9. heinäkuuta 2015

Arkikuulumisia instahöysteellä

Tulipas otettua hieman tahaton blogiloma. Radiohiljaisuus kätkee taakseen elämässämme tapahtuneen pienen käännöksen. Mitään dramaattista ei ole tapahtunut - Sami on alkanut tekemään vuorotyötä joka tarkoittaa sitä, että vuoroviikoin hän on normaalisti päivätöissä ja toisina viikkoina taas iltavuorossa. Muutoksessa on sekä hyvät että huonot puolensa, kuten useimmissa asioissa. Rauhallisissa aamuissa on omat viehätyksensä kuten esimerkiksi se, että normaalisti viideltä ylös raahautuva ahkera työmies saa nukkua hieman myöhempään. Toisaalta taas yksinäiset päivät ja illat puuroineen, pesuineen ja unillelaittoineen ovat osoittautuneet ainakin näin ensimmäisen viikon aikana hiton rankoiksi minulle. Satunnaiset yksinolemiset iltaisin on sujuneet ongelmitta, mutta viikon putkeen nukkumaanmenotaistelua kolmen lapsen kanssa vie yllättävän paljon enemmän voimia. Uskon kuitenkin, että tämä on pääosin tottumattomuutta ja helpottaa kun saa uudet rutiinit pyörimään.

IMG_20150630_151431 IMG_20150701_213705 IMG_20150703_163819 IMG_20150703_153026

Kesä tuli, ja me oltiin pihalla lähestulkoon aamusta iltaan. Joidenkin mielestä tämä oli kuitenkin liikaa, sillä joku tympääntynyt naapuri näki aiheelliseksi valittaa päiväsaikaan ulkoilevien lasten metelistä! Huh, kihisen vieläkin raivosta kun edes ajattelen asiaa. En ymmärrä miten joku elämäänsä kyllästynyt mummeli kokee oikeudekseen valittaa siitä, että lapset leikkivät kesäisin ulkona. Mummoraukalle korvatulpat ja menolippu vanhainkodin hiljaisuuteen olisi tarpeen! 

lehmälauma pihlis2
IMG_20150701_104523

Viime viikon alkuviikosta saimme ihanan kummityttöni sekä hänen isoveljensä illaksi hoitoon ja päästiin harjoittelemaan elämää viiden alle 5-vuotiaan kanssa. Vauvakuume ei siltikään kadonnut. Käytin tilanteen hyväksi ja napsin valloittavasta neidistä muutamia kuvia, jonka jälkeen Alexkin halusi mukaan kuvattavaksi. Keskiviikkona täytin 24 vuotta. Sami tavallaan unohti syntymäpäiväni, joten sain itse askarrella kortit itselleni poikien kanssa. Päivä kului kotona Samin ollessa pelaamassa jalkapalloa. Äiti tuli sentään kahville ja leipaisin mustikka-omenapiirakkaa iltapalaksi.

IMG_20150704_114826 IMG_20150704_194943 IMG_20150706_153209

Viikonloppuna minä ja Sami vietimme lapsetonta lomaa yhden yön verran mökillä isossa kaveriporukassa. Meille sattui hyvät kelit ja heitin talviturkkinikin meressä (vesi oli oikeasti uitavan lämmintä, ja siellä viihdyttiin tovi jos toinenkin). Hugon toinen yökyläreissu oli sujunut todella hyvin, tällä kertaa anopin hellässä huomassa isoveljet seuranaan tottakai. 

IMG_20150706_16381320150707_161704_1IMG_20150709_130337

Sitten kesä loppuikin, joten tämä viikko ollaan nautittu Suomen upeasta kesästä lenkkeillen sateessa pitkin rantaraittia, möyrien märässä hiekkalaatikossa, rakentaen majoja sisällä, herkutellen ja katsellen elokuvia. Iltaisin ollaan saatu Samin kanssa enemmän kahdenkeskeistä aikaa, kun aikaiset herätykset eivät ole kiirehtineen nukkumaanmenoa. Tänään Sami ja pojat suuntasivat aamusta jalkapallokentälle joten minä otin Hugon mukaani shoppailemaan. Tuli todettua että pieneen sovituskoppiin mahtuu myös ostoskärryillä jos tarve vaatii. 

Täällä on siis vietetty ihan tavallista arkielämää. Lomaillaan sitten kuunvaihteessa, joten terveiset Pekka Poudalle, että saisi olla paremmat kelit tulossa!

Suurin osa kuvista: Instagram @jenskujne

2 kommenttia:

 1. Onpa outoja naapureita.
  valitettavasti noitakin on ja muuttakoot vanhusten kotiin jos ei meteliä/lasten ääniä kaipaa.
  kunhan yöllä on hiljaista niin se on pääasia :)
  Meillä ainakin asui kerrostalossa mukavia naapureita,kukaan ei koskaan valittanut lapsista.

  Kuulostaa kivalta yhteinen aikanne,meillä pienin täyttää kaksi ja ei ole ollut kertaakaan missään yökylässä.
  mummulassa pari kolme tuntia että ollaan käyty yhdessä kaupassa esim :)
  en vielä raaski laittaa yöhoitoon,pelkään et miten reagoi kun on niin paljon minun perään.
  mutta ehkä ensi kesänä jo uskaltaa kun täyttää kolme.
  eipä meille se yhteinen aika niin tärkeää ole.
  onhan sitä illalla kun lapset nukkuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo sanos muuta. Meillä onneksi lähes kaikki naapurit ovat ihania, en tiedä mitä noita tiettyjä vaivaa.

   Eihän sillä yökyläilyllä mitään pakkoa ole, sitten kun tuntuu että lapsi ja itse on valmiina siihen. Yhteistä aikaa voi muutenkin järjestää ilman yökylää, esim pari tuntia päivällä jos saa jonkun katsomaan lapsia yms. Kaikki eivät sitäkään kaipaa :) Kiitos kommentista :)

   Poista

Kiitos kommentista!