24. marraskuuta 2015

Back to reality

Minun viikonloppuni sujui mukavissa, mutta varsin poikkeuksellisissa tunnelmissa. Ystäväni Neea oli Helsingissä viettämässä viikonloppua ja meidän pienellä ystäväporukalla oli suuria suunnitelmia joka päivälle. En siis ollut juuri lainkaan kotona, ja pojat ovat saaneet olla miesten kesken Samin kanssa perjantaista sunnuntaihin. Perjantai-iltana lähdettiin ulos keskustaan syömään, josta ilta jatkui Kallion kautta takaisin keskustaan ja vasta yön pikkutunneilla kotiin. Tykkään juhlia ja tanssia, mutta teiniajoista kasvaneena en enää ole kovin innokas juopottelemaan. Tunnistan rajani ja osaan juhlia sopivassa hiprakassa silti jaksaen aamuun asti. Yleensä vältän myös huonon olon, vaikka valvominen tietenkin väsyttää. 

IMG-20151121-WA0037

Lauantai-aamuna lyhyiden yöunien jälkeen jätin Samin nukkumaan ja nousin poikien kanssa aamuun siivoten ja touhuten. Vitsailinkin Samille, että kuinka moni krapulainen jättää puolisonsa nukkumaan ja siivoaa itse keittiön lattiasta kattoon heti aamutuimaan. Hän ei ole ainakaan sellaista koskaan tehnyt. Yritin keskittyä viettämään aamupäivän lasten kanssa, sillä iltapäivällä suuntasin taas ystäviä tapaamaan. Katjan luona tehtiin ruokaa, aloiteltiin ja laittauduttiin iltaa varten - olimme lähdössä bileristeilylle. Tuollaiset illalla lähtevät ja aamulla satamaan palaavat risteilyt ovat mielestäni aivan pönttöjä, koska normaalistihan koko aika kuluisi nukkuen. Kuka nyt ehdoin tahdoin maksaisi päästäkseen nukkumaan laivalle? Reissu oli kuitenkin parhaassa seurassa tosi kiva, ja minä taisin lopulta olla viimeinen hyttiimme kömpinyt joskus aamuseitsemän jälkeen. Heräsin kuitenkin taas vailla pahoinvointia pari tuntia myöhemmin. Laivalta päästyämme käytiin aamiaisella keskustassa ja jatkettiin takaisin Katjan luo juhlistamaan Neean synttäreitä kakulla ja koomailemaan leffan ääressä. Iltapäivällä jätin tytöt lepäämään ja suuntasin anopin luo tapaamaan Samia ja poikia, sieltä lähdettiin yhdessä kotiin. 

talvipojat_1 talvipojat_2 talvipojat_3

Maanantaina arki jatkui tuttuun tapaan työ- ja lastenhoitohommissa. Pakkauduttiin aamiaisen jälkeen ulkoilemaan ja touhuttiin kaikkea normaalia arkihommaa. Olipas ihanaa viettää taas aikaa poikieni kanssa, kun tuntuu etten ollut nähnyt heitä viikkoon, vaikka pisin erossaoloaika olikin vain reilun vuorokauden. Illalla lähdettiin isäni kanssa vauvauintiin, sillä Samilla on kiirettä töissä ja joutuu olemaan aamusta iltaan poissa kotoa koko viikon. Onneksi on sukulaisia jotka auttavat harrastusmenoissa! Viime viikon kotona löhöilyn jälkeen ollaan tervehdytty sen verran, että poikia uskaltaa taas viedä kerhoon ja harrastuksiin, ja että ylipäätään jaksetaan tehdä muuta kuin maata sohvalla telkkaria katsellen. Erilainen viikonloppu toi kyllä univelkojen lisäksi paljon uutta energiaa arkeen, ja taas jaksaa touhuilla poikien kanssa kun on saanut olla aikuisseurassa ja pitää hauskaa rakkaiden ystävien kanssa. Aion käyttää hyväksi tätä energiaa pitkään, sillä näitä reissuja koko porukalla on vain harvoin.

Osa kuvista Instagram @jenskujne

2 kommenttia:

Kiitos kommentista!