22. joulukuuta 2015

Vuorokausi kahdestaan

Lauantai-aamupäivänä vietiin lapset hoitoon tarkoituksena viettää kokonainen vuorokausi kahdestaan. Sami oli ihanasti suunnitellut varaavansa meille sviitin Haikon Kartanosta, että pääsisimme upealle rentoutuslomalle. Ajatus oli todella kaunis ja oli ihana huomata, että Sami, joka on romanttisen aviomiehen täysi vastakohta, oli omin neuvoin suunnitellut jotain tällaista ja jopa järjestänyt lastenhoitajatkin valmiiksi. Jostain syystä minulla ei kuitenkaan ollut yhtään fiilistä lähteä, ja toivoinkin että vietettäisiin mieluummin aikaa rennosti kotimaisemissa. Päätimme siis yhteistuumin siirtää hotellilomailu toiselle ajankohdalle.

ig_1

Joten lauantaina suunnattiin kaupungille tekemään viime hetken jouluostoksia ja viettämään aikaa yhdessä. Kierrettiin kauppoja, pysähdeltiin kahville tai drinkin äärelle, juteltiin niitä näitä ja nautimme kahdenkeskeisestä ajasta. Iltaa kohden alkoi tulla nälkä, mutta ajattelemattomina emme olleet varanneet pöytää etukäteen, mikä meinasi pikkujoulusesongin viimeisenä lauantaina tuottaa hieman ongelmia. Lopulta ravintolaksi valikoitui Virgin Oil Co, jonne pääsimme jopa jonottamatta - pari muuta ravintolavaihtoehtoa tarjosivat pelkkää ei oota ja toinen paikka antoi odotusajaksi muutaman tunnin. 

ig_2

Syötiin pitkän kaavan mukaan; aperitiivit, alkupalat, pääruoka, jälkiruoka ja vielä kahvia Samille. Mä oon ollut juomatta kahvia niin pitkään, että silloin tällöin nautittu kupillinen tuottaa hirveät tärinät ja voimakasta pahoinvointia. Harmi, sillä joskus kahvi maistuisi oikein hyvin. Alkujuomiksi otettiin aivan upean makuiset mustikkamojitot. Mojito on yleisesti mun ehdoton lempidrinkki, mutta täytyy sanoa, että tuo mustikkainen versio oli jopa perinteistä parempi! Alkupalaksi minä söin bruschettan ja Sami otti tomaattikeittoa. Pääruoaksi valittiin molemmat naudanpihvit, kastike oli aivan mahdottoman hyvää! Mun on pakko ylistää ihan kaikkea mitä söin, koska se oli oikeasti taivaallista! Jälkiruoaksi Sami söi suklaakakkua ja minä appelsiinisorbettia. Yleishälinästä huolimatta tunnelma ravintolassa oli rauhallinen ja lämmin, palvelu pelasi todella hyvin eikä hinta-laatusuhteessakaan ole moittimista. Tämä ei ollut ensimmäinen kertani Virgin Oilissa eikä todellakaan jää viimeiseksi. 

ig_3

Illallisen jälkeen suunnattiin kuuliasina Alepan herkkuhyllyn kautta kotiin, taidettiin olla jo puoli kymmenen aikoihin kotisohvalla. Ilta kului Big Bang Theoryn parissa ja aamulla naureskeltiin, kuinka jaksettiin valvoa jopa kahteentoista asti.  Yleensä sitä tulee arkisin helposti valvottua puolen yön yli, mutta jostain syystä lasten ollessa yökylässä me simahdetaan Samin kanssa aina ennätysaikaisin. Kai se on se erilainen, rauhallinen tunnelma joka väsyttää mukavasti. Aamu alkoi croissant-aamiaisella jonka jälkeen minä lähdin vielä äitini kanssa joulukuusiostoksille ennen poikien kotiin hakua. Vaikka olisi ollut todella ihanaa viettää viikonloppua hienon hotellin ylellisessä sviitissä, oli tämä rento viikonloppu kotimaisemissa tällä kertaa paljon parempi vaihtoehto.

Kuvat tarjosi Instagram @jenskunje

4 kommenttia:

Kiitos kommentista!