6. lokakuuta 2015

DIY: Syksyiset tuikkukipot

_DSC0380_1

Syksyn pimeneviin iltoihin kynttilät ja tuikut ovat parhaita tunnelmanluojia kotiin. Pidän itse kovasti kynttilöistä ja tuikuista, mutta poltan niitä oikeastaan aika harvoin. Ne seisovat hyllyssä läpi vuoden mutta en kovin usein muista sytyttää niitä. Ajattelin jakaa teille kivan ja helpon askarteluohjeen, jolla saa omanlaisia ja nättejä tuikkukippoja syystunnelman luomiseen. Olen suunnitellut toteuttavani tämän idean jo jonkun aikaa, mutta olen aika huono aloittamaan uusia projekteja joten idea on jäänyt ajatuksen tasolle, kunnes eräänä päivänä pihalla rektytoin pojat mukaan oksankeräyshommiin. Pihan ison koivun juurelta löytyi paljon kuivia oksia joita kerättiin mukaan kotiin. En löytänyt mistään eräitä vanhoja, kuluneita kirkaslasisia tuikkukippoja joita olin tälle projektille suunnitellut, joten nappasin kaapista muutamat pilttipurkit toteutukseen. En malttanut odottaa, sillä vaikka olen huono aloittamaan projekteja, niin inspiraation iskiessä kaikki on tehtävä heti nyt eikä myöhemmin.

_DSC0347_1 _DSC0376_1

Oksatuikkujen toteutus on helppo. Kerää eripaksuisia kuivuneita oksia pihalta tai metsästä. Pätkäise oksat tuikkukippojen korkeuteen nähden sopivan mittaisiksi ja liimaa oksia koko purkin ympärille. Kuumaliimapistoolilla homma hoituu helposti ja nopeasti. Tuikkuja polttaessani laiton kippojen pohjalle hieman hiekkaa, jotta vähentäisin ylikuumenemisen riskiä. Itseni tuntien näitä tuikkuja ei kivasta ulkonäöstään huolimatta tule poltettua kovinkaan usein, mutta ainakin ne näyttävät hyllyn reunalla kauniilta.

_DSC0406_1 _DSC0413_1

Huom! Suosittelen ehdottomasti käyttämään jotakin muuta astiaa kuin pilttipurkkia tuikkujen polttamiseen. Pilttipurkin muoto ei kapenevan yläosansa ansiosta ole suositeltava astia lämpökynttilöille. Pilttipurkki voi kuumentua liikaa ja jopa räjähtää aiheuttaen paloturvallisuusriskin.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itselle tuli mieleen, että näitä voisi tehdä vaikka isoihin lasipurkkeihin ja käyttää maljakoina, jos kynttilöiden polttamista ei harrasta.

   Poista
 2. Ihania tuikkuja! Kiitos maininnasta, ettei pilttipurkkeja kannata käyttää :) Tekstiä lukiessa ajattelin näin lapsettomana sinkkuna hakea kymmeniä hedelmäpilttejä ja tehdä lyhtyjä :D Nyt osaan etsiä muita astioita. Osaatko sanoa korvaavaa liimaa kuumaliimapyssyn sijasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siis monethan käyttää pilttipurkkeja, ja niistä askarrellaan kerhoissa ja päiväkodeissakin tuikkuja, mutta ilmeisesti niissä tosiaan on räjähdysvaara :D En ole itse kuullut että niin olisi käynyt kenellekään tutulle, mutta netin keskustelupalstoilla oli monia :D Uskon että ihan perus eri-keepper voisi toimia, mutta muut liimat kuivuu sen verran pidempään kuin kuumaliima, eli se voi olla se hankala osuus.

   Poista

Kiitos kommentista!