3. huhtikuuta 2015

Pääsiäistunnelmaa

_DSC0575_1 _DSC0607_1 _DSC0552_1 _DSC0554_1 _DSC0604_1 _DSC0562_1 _DSC0623_1
Pääsiäisloma, ihanaa! Tänä vuonna olen jopa muistanut pääsiäisen ajoissa ja saanut vähän pääsiäistunnelmaa laitettua kotiin. Viime vuonna muistan surkutelleeni, ettei ehditty laittaa rairuohoja kasvamaan ollenkaan joten tänä vuonna niitä on useampi. Joel oli tänäkin vuonna askarrellut kerhossa hienon ruohokipon jossa ruoho kasvaa nähtävästi paljon paremmin kuin meidän kotiruohot. Palmusunnuntai meni juhliessa Hugon puolivuotisuutta, joten emme käyneet virpomassa. Jossain päin Suomea virvotaan vasta tänä viikonloppuna, joten ehkä mekin vielä lähdetään kolkuttelemaan sukulaisten ovia herkkujen toivossa! Mekin ollaan aina lapsuudessa virvottu juurikin pääsiäisenä eikä sitä edeltävänä viikonloppuna, tietääkseni se on kai suomenruotsalaisten tapana.

Käytiin alkuviikosta metsässä rymyämässä ja poimimassa pajunkissoja eli videkissoja vitsoja varten. Olin jostain syystä kuvitellut oksien hakemisen laittomana touhuna joten koin itseni pahimman luokan kriminaaliksi heiluessani saksien kanssa pusikossa suon laidalla. Yritän usein innostaa poikia mukaan askartelutouhuihin, mutta heillä ei oikein riitä mielenkiintoa itse tekemiseen vaan tahtovat vain katsella kun minä teen. Pienellä houkuttelulla sain pojat edes nimelliseksi avuksi vitsojen koristeluun ja lopuksi saatiin aikaiseksi ihan kivat oksat. Jos ei lähdetä virpomaan niin ompahan ainakin kivannäköiset koristeet omaan kotiin.

Meillä on näille pääsiäispyhille niinkin ruhtinallisia suunnitelmia kuin löhöillä ja rentoutua, nähdä kavereita ja sukulaisia, mussutella suklaamunia ja ennen kaikkea nauttia toistemme seurasta. Näillä näkymin Samilla alkaa loman jälkeen kiireinen työurakka, joten aiotaan ottaa kaikki ilo irti näistä yhteisistä hetkistä. Jospa vielä saataisiin hieman aurinkoa päiviin niin olisi onnistunut loma taattu!

Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Kiitos, samoin! Sun kuvat on aina niin tarkkoja ja raikkaita, ihania taas kerran. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköisiä pääsiäiskoristeita olette tehneet. Nyt kun asia on ollut aika pinnalla monissa lapsiperheissä, tahtoisin tietää oletko selittänyt lapselle miksi pääsiäistä juhlitaan? Vai juhlitaanko teillä ns. juhlimisen ilosta eikö sen oikeista periaatteista liittyen jeesukseen yms. Ymmärrän hyvin että monissa lapsiperheissä on vaikea aloittaa keskustelua jeesuksesta sillä kovinkaan moni ei ole enää uskollinen vaikka kirkkoon kuulutaan. Silti asioita olisi hyvä käydä läpi lapsien kanssa, puhutaanhan niistä viimeistään koulussa. Teillä on kyllä pienet lapset etteivät vielä ymmärrä että joulut ja pääsiäiset liittyvät johonkin mutta voihan niistä yrittää kertoa. Nyt asia hieman poikkesi aiheesta mutta tarkoitukseni oli saada tietää miten kerrotte lapselle juhlien tarkoituksesta? Monilla palstoilla on ollut hyviä ehdotuksia mutta tahtoisin kuulla teidän tavan? Olen käsittänyt ettette kovinkaan usko jeesukseen(?) jos näin on tahtoisin myös kuulla miksi juhlitte jeesukseen liittyviä juhlapäiviä? Tästä saa ehkä kuvan että olisin uskonnollinen höppänä mutta itsekkään en kovin uskontoihin perusta ja meillä on kyllä kerrottu jeesuksesta ja sen liittymisestä pääsiäiseen ja jouluun, mutta tuskin lapset ajattelevat niiden olevan muutakuin lahjojen ja suklaan juhlapäiviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista, sain tästä paljon pohdittavaa. Vastailen näihin kysymyksiin seuraavan postauksen yhteydessä :)

   Poista
 3. Tosiaan kaupunkihan on kieltänyt pajunkissojen keräämisen joten laitontahan tuo on. Ja yksityisten aluelts kerättäessä omistajalta tulee kysyä lupa. Sakkojakin tuosta keräämisestä on saatu.. Niin hölmöä kuin se onkin, onhan tämä perinne suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti? Johan tästä kulkee erilaista tietoa, kaveri juuri linkitti jonkun iltalehti-uutisen jossa kumottiin tuo laittomuus. Mikähän nyt sitten on se oikea totuus... :D

   Poista

Kiitos kommentista!