29. huhtikuuta 2015

Maanantailiikkujan uusi yritys, osa 1249078345

Kaikki varmaan tietävät termin maanantailaihduttaja. Noh, täältä kirjotittelee oikea maanantaitreenaaja. Minä laiska, sohvaa rakastava perunasäkki olen varmaan sata kertaa kirjoitellut täällä blogin puolella liikuntatottumuksista tai totuudenmukaisemmin niiden puutteesta. Ennen ensimmäistä raskauttani olin liikunnallinen ja nautin urheilusta. Tekosyitä tai ei, lastensaannin jälkeen en ole liikkunut juuri lainkaan mutta olen sentään tietyin väliajoin yrittänyt herätellä liikuntaintoani koomasta jossa se on maannut viimeiset liki viisi vuotta. Jotenkin on masentavaa, hieman noloakin, etten onnistu saamaan aikaiseksi mitään tällä saralla. Miten voin löytää sen kadonneen liikuntainnon, kun se juoksee minua karkuun minkä kerkeää?

Noh, nyt on taas se vaihe meneillään että olen löytänyt intoa urheiluun ja fiilis on korkealla! Saa nähdä kauanko motivaatiota riittää tällä kertaa, suotavaa tietenkin olisi että sitä jatkuisi kunnes liikunta olisi pysyvästi jäänyt osaksi arkea eikä sen harrastamiseen enää erikseen tarvittaisi hirveää psyykkaamista ja suuria motivaationpuuskia.

IMG_20150415_181840 IMG_20150417_231358

Vielä muutama kuukausi takaperin treenailin ahkerasti kotona Youtuben jumppavideoiden avulla, mutta taannoisen rintatulehduksen ja sitä seuranneen flunssan jälkeen en ole tehnyt yhtään m i t ä ä n ! Aloitan siis taas ihan nollasta. Instagramia seuraavat ovat ehkä pistäneet merkille, että lenkkeilykausi on nyt avattu ja olen tässä kevään aikana käynyt lenkillä useammin kuin varmaan kahden vuoden aikana yhteensä, jopa hurjat kaksi kertaa! Sen lisäksi olen taas päässyt kotitreenaamisen makuun - siihen aion panostaa jatkossakin eniten. Toistaiseksi en koe tarpeelliseksi investoida kalliisiin salikortteihin ja palkata lapsenvahteja joka ilta jotta pääsee treenailemaan.

_DSC0838_1 jumppakuvia

"Maanantai" on taas täällä, joten olen tosiaan herätellyt lenkkeilyintoa kauniina kevätpäivinä ja yrittänyt treenailla päiväuniaikaan rehkimällä läppärin ääressä (kuulostaapa tosi liikunnalliselta). Tykkään lihaskuntoa enemmän aerobisesta liikunnasta, joten Youtuben avulla yleensä tanssin, heiluttelen peppua, vauvajumppaan, zumbaan ja heilun verhot visusti kiinni. Youtube-jumppaamisen ohella teen kyllä myös lihaskuntoa, nostelen painoja, poljen kuntopyörää ja unohdan jatkuvasti kauppalistalta sen kahvakuulan. Uusimpina aluevaltauksina lisätreeneiksi olen ottanut raskausajalta asti tauolla olleen vesijuoksun sekä voimistelurenkaat, nuo telinevoimistelusta nostalgisesti muistuttavat kapistukset. Treenivideoiden avulla olen harjoitellut renkaiden hyödyntämistä lihasharjoitteluun ja välillä olen päästänyt pojatkin keinumaan ja roikkumaan renkaissa. Uimahallilla taas pyrin käymään kerran viikossa edes puolen tunnin ajan. Lähteminen on aina hankalaa, onneksi kotona treenaaminen on ihan tarpeeksi tällaiselle laiskurille joka kasvattaa kuntoa pikkuhiljaa.
Löytyykö lukijoista muita "maanantailiikkujia"?

Osa kuvista instagram @jenskujne
Voimistelurenkaat saatu Suomen Voimistelutuotteelta.

5 kommenttia:

 1. Täällä ainakin yksi motivaation kadottaja myös! Välillä innostun treenaamisesta ja treenaankin lähes päivittäin mutta sitten taas ykskaks loppuu motivaatio ja treenit ja päädyn istumaan sohvalle herkut kainalossa. Olen miettinyt myös että pitäisi lähteä jonkun kanssa lenkille ja uimaan niin tulisi varmemmin mentyä kuin yksin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan tuttua! :D Toi on varmaan totta, että jos ois joku kaveri niin ois myös se joku joka pakottais lähtemään mukaan kun ite ei jaksais :P

   Poista
 2. Täällä toinen! Treeni into on aika puuskittaista, ja tällä hetkellä onkin tavoitteena et saisin liikunnasta osan mun arkea. Meinaa olla vaikeaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, tervetuloa laiskojen joukkoon :D Miten se voikaan olla niin vaikeeta!!!

   Poista
 3. Täällä yks jolla on ollu lasten saannin jälkeen liikuntamotivaatio kadonneena, mutta pari kuukautta sitte pistin sille stopin ja hankin salikortin. Nyt käyn joka aamu salilla kun mies ja lapset vielä nukkuu ja vkloput lenkkeilen. Tuntuu ettei enään lähde edes päivä käyntiin ilman liikuntaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!