9. maaliskuuta 2015

Kuulumispläjäjys

Maanantai. Täällä minä edelleen painin surkean ja hajonneen läppärini kanssa. Alkaa kärsivällisyys loppumaan Pohjolan korvauspalvelun kanssa, miten joku vakuutusyhtiö voikaan olla näin hidas! Perään saa soitella joka päivä ja silti mitään ei tapahdu. *lopuksi pitkä liuta kirosanoja*

Huonosta työskentelyasennosta johtuen mun nakki on ihan vendi, kuten siskollani oli lapsena tapana sanoa kun vaarilla oli niska jumissa. Kevät lähestyy ja aika tuntuu kuluvan vaihteen vuoksi aivan liian nopeasti! Lumi on sulanut melkein kokonaan ja auringonvalo piristää ihanasti! Takuuvarma kevään merkki on se, kun lakaisukoneet tulevat siivoamaan hiekoitushiekat pois kaduilta. Tuntuu, että me ollaan oltu hyvin kiireisiä viimevaikoina, vaikka luulisi etteivät kotiäidit edes tunnistaisi sellaista käsitettä. Viikonloppu sujahti ohi niin etten edes huomannut. Koska blogikin on ollut hiljainen tässä jonkun aikaaa, päätin tulla kertoilemaan hieman sekalaisia arkikuulumisia ja jakamaan muutamia instakuvia viimeisten viikkojen ajalta.

IMG_20150301_165607
IMG_20150305_202247

Herkuton helmikuu loppui reilu viikko sitten, ja arvatkaas mitä kävi? Kerroin että ajattelin olla arjet herkuttelematta ja syödä maltilisesti viikonloppuisin. Mä oon vetänyt herkkuja joka päivä! Oon täysin epäonnistunut säälittävä sokerinisti. Toisaalta, olen syönyt pieniä annoksia kerrallaan, eli ainakin sietokyky näyttää laskeneen. Harmi vaan, että se todennäköisesti kasvaa pian takaisin. Herkuttelun ohella kävin paikkaamassa yhden hampaan, ja tietty oli pakko suunnata karkkikauppaan heti hammaslääkäriltä päästyäni. Hävettää olla näin tyhmä. Mutta yritän edelleen vähentää ja pitää herkuttelun aisoissa. Herkuttoman helmikuun aikana painoni laski kilon verran, mutta en usko sen johtuneen herkuttomuudesta. Raskauskiloja on jäljellä vielä neljä.

IMG_20150303_210716

Viime viikko piti sisällään normaalien menojen lisäksi esimerkiksi "romanttisen" ruokakauppareissun kahdestaan, sillä muuhun ei löytynyt lapsenvahtia eikä aikaa. Parisuhde kärsii yhteisen ajan puutteesta, mutta me sinnittelemme. Vauva-aika on hektistä ja se oli tiedossa, mutta eiköhän se tästä pian helpota. Jatkuvassa univajeessa kotitöiden kasaantuessa niskaan keskellä uhmaraivareita ja miksi_en_osaa_ryömiä-kitinöitä puolison naamataulu saattaa v*tuttaa yllättävän paljon, se on huomattu. Totuus on kuitenkin se, että ilman toista aikuista arki olisi vielä hankalampaa, joten olisi yritettävä entistä enemmän antaa toisilleen tukea ja kannustaa jaksamaan. Parisuhteen huoltaminen on hyvin tärkeää, joten jos kahdenkeskeistä aikaa ei meinaa löytyä muuten, niin täytyy ottaa ilo irti edes siitä puolesta tunnista kun joku pääsee lastenvahdiksi. (Tack för hjälpen mamma!)

IMG_20150304_175503

Kyläilyreissu ja hääpalaveri ystävien luona muuttui silmänräpäyksessä lapsenvahtikeikaksi, kun pariskunta dumppasi minulle kotiavaimensa yhteen ja lapsensa toiseen käteen kurvaten itse karkuun hoitamaan asioita. Kulutimme lainalapsen kanssa aikaa siivoten ja leikkien. Pieni Mio-herra opetti minulle imurin käyttöä ja käskytti kovaan ääneen jos en huomannut kaikkia roskia joten kostoksi pistin pojan itse imurin varteen. Lopetettiin siivousurakka rakentamalla kuuraketti jolla ampaistiin taivaille karkuun kotiin tulleita vanhempia ja pikkusiskoa.

IMG_20150307_151418

Viikonloppuna kävin kaupoilla ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan en edes vilkaissut lastenosastoille päin. Ostin jopa itselleni jotain! Tuntuu, että nykyajan muoti on outoa enkä löydä itseäni miellyttäviä vaatteita tai asusteita kaupoista. Tällä kertaa kotiin lähti muutama koru henkkamaukan alennuksesta ja Espritin pirteän pinkki paita! Sami aina valittaa, etten käytä tarpeeksi värikkäitä vaatteita joten hän oli ainakin tyytyväinen! Keväällä ja kesällä on muutenkin kivempi pukeutua väreihin, itse ainakin peilaan sykyn ja talven harmautta tummiin sävyihin vaatteissa ja suosin värejä valoisina vuodenaikoina. 

IMG_20150307_131238
IMG_20150308_171204

Lauantaina vauvauinnin jälkeen vietimme brunssia vanhempieni luona ja kylässä ollut siskoni kokkaili meille Pandasando-leipiä, eli japanilaisia hömpötyksiä - tavallista paahtoleipää painettuna pandan muotoon. Hyviä oli, mutta uskon että ne olisivat maistuneet ihan samalta tavallisen leivän muotoisina. Siskoni oli lähdössä ystävänsä häihin ja meikkipajassa minäkin innostuin testailmaan huulipunaa. En ole koskaan osannut käyttää huulimeikkiä, sillä se tuntuu sotkuiselta ja hankalalta, mutta ihan kivan näköinenhän tuo silti on! Mä en käytä nykyään juuri ollenkaan meikkiä, yleensä ehostan vain kulmakarvoja sillä ne säälittävät karvat eivät millään kasva! Ja jos oikein panostan niin laitan ripsaria tai irtoripset. Huulipuna tuo kivasti sen viimeisen silauksen meikille ja antaa kasvoille huolitellun lopputuloksen. Ehkä uskaltaudun pian ostamaan ihan oman huulipunan. 

IMG_20150307_193248
IMG_20150307_232744

Brunssin jälkeen minä ja Joel lähdettiin kohti muskarin syttäritapahtumaa. Muskaria järjestävä Musikinstitutet Kungsvägen täyttää 40 vuotta ja sen kunniaksi järjestetyssä tapahtumassa oli Aarne Alligaattori esiintymässä. Illalla me raitapaidat hengailtiin keskenämme kun isoveljet nukkuivat ja iskä huiteli pitkin kyliä kaljapäissään.

IMG_20150308_155203

Sunnuntain suunnitelmat menivät hieman uusiksi, mutta lopulta päivä meni ihan kivasti! Meidän piti mennä siskoni ja Joelin kanssa leffaan kun Alex ja Sami menisivät Hoplopiin ja Hugo vanhemmilleni hoitoon. Muutaman mutkan kautta asiat järjestyivät niin, että siskoni vei Joelin katsomaan Risto Räppääjää ja minä lähdin Alexin kanssa Hoplopiin äitini vahtiessa Hugoa. Hoplopissa oli kuitekin ihan täyttä ja jonottavia ihmisiä oli ennen meitäkin tosi monta. Miten sydäntä särkevää oli kertoa lapselle, ettei pääsekään leikkimään vaikka on luvattu. Alex onneksi nielaisi pettymyksen hyvin ja ymmärsi että pääsee myöhemmin uudelleen. Käytiin kotimatkalla sitten lohtujätskeillä mäkkärissä ja se riitti Alexille mainiosti.

IMG_20150309_154203

Tänään me ulkoiltiin ihanassa kevätauringossa ja havahduttiin mittarin näyttäessä +9 astetta, ettei välikausivaatteita ole. Vanhat saivat kelvata, mutta yhtäkkiä tuli kova kiire shoppailemaan. Iltapäivällä Sami ja Alex lähtivät Hoplopiin ja silloin me suunnattiin Joelin ja Hugon kanssa ostoksille. Löydettiin molemmille isommille pojille ulkohousut, ja Alexin periessä Joelin takin on hankintalistalla enää Joelille takki ja Hugolle parempi haalari. Kenkätilanne on hieman auki, mutta kuljetaan kuomissa ja kumppareissa vielä toistaiseksi.

IMG_20150309_133441

Ja tässä vielä Hugo harjoittelee istumistaan papparais-villapaidassaan. Mikä söpöli!

Kuvat: Instagram @jenskujne

2 kommenttia:

 1. Jokos soseita maistelette? Muistelen kun kirjoitit että kahden viikon sisällä aloitatte.
  Ja jos maistelette niin maistuuko hyvin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo on vieläkin vielä täsyimetyksellä, mutta aletaan maistelemaan soseita varmaan tänään tai huomenna, kun saan aikaiseksi tehdä sosetta ;)

   Poista

Kiitos kommentista!