26. huhtikuuta 2015

Hugon uudet huvit

Pian seitsemän kuukautta täyttävä Hugo on nyt sellaisessa iässä, että kehityksen virstanpylväitä saavutetaan jatkuvasti. Pari päivää sitten näin kävi taas; Hugo leikki nurkassa itsekseen kaikessa rauhassa, kunnes hetken päästä huomasin hänen istuvan. Siis istuvan!? Pienen pieni vauvani! Mitä isommaksi Hugo kasvaa sen useammin huomaan ajatusten karkailevan ja vauvakuumeen nostavan päätään, mietin millaista elämä olisi neljän lapsen kanssa. No kai sitä saa syyttää biologista kelloa ja primitiivisiä vaistoja - onhan se lisääntyminen ihmisen tarkoitus tässä maailmassa. Pitänee kaivaa korvatulpat esiin sulkeakseni nuo ajatukset päästäni ja keskittyä tähän ihastuttavaan kolmikkoon joka meillä on!

_DSC0918_1 _DSC0873_1

Äidin vauvakuumeesta huolimatta Hugo on siis hurjaa vauhtia kasvamassa isoksi pojaksi. Tuo istuminen on jotenkin jo niin ison lapsen merkki - näkökenttä nousee uudelle tasolle ja pystyasento antaa edellytyksiä uudenlaisiin leikkeihin. Pian ollaan siinä vaiheessa, etteivät helistimet ja muut vauvalelut enää kiinnosta. Sitteriä ei olla käytetty enää muutamaan kuukauteen, ja lelumattokin on ihan out - nykyään ryömitään kotia ristiin rastiin huoneesta toiseen. Mitä sitten tehdään, kun vauva tarvitsee jotain uutta joka herättäisi mielenkiinnon? Jotain muuta kuin pölynimuri, kaukosäätimet, tietokoneen laturi ja isoveljien pikkulelut? Pitäisi löytää pitkäkestoisia leluja jotka ovat pienelle turvallisia mutta joilla leikit pysyvät mielenkiintoisina lapsen kasvaessa jotta käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Lelujen tulisi olla kestäviä ja klassisia, jotka tarvittaessa ilahduttaisi leikkijää vielä monenkin vuoden päästä - kenties sitten joskus mummola-leluina meidän lapsenlapsillemme.

_DSC0898_1_DSC0896_1

Fisher-Pricen lelut, kuten tämä kuvissa näkyvä eläinpeli, ovat hauskan värikkäitä ja melkoisen klassisia leluja. Minä muistan tietyt Fisher-Pricet jo lapsuudestani ja ollaan ostettu niitä myös omille lapsillemme. Fisher Pricen lelut eivät ole kovin tarkasti ikärajattuja, vaan useimmat lelut sopivat useamman eri ikähaarukan lapsille. Tämäkin eläinpeli oli sekä Joelin että Alexin mielestä hauska, vaikka suositusikä on 6-24kk. Itse asiassa se oli niin hauska, että joutui heti kättelyssä jo korjattavaksi, kun pojat työnsivät pienen lelukrokotiilin jumiin tuonne sammakon koloon. Joel osasi hienosti opastaa Hugolle kuinka leikitään, mutta yritti samalla vaivihkaan omia lelun itselleen. Vielä tässä vaiheessa Hugo tyytyi paukuttamaan lelua käsillään ja maistelemaan sitä, mutta eiköhän hän tässä muutaman kuukauden kuluessa motoristen taitojen kehittyessä oppii painamaan ja kääntämään nappeja houkutellakseen eläimet ulos koloistaan ilman isoveljien apua.

_DSC0864_1
PS. Hugo on myös löytänyt varpaansa, kuten muutamasta kuvasta voi huomata. Koko ajan pitää olla hipelöimässä, kiskomassa, maistelemassa. Aika suloista, mutta samalla vähän ällöä. Vaikka kieltämättä vauvan pikkiriikkiset varpaat on kyllä älyttömän söpöt!

Fisher-Price Animal Friends Pop-up on saatu blogin kautta

18 kommenttia:

 1. Joillain ihmisillä on muitakin tavoitteita elämässä kuin lisääntyminen. Kuten uralla eteneminen, opiskelu, itsensä kehittäminen, uuden oppiminen ym. Eli en sanoisi että pelkkä lasten saanti on elämän tarkoitus. Itse pidän vähän yksinkertaisina ihmisiä joille pelkkä äitiys riittää ja jotka näkevät itsensä vaan äitinä. Tätä en toki ääneen sano. Varmaan Kaikilla ihmisillä on tällaisia mielipiteitä jotka pidetään omassa tiedossa. Suloinen poika sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, tarkoitin kyllä vähän eri lailla tuota lausetta - luonto ei ole luonut ihmistä opiskelemaan eikä tekemään uraa, vaan juurikin lisääntymään. Siis ihan biologisella tasolla. En siis meinannut sitä mitä minä tai jokin muu elämältään haluaa. Ei äitiys ole minullekaan koko elämä - itsekin haluan aikanaan luoda uraa, opiskella ja nauttia elämästä :) Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Ei jeesus ano. Opiskele sä vaan kaikessa rauhassa, äläkä pliis tee lapsia. :D

  VastaaPoista
 3. Voitko vastata rehellisesti, että onko sulla enemmänkin tyttökuume(vrt. vauvakuume)? Mulle on tulossa kolmas poika ja mietin että tyttö olisi äidille niin tärkeää, joten vielä haaveilen että saisin kolmannen lapsen jälkeen sen tytön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on ihan yleistä vauvakuumetta,vaikka ymmärrän mitä meinaat :) Tyttö olisi kyllä ihana mutta en jaksa uskoa että sellainen enää tulee kolmen pojan jälkeen vaikka se ihan sattumanvaraista onkin :)

   Poista
  2. Oikeastaan se ei niin sattumanvaraista ole kuin luullaan. Siitä on tehty monta tutkimusta että mikäli ensimmäinen lapsi on poika on seuraavassa raskaudessa suurempi mahdollisuus saada poika kuin tyttö, jos taas poikia on jo 2 on jo todella suuri mahdollisuus kolmanteen poikaan. Kolmen pojan jälkeen on enään minimaalinen mahdollisuus saada tyttö ja suuresuuri saada poika. Linkittäisin tämän artikkelin mutten tähän hätään sitä löytänyt. Vau.fissä se taisi kuitenkin olla. Kolmen pojan jälkeen tuskin tyttöä tulee mutta jos tulee olette todella todella onnekkaita!:)

   Poista
 4. Meidän perheessä kolme tyttöä ja viimeinen oli poika. :) Se niistä tilastoista sitten. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän myös muutaman perheen, jossa kolme poikaa ja nuorimmainen tyttö, tai kolme tyttöä ja nuorimmainen poika. :D Todennäköisyys taitaa kuitenkin olla aika pieni. :P

   Poista
  2. Mun perhees meitä sisaruksia on yhteensä viis, neljä ekaa tyttöjä ja viiminen poika ;) Että en kyllä uskois mihinkään tilastoihin :D

   Poista
  3. Heh, taas yksi poikkeus siis. Minä kyllä uskon että sukupuoli perustuu enemmänkin yhdynnän/hedelmöityksen ajankohtaan ja miehen sperman laatuun. Sitähän sanotaan, että poikasiittiöt ovat nopeita ja tyttösiittöt kestävämpiä. Eli toisin sanoen monen asian summa, joista yksi toki saattaa olla myös tuo edellisten lasten sukupuolten "perinnöllisyys" :)

   Poista
 5. Sulle olisi haaste blogissani: http://tittin-elamaa.blogspot.fi/2015/04/the-liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän tuon vauvakuumeen ja kaiken sen jännityksen odotusaikana. Itsellä poika ja tyttö. Toivoisin pientä poikaa vielä. Mies ei todennäköisesti suostu enää. Kuitenkin ammatit on ja kauniita lapsia tehdään niin, miks ei? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin neljännen tulo riippuu paljon siitä, suostuuko Sami. Mä ajattelen enemmän tunteella ja Sami järjellä - hän haluaa että on töitä, rahaa, tarpeeksi iso asunto yms valmiudet kunnossa. Ihan ymmärrettävää ja fiksua kylläkin :P

   Poista
 7. Vooiiiii miten suloinen Hugo on! Ihanasti tapittaa kameraa:)

  Meillä ainakin tykätään Brion puuleluista, kestävät aikaa ja ovat kivan näköisiä.

  -Susanna / Colour Outside the Lines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on <3 Briot on kyllä joo kivoja ja klassisia. :)

   Poista
 8. Hanki HAKKA :D varmasti kestävä, tosin välillä hyvin ärsyttävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :D kestävyydestä en kyllä tiedä (ainakaan meidän perheessä), pojat saivat Brion puisen taaperokärrynkin jollain ihmeen konstilla halkeaamaan! :o :D

   Poista

Kiitos kommentista!