttuvat jutut kotoa löytyvillä tavaroilla. Treenin voi helposti tehdä kotona, se vie vain puolisen tuntia aikaa päivästä ja se sopii kaiken kokoisille ja ikäisille ihmisille. 

instakollaasi_3

Herkkulakko 2.0
Vaikka juuri ylempänä kirjoitin, etten rajoita syömisiäni juuri mitenkään, on tämä asia jota aion kokeilla. Viime helmikuussa vietin herkuttoman helmikuun, eli totaalikieltäytymisen kuukauden. Se ei saanut aikaan toivottuja tuloksia, sillä heti maaliskuun alettua söin lähes kaksin käsin kaikkea menetettyjen herkkujen edestä. Nyt Sami haastoi itsensä puolen vuoden limulakkoon, joten vastasin haasteeseen päättämällä, että pyrin olemaan ostamatta herkkuja samaan aikaan. En siis kieltäydy herkuista, jos niitä jossain tarjoillaan, mutta en osta itselleni mitään, Tämä tosin meni mönkään jo heti loppiaisena, kun ostin itselleni pienen pussin karkkia käydessäni elokuvissa perheeni kanssa. Lupauksia ei ole rikottu, sillä tämä oli vain tavoite, joten matka jatkuu. Aion kuitenkin sallia itselleni herkkuja esimerkiksi jälkiruoan jos mennään ulos syömään tai vastaavassa tilanteessa. Ehdottomuus ei yleensä muutenkaan toimi, ainakaan itselläni.

instakollaasi_4

Perhepäivät
Hektisen arjen jälkeen viikonloput ovat meille niitä hengähdystaukoja, jolloin emme tee muuta kuin löhöile kotona ja rentouduta. Haluamme kuitenkin panostaa siihen, että tarjoamme lapsillemme kivoja elämyksiä ja hauskaa tekemistä koko perheen kesken. Aiomme pyrkiä siihen, että vähintään kerran kuukaudessa teemme jotakin erityistä yhdessä koko perheen kanssa. Lapset eivät osaa kaivata hienoja ulkomaanmatkoja tai kalliita elämysjuttuja, vaan pienempikin riittää kunhan saa olla yhdessä. Sen sijaan päivä pulkkamäessä, picnic tai reissut sisäleikkipuistoihin ovat erityisiä lapsille ja pienellä vaivalla toteutettavat. Olen pitkään haaveillut yhteisestä ulkomaanmatkasta, ja suunnittelimmekin sellaista viime syksylle, kunnes päätettiin jättää matka varaamatta. Mitä yksivuotiaskaan olisi saanut irti lomamatkasta? Ei mitään erityisempää kuin mitä hän saa kotimaassa matkaillessa tai lähimetsässä temmeltäessä. Ulkomaille kerkeää kyllä lasten ollessa isompia, jolloin hekin muistavat matkat lopun elämäänsä. Sitten voi myös matkustaa helpommin, ilman rattaita, matkasänkyjä tai muita hankalia matkajärjestelyjä.

instakollaasi_5

Okei, olihan tässä sittenkin jo vaikka mitä tavoitetta loppuvuodelle. Näiden lisäksi voi sitten panostaa myös pienimpiin asioihin, kuten säästämiseen, stressittömyyteen ja muihin pieniin projekteihin. Luulen, että mitä vähemmän asettaa itselleen ehtoja ja suunnitelmia, sen mukavammin vuosi sujuu. Toivotaan, että vuosi 2016 on edeltäjäänsä parempi, huolimatta siitä oliko 2015 loistava, keskinkertainen tai jopa huono vuosi. Aina on kuitenkin parantamisen varaa, uusia muistoja luotavana ja ihania hetkiä elettävänä.

Kuvat tarjosi Instagram @jenskujne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!