1. huhtikuuta 2015

Puolivuotias pähkinänkuoressa

Hugo on nyt puolen vuoden ikäinen. Hän on pääosin iloinen veijari joka kyllä toisinaan osaa näyttää temperamenttisen puolensa. Hän on kasvanut syntymämitoistaan melkein 15 cm ja kerännyt massaa 4,2 kilon edestä.
_DSC0419_1 _DSC0518_1
Hugo ei osaa vielä ryömiä, mutta hän on oppinut konttausasennon ja hytkyttelee siinä mielellään. Päästäkseen paikasta A paikkaan B Hugo liikkuu pyörien, kierien sekä pakittaen. Hän viihtyy itsekseen lattialla lelujen kanssa mutta tykkää myös hytkyä sylissä istuen. Hugo pysyy istuma-asennossa pystyssä hetken, mutta emme pidä häntä siinä asennossa. Syötötuolissa hän osaa istua tukevasti. Kaikenlaiset kutitteluleikit ovat mieluisia ja aiheuttavat kovat naurunremakat. Hugo on luonteeltaan selkeästi veljiään rauhallisempi (ainakin toistaiseksi...) mutta toisaalta hän on hyvin huomionkipeä. Muistaakseni sekä Joel että Alex ovat olleet vauvoina paljon tyytyväisempiä ja itsekseen viihtyviä, vaikka tietenkään kukaan vauva ei kovin pitkiä aikoja jaksa viihdyttää itseään. Hugon kanssa on hauskaa touhuilla nyt kun hän alkaa olla siinä iässä, että ymmärtää leikkejä ja hassuttelua ja osaa olla niissä mukana.
_DSC0431_1
Hugon yöunet ovat mielestäni huonontuneet sitten viime kuulumisten. Unet ovat pituudeltaan yhtä pitkät ja samassa rytmissä (23-08/09) mutta siinä välissä heräillään useammin, syödään useammin sekä nukutaan levottomammin kuin aiemmin. Vanhemmat kärsivät väsymyksestä mutta ehkä se tästä pian taas helpottaa. Kunnes tulee hampaita, seisomisharjoituksia, istumaan nousemisia, ja miljoona muuta asiaa jotka taas rasittavat nukkumista. Hankalinta on ehdottomasti se, että Hugo alkaa yöunille niin myöhään. Oma aika otetaan omista yöunista, jos jaksetaan, sillä seitsemän jälkeen saa jo nousta isompien kanssa uuteen päivään. Päivisin Hugo nukkuu yleensä kahdet 1-3 tunnin päiväunet ulkona ja joskus vielä lyhyet päikkärit illalla omassa sängyssä. 
_DSC0537_1
Kiinteiden kanssa ollaan edetty aika nopeaa tahtia, mutta silti neuvolan ohjeita hitaammin. Hugo syö nyt kaksi vihannes/liha-ateriaa päivässä ja puuroa iltaisin. Pian aloitetaan myös aamupuuro. Hugo on tähän mennessä maistanut porkkanaa, bataattia, kesäkurpitsaa, perunaa, kanaa, naudanlihaa sekä riisipuuroa. Kiinteiden aloitus oli hyvin hankalaa, sillä syömishetket olivat pelkää sylkemistä ja itkua. Nykyään suu aukeaa ruoalle ja soseannokset uppoavat masuun pikavauhtia. Ädinmaito maistuu edelleen 7-8 kertaa vuorokaudessa ja vielä ei ole merkkejä hampaiden tulosta, onneksi. Hampaiden tulo jännittää mutta haluaisin uskoa, että sen kestää. Onhan maailmassa miljoonia äitejä jotka imettävät läpi vauvojen hampaiden tulon.
_DSC0482_2
Hugo seurailee mielellään isoveljiensä leikkejä ja naureskelee heidän höpsöttelylleen. Isoveljet ovat edelleen reippaita apureita eivätkä mielestäni juurikaan ilmaise mustasukkaisuutta vauvaa kohtaan. Pojille on tärkeää tietää missä Hugo on, he pitävät huolen siitä, että Hugolla on aina leluja ja kavereita ja he naurattavat vauvaa mielellään sekä auttavat hänen hoidossaan. Joskus asiat eivät ole niin hyvin, ja pikkuveljessä on myös huonoja puolia. Alex käy usein vaivihkaa varastamassa leluja Hugolta, ja Joel kavahtaa Hugon kuolaisia ja tarttuvia käsiä. Odottakaa vaan, pojat. Uusi leikkikaveri tuo varmasti sekä iloa että ärsytystä elämäänne, mutta hän on silti maailman ihanin pikkuveli!

6 kommenttia:

 1. Ihana ja hymyilevä puolivuotias teillä! Voi en edes muista koska A-murun onkaan ollut noin pieni!!

  VastaaPoista
 2. Meillä imetys jatku vielä monta kuukautta hampaiden tulon jälkeen eikä poika purrut kuin muutaman kerran, onneksi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä teille :) Toivottavasti Hugokaan ei ala pureskelemaan. Ensimmäinen hammas onkin juuri tullut läpi!

   Poista
 3. Ihana Hugo! Niin iloinen ja aurinkoinen kuvissa!
  Ihan turhaan pelkäät hampaita imetyksen takia. Meillä ainakin kummatkin lapset ovat ottaneet muutaman hassun kerran tissistä kiinni sekä hampailla että ilman, mutta siihen se on jäänyt. Kyllä ainakin omasta mielestäni lapsi tajuaa nopeasti että tissi lähtee suusta heti jos siitä puraistaan :) Jatka vai sinnikkäästi imetystä jos vain yhtään halua on, kyllä se varmasti sujuu yhtälailla vaikka vauvalla olisi hampaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo on kyllä aikamoinen ilopilleri <3 Kiitos kokemuksista. Toivottavasti Hugokin jättää puremiset vähälle, sillä tahtoisin kyllä jatkaa imetystä ainakin muutaman kuukauden vielä :)

   Poista

Kiitos kommentista!