10. joulukuuta 2015

Joulukorttitehdas

Huom - jos olet läheisemme, etkä halua nähdä joulukorttiasi etukäteen, älä selaa alemmas!

Maanantaina ehtii vielä laittaa joulukortit punaisessa kuoressa postiin, jotta ne varmasti ehtivät perille ennen joulua. Ajattelin jakaa teille muutaman helpon askarteluvinkin, jonka voi toteuttaa jopa pienen lapsen kanssa. Minä pidän itse askartelemisesta tosi paljon, mikä on varmasti ollut kaikkien tiedossa aiemminkin. Yritän aina ottaa lapset mukaan askartelemaan kutsukortteja, synttärikortteja ja joulukortteja, joten pyrin keksimään kauniita ja helppoja ideoita toteutettaviksi. Pinterest on mainio paikka etsiä inspiraatiota, siellä on toinen toistaan upeampia vinkkejä ihan kaikkeen!

Lapset saivat askarrella kortteja kummeilleen sekä muutamille sukulaisille, Hugokin teki omansa - pienellä avustuksella tietty. Tein vielä itse muutamat paperista taitetut joulukuuset. Pidän itse simppeleistä, hieman abstrakteista ja yksinkertaisista korteista, joten tällä teemalla mentiin taas. Less is more. Jos aikaa olisi rajattomasti, lähettäisin kaikille sukulaisille ja ystäville itse tehdyt kortit. Tällä kertaa päätin muistaa vain kaikista lähimpiä sukulaisia ja ystäviä, ja aika meinasi silti loppua kesken. Hyvänä ohjenuorana olisi lähettää kortit heille, joilta edellisvuonna sait itse joulutervehdyksen, mutta kuka sellaisesta pitää kirjaa? En muutenkaan tiedä paljonko ihmiset enää nykypäivänä harrastavat paperisten joulutervehdysten lähettämistä? Eiköhän ainakin osa joulutervehdyksistä ole siirtynyt puhelimen ja netin kautta tehtäviksi. Onko teillä lukijoilla tapana lähettää perinteisiä joulukortteja?

_DSC1713_1 _DSC1714_1 _DSC1721_1 _DSC1725_1 _DSC1729_1

Joel ja Alex tekivät kahdenlaisia kortteja; poroja sekä lumiukkoja. Sormivärejä, kyniä ja värikästä paperia apuna käyttäen syntyivät hauskat kortit, jotka ovat ihan nätitkin vaikka ovatkin lasten tekemiä. Omien lasten taideteoksia kohtaan äiti on tietenkin aina ihastunut, mutta mielestäni etenkin lumiukot ovat tosi kivat. Käytettiin porojen silmiin sekä lumiukkojen silmiin ja suuhun apuna sormiväriin kastettua puutikkua, ettei silmistä tulisi liian isoja. Hugo taiteili yksivuotiaan tapaan abstrakteja kuvia sinisellä sormivärillä, joten ne esittäköön sakeaa lumisadetta. Hugon korteista tuli vähän pöhköt! Mutta onpahan luminen joulu ainakin kortissa, mikäli sää meinaa pysyä tällaisena surkeana syyssäänä vuoden loppuun. En pidä lumesta, mutta sateesta vielä vähemmän.

4 kommenttia:

 1. Olen kuullut että joillain on tapana muistaa vain sellaisia ystäviä ja läheisiä paperikorteilla jotka asuvat kauempana ja joita ei näe joulun aikaan. Niille ketä tapaa joulun aikaan voi kuulema sanoa suulliset toivotukset. Mut mun mielestä on kiva lähettää kortteja postissa ja tänä joulunakin tein melkein 30 korttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toikin on ihan hyvä tapa :) Oho, säkin olet ollut ahkera korttienlähettäjä!

   Poista
 2. Ehdottomasti paperiset, Postin kautta lähetettävät joulukortit! Sähköisiä toivotuksia en edes lähetä, suullisia kylläkin vaihdetaan kahden lähimmän ystävän kanssa samalla kun paketit siirtyvät puolintoisin ja sukulaiset tulee jouluna kylään. Mutta paperikortit kuuluu jouluun ja aion tulevaisuudessa jatkaa tätä (äitini ylläpitämää) perinnettä omassa kodissani ja tulevien lasteni kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, toinenkin tätä mieltä! :) Mä en myöskään sähköisiä joulutervehdyksiä erityisemmin lähettele, Facessa saatan laittaa sellaisen yleisstatuksen vaikka poikien kuvalla, joka sitten tavallaan on kaikille fb-kavereille tarkoitettu :)

   Poista

Kiitos kommentista!