15. syyskuuta 2015

Uusi lastenhuone

Olen kirjoitellut lukuisia kertoja blogiin meidän valinnasta asua pienessä asunnossa isosta perhekoosta huolimatta. Pienessä asunnossa pitää tehdä luovia ratkaisuja ja meille tämä tarkoitti nyt massiivisen vaatekaapin purkua makuuhuoneessa ja huoneiden vaihtoa keskenään. Monesti isoin makuuhuone mielletään automaattisesti master bedroomiksi, eli vanhempien makuuhuoneeksi ja näin asia on meilläkin ollut tähän asti. Kahden makuuhuoneen asunnossa tärkeämpää on kuitenkin että lapsilla on mahdollisuus asua mukavasti ja että leikkitilaa on riittävästi. Vanhemmille taas riittää, että huoneeseen mahtuu sänky jossa nukkua yönsä.

_DSC0097_1 _DSC0099_1 _DSC0102_1 _DSC0104_1

Lapset saivat siis vallata itselleen isomman makuuhuoneen ja nyt siellä mahtuu leikkimisen lisäksi nukkumaan myös kolme lasta - Hugo jäi lastenhuoneeseen meidän muuttaessa sieltä pois. Yöt ovat sujuneet hyvin ja kaikki kolme poikaa saavat hyvin nukuttua. Poikien unirtymit ovat melko samanlaisia eli kukaan ei onneksi kovin paljoa häiritse muiden unia. Sen lisäksi Joel ja Alex ovat oppineet menemään paljon nätimmin nukkumaan, kun he tietävät että pitää olla hiljaa ja antaa pikkuveljelle unirauhaa.

En ole mikään mestarisisustaja, mutta nautin kovasti selata Pinterestiä ja ehkä lähinnä haaveilla miten sisustaisin omaa asuntoani. Vuokralla asuessa joutuu aina tinkimään tietyistä asioista, mutta se on vain hyväksyttävä. Mielestäni lastenhuoneesta tuli kuitenkin oikein viihtyisä. Automatto on mielestäni ei-niin-kaunis sisustuselementtinä, mutta tässä kohtaa, ja yleensäkin lastenhuoneen kohdalla, käytännöllisyys voittaa kauneuden. Tärkeimpänä pidän sitä, kuinka innoissaan pojat ovat olleet uudesta huoneestaan ja kuinka tyytyväisiä he ovat. Mitä pidätte?

14 kommenttia:

 1. Oikein kiva huone! :) Mistä toi seinävalaisin on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toi kuu-lamppu on ikeasta. On tosin ollut anoppilassa jo useamman vuoden eli en tiiä saako noita enään :D

   Poista
 2. Me ollaan oltu alusta asti pienemmässä makuuhuoneessa, ja Noel on saanut isomman leikkeihinsä. Kuten sanoitkin eivät aikuiset juurikaan tarvitse makuuhuoneessa tilaa kunhan sänky mahtuu. Enemmän lapsi tarvitsee tilaa leikkiä :) Teijän lastenhuoneesta tuli tosi kivan näköinen, yksinkertainen mutta lapsekas! Toi sänky on mun mielestä myös hyvä tilansäästö ratkaisu, ja vieläpä mun silmääni ainakin paljon kivemman näköinen kuin tavalliset lastensängyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, sehän se just on kun aikuiset ei yleensä pahemmin aikaa vietä makuuhuoneessa :) Kiitos, kiva että miellyttää sunkin silmää, ite oon ainakin tyytyväinen! Aika tavallinenhan toi on, mutta ei kaiken tarviikkaan olla kuin sisustuslehden sivuilta. Ja tykkään kans tosta sängystä tosi paljon! :)

   Poista
 3. Todella kauniin näköistä on, sekä aivan ihanan rauhallinen sisustus - toivottavasti tiedät mitä tarkoitan :) Ihanaa syksyä teille!

  VastaaPoista
 4. Wau miten kivan näköistä! :) Ei mitenkään liian pelkistettyä ja väritöntä, mutta silti tosi kaunista ja just semmosta mistä mäkin haaveilen! Meillä olisi kanssa edessä huoneiden vaihto, niin lapset pääsis yhdessä isompaan makkariin, ja me miehen kanssa päästäis siihen pienempään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu ratkaisu varmaan teiltäkin, tsemppiä remppahommiin :D Kiitos paljon, mä tykkään kans kun ei oo liian simppeliä mut ei silti ihan täyteen ahdettu eri värejä ja kaikkea :P

   Poista
 5. Kohtahan voitte ostaa samanlaisen sängyn pojille kun meillä on kolmelle isoimmalle. Veken kalusteesta saa kolmikerroksisen kerrossängyn :D On muuten tilaihme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon muuten katsellut sitä joskus! :) Se on kyllä aika fiksu keksintö, todellinen tilaihme pieniin koteihin :D

   Poista
 6. Terve!
  En äkkiseltään löytänyt tietoa että mistä kerrossänky on? Kiitos etukäteen. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrossänky on Bopita merkkinen ja me ostettiin tämä lastenhuone.fi kaupasta :)

   Poista

Kiitos kommentista!