17. joulukuuta 2015

Joululoma on löhöloma

Tänään meillä alkoi joululoma. Harrastukset ja kerhot ovat tauolla, jouujuhlat juhlittu ja nyt enää odotellaan maagista jouluaattoa innoissamme! Loman ensimmäisenä päivänä päätettiin ottaa ihan rauhallisesti ja tehdä juuri sitä mitä huvittaa. Ensin suunnitelmana oli mennä ulos leikkimään, mutta nähtyämme kurjan sään, talven alta pois siivotut keinut ja kaivamiseen liian kohmeisen hiekkalaatikon päätimme kuopata sen idean. Sen sijaan ollaan löhötty, katseltu hauskoja lastenohjelmia, luettu kasapäin kirjoja, laulettu ja askarreltu. Ollaan kiukuteltu väärän värisistä vaatteista ja hivuttauduttu kerta toisensa jälkeen naamat kiinni telkkarin ruutuun, huomautuksista huolimatta. Hugo on tehnyt tavanomaisia pahuuksiaan, kuten varastanut aterimia ja tonkinut roskiskaappia. Tulipahan pientä pahantekijää kuvatessa myös huomattua, että etenkin uuni kaipaisi pesua noista tahmaisista kädenjäljistä, hah! Onneksi täss lomaillessa kerkeää ryhtyä perusteelliseen joulusiivoukseen.

_DSC1741_1 _DSC1774_1 _DSC1791_1 _DSC1717_1

Koko syksy tuntuu menneen tietynlaisessa suorituspainesumussa. Elämä on ollut enimmäkseen selviytymistä ja jaksamista, loputtoman pitkine työpäivineen ja jokapäiväisine harrastusmenoineen. Ollaan juostu pää kolmantena jalkana päivästä toiseen, silti tekemättä mitään. Olen ollut väsynyt, yksinäinen ja alakuloinen. Samalla kuitenkin täynnä onnea ja iloa seurannut vauvani kasvua taaperoksi, nauranut kippurassa lasteni hauskoja juttuja ja ottanut ilon irti myös useimmista illoista Samin kanssa kahden, lasten mentyä nukkumaan. Tällainen on elämämme tämänhetkinen vuoristorata, viiden vuoden päästä rata on jo rakennettu ihan erilaiseksi!

Illalla jätetään lapset mommon hellään huomaan, ja mennään Samin kanssa treffeille. Häistämme tulee tänään tasan neljä vuotta, eli juhlimisen aihetta on! Neljän vuoden ajan avioliittomme on ollut onnellinen, ihana, vaikea, räiskyvä spektaakkeli, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Hyvät ja huonot hetket kuuluvat elämään, ilman niitä kaikki olisi liian tasapaksua ja tylsää. Toivottavasti meillä on edessä vielä monta yhteistä vuotta.

4 kommenttia:

 1. Täällä kanssa yksi joka on väsynyt ja varmasti tuo ilmakin väsyttää..aina sataa vettä tai räntää, on pimeetä ja masentavaa.
  Joulufiilistä odotellen.
  Mies on paljon töissä, lapset tappelee ja hohhoijaa, meillä pitkät välimatkat joka paikkaan ja ilman autoa hankala liikkua miehen ollessa ainoalla autolla töissä.
  Tuntuu välillä että on oman kodin vankina :D

  Ehkä se tästä.
  Tälläistä se on kotiäitinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o olen myös huomannut tuon, että surkea sää vaikuttaa alentavasti mielentilaan :/ Tsemppiä teillekkin raskaaseen elämänvaiheeseen :)

   Poista
 2. Onnea hääpäivästä! Eikös teillä ollut ne vähän jälkijunassa otetut hääkuvat Helsingin keskustassa/merenrannalla? Muistelen vaan että ne olivat ihan älyttömän kauniita, jotenkin ihanan "rosoinen" tausta sai kuvista hienot. Jos nyt muistan oikein enkä sekoita teitä kehenkään muuhun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, me käytiin ottamassa potrettikuvia muutama vuosi häiden jälkeen, kun ne kaiken tohinan keskellä unohtuivat oikeana hääpäiväänä :D

   Poista

Kiitos kommentista!