29. syyskuuta 2015

Mini master bedroom

Remontinjälkeisessä esittelyssä on seuraavaksi vuorossa lastenhuoneesta master bedroomiksi muuttunut pienempi makuuhuone. Lasten kasvavan tilantarpeen takia vaihdoimme makuuhuoneita päittäin ja me muutimme Samin kanssa asunnon pienempään makuuhuoneeseen. Aikuiset tarvitsevat makuuhuonetta yleensä pelkkään nukkumiseen, ainakin meidän perheessä. Makuuhuoneessa ei vietetä aikaa juuri muuten kuin öisin.

_DSC0220_2 _DSC0215_1

Huoneen päävärinä on valoa ja tilantuntua luova valkoinen, yskityiskohdissa käytettiin harmaan eri sävyjä. Pieni ja pimeähkö huone kaipaa molempia edellämainittuja ominaisuuksia. Ostimme ison peiliovellisen vaatekaapin, sillä pienessä makuuhuoneessa oli vain yksi kaappi joka ei olisi millään mahduttanut kaikkia minun ja Samin vaatteita sisäänsä. Peilit myös lisäävät tilantuntua mukavasti. Pieni huone on pieni riippumatta mitä kikkakonsteja käyttää saadakseen sen näyttämään suuremmalta, mutta olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Huone on valoisa ja viihtyisä, ei ollenkaan tunkkainen tai ahtaan oloinen. 

_DSC0225_1 _DSC0265_1

Aiemmin makuuhuoneemme on ollut sisustukseltaan varsin synkkä mustine verhoineen ja tummanpunaisine päiväpeittoineen. Olen kauemman aikaa halunnut uudistaa makuuhuoneen tekstiilejä vaaleampaan ja neutraalimpaan värimaailmaan, joten mikäs sen parempi ajankohta ryhtyä toimiin kuin remontin aikaan. Seinän tehosteväriksi valikoitui sinertävä harmaa, mielestäni jopa turhan sinertävä. Maalikaupan myyjä sanoi, että oikeasti harmaita harmaita seinämaaleja on hankala löytää, sillä useimmat taittuvat juurikin siniseen tai beigeen päin. Valitsimme sävyn vuokranantajan hyväksymänä, jotta välttyisimme seinän maalaamiselta ennen pois muuttoa, joten valinnanvaraa ei ollut rajattomasti ja tämä oli lähimpänä toiveväriäni. 

_DSC0229_1 _DSC0253_1 _DSC0245_1 _DSC0273_1

Verhojen suhteen minulla oli aivan ihana pinterest-mallikuva, mutta ostamani verhot eivät olleet tarpeeksi laskeutuvaa kangasta toimiakseen halutulla tavalla. Näpersin verhojen kanssa ikuisuuden ilman tyydyttävää lopputulosta, mutta tämä ratkaisu saa nyt kelvata paremman puutteessa. Yöpöytiä emme juurikaan käytä, mutta halusimme sellaiset silti muodon vuoksi hankkia. Koska tarve on niin olematon, ostimme Ikeasta pienet lokerohyllyt, joista ainakin itse pidän paljon. Vaikka olen ehdoton joulu on vain joulukuussa-ihminen, tuo pieni jouluvalo on saanut olla esillä läpi vuoden tuomassa tunnelmavalaistusta hämäriin iltoihin. Onneksi Sami ei ennen eilistä edes tiennyt tuon olevan jouluvalo, joten ehkä se ajaa asiansa hyväksyttävästi myös syksyllä.

Mitä pidätte?

7 kommenttia:

 1. Toi seinän väri on kyllä ihana!
  Meilläkin kun olin pieni, ja siskon oli aika muuttaa mun ja veljen kanssa samaa huoneeseen, porukat vaihto huoneita ja otti ite pienemmän. Tai äiti vaihto, kertomatta asiasta iskälle :D
  Hyvin mahduttiin siinä olemaan 10vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kiva, vaikkei olekaan ihan täysin sellainen kuin toivoin :D Hahha, äidin salaoperaatio kuulostaa hyvältä. Meillä taas lapsena minä ja siskoni asuttiin kahdestaan pienemmässä makuuhuoneessa ja pikkuveljemme sai taas olla itsekseen isommassa makuuhuoneessa :D en oikein ymmärtänyt tätä järjestelyä koskaan, mutta kaipa se veli tartti autoilleen enemmän tilaa kuin me barbeillemme :P

   Poista

Kiitos kommentista!