15. lokakuuta 2015

BLING BLING Halloween-kurpitsa

_DSC0389_1

Halloween lähestyy! Suomessa Halloweenin juhliminen taitaa edelleen olla varsin pienen mittakaavan touhua verraten moneen muuhun maailman kolkkaan, mutta pikkuhiljaa se sieltä nousee. Itse en ole mikään varsinainen Halloween-intoilija, mutta toisaalta olen vihannut myös joulua suurimman osan elämästäni ja pääsiäinen nyt on vain tekosyy mussuttaa suklaamunia. Lasten myötä olen kuitenkin oppinut, tai pikemminkin opetellut, nauttimaan juhlapyhistä ja tehdä niistä lapsille maagisempia, arjesta poikkeavia tapahtumia. 

_DSC0343_1

Olen jo aloitellut kodin koristelua Halloweeniksi, vaikka meillä ei ole sen kummempia suunnitelmia parin viikon päästä koittavan pyhän suhteen. Ajattelin vinkata teillekin kivasta ja hieman erilaisesta koristeesta, jos vaikka perinteinen kurpitsalyhty ei innosta. Törmäsin Pinterestissä tällaisiin kauniisiin ja hieman blingeihin glitterikurpitsoihin ja tiesin heti haluavani kokeilla sellaisen tekemistä! Eli ei muuta kuin kurpitsaostoksille! Perinteiset kaiverretut kurpitsalyhdyt pilaantuvat leikatun pinnan takia aika nopeasti, joten jos sellaiset haluaa, ne kannattaa kovertaa vasta päivän tai pari ennen Halloweeniä tai mahdollisia juhlia. Sisus kannattaa ottaa talteen ja käyttää hyödyksi ruoanlaitossa tai leivonnassa. Varsinkin siemenistä saa tosi herkullisia kun niitä maustaa ja paahtaa uunissa.

_DSC0349_1 _DSC0356_1 _DSC0370_1

Blingbling-kurpitsojen tekeminen on helppoa. Sivele kurpitsan pintaan liimaa ja ripottele glitteriä päälle. Käytin liiman levityksessä apuna pientä kartonginpalasta. Itse en löytänyt kaupasta toivomaani oranssia glitteriä, joten sekoittelin punaista ja kultaista kimalletta. Tekovaiheessa kurpitsa ei ole kovin kaunis, mutta Eri-keeper kuivuu läpinäkyväksi, joten liiman kuivuttua kurpitsa näyttää paljon paremmalta. Lopulta rypistelin kreppipaperia kurpitsan alle saadakseni aikaiseksi eräänlaisen kasvimaa-efektin, mutta lopputulos oli hieman tönkkö.

_DSC0391_1 _DSC0399_1

Mitä pidätte blingbling-kurpitsasta? Koristeletteko kotia Halloweenina, vai onko koko juhla mielestänne turhaa jenkkihössötystä? 

2 kommenttia:

  1. Hauska idea! Meillä tehdään yleensä jotain Halloween-koristeita ja puhalletaan ilmapalloja. Lasten mielestä on myös jännää pukeutua pelottaviksi hahmoiksi.. Onhan se vähän hössötystä, mutta juuri se hössötys on kivaa lasten kanssa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo mä olen huomannut saman lastensaannin jälkeen, että se joka ehkä ennen tuntu turhalta ja pöljältä, on nykyään hauskaa :D

      Poista

Kiitos kommentista!