11. maaliskuuta 2015

Kuin kolme pientä apinaa

apinapuku_5
apinapuku_1
apinalauma

Perintö-apinayöpuku on täällä taas! Tämä on anopin tekemä ihastuttava kirpparilöytö Joelin vauva-ajoilta. Käytön jäljet näkyvät ja kangas on kokenut jo parhaat päivänsä, mutta tunnearvo on suuri. Kaikki pienet poikani ovat saaneet pukeutua ihastuttavaan apinapyjamaan ja kaikki ovat olleet syötävän suloisia siinä. Lastenvaatemakuni on muuttunut reilusti näiden kolmen lapsen aikana, siksi olenkin myynyt pois lähes kaikki vauvanvaatteet lasten jälkeen. Tietyt lempparit ovat kuitenkin säilyneet eivätkä tälläkään kertaa eksy kirpparipinoon. Ehkä kollaasiin tulee joskus vielä neljäs kuva...

20 kommenttia:

 1. Kyllä on samannäköiset veljekset!!! :)
  Onpas ollut paljon vihjailua neljännestä lapsesta viime aikoina... :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niissä kyllä samaa näköä :) Hahaha, taitaa tulla ihan alitajuisesti :D eipä kyllä ole vielä ollenkaan ajankohtaista, tai edes varmaa. Täytyy vissiin kiinnittä vähän enemmän huomiota mitä höpöttelee :P

   Poista
 2. No ei ehkä kolmioon kannata neljättä lasta hankkia :D
  Sitten varmaan olisikin tosi ahdasta kun tuntuu et kolmenkn lapsen kanssa on varmaan jonkin verran ahtautta.

  Oletteko miten ajatelleet järjestää tuon nukkumisen kun hugo kasvaa?
  Kaikki samassa huoneessa vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en usko että kestettäisiin neljän kanssa tässä kolmiossa :D

   Ollaan pohdittu tuota nukkumis asiaa jonkun verran, sillä pienessä kodissamme makuuhuoneetkin on pieniä. Kaikki on ok niin kauan kuin Hugo nukkuu meidän huoneessamme, mutta sitten kun hän siirtyy pois niin tilapula tulee vastaan, jos lastenhuoneessa haluaa mahtua myös leikkimään :D Voi olla, että joku lapsista saa nukkua lisäpedissä, jonka saa päiväksi kerrossängyn alle, mutta se tuntuu hieman hömlöltä.. Pohdinta jatkuu...

   Poista
 3. Ihania pieniä poikia. Kaikki niin samanköisiä mutta kuitenkin niin erinäkösiä :D 3 poikaa varmasti pitävät teidät kiireisenä, eikä neljäs varmaan olisi järkevä lisä. Toisaalta ymmärrän hyvin että tyttökuume vain tulee suuremmaksi usean pojan jälkeen mutta miettikää kunnolla. Sitten edessä olisi isompi asunto, iso perheauto yms. Jos neljäs on tulossa niin hanki edes tässä välissä ammatti ja työpaikka. Silloin et joudu elättelemään lapsia minimi äitiys ja hoitorahalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sami ajattelee neljännen lapsen kohtaloa juurikin noiden käytännön asioiden puolesta, kun minä taas ajattelen tunteella. Ei kuitenkaan haluta enemmän lapsia kuin mihin taloudelliset ja henkiset rahkeemme riittävät :) Opiskelu- ja työmahdollisuuksia olen myös pohtinut, ja toivon löytäväni jonkun ratkaisun josa lapset voisivat edelleen olla kotihoidossa, mutta jossa en itse jäisi täysin pimentoon koko kotonaoloajaksi. Kiitos kommentista :)

   Poista
 4. Muistelisin että sulle sai esittää toiveita postausideoista? Mulla olisi yksi mielessä nimittäin ensikengät. Millaiset teillä on molemmilla pojilla olleet? Tuleeko hugolle samanlaiset? Oletteko olleet niihin tyytyväisiä? Millainen hinta-laatu suhde? Nykyään on niin ristiriitaiset suositukset, osa suosittelee korkeavartista tukevaa mallia kun taas osa löysempää ja matalampaa ja niin paljon kuin mahdollista paljas jaloin olemista.. Myös missä iässä pojat oppineet kävelemään? Tottuneet kenkiinsä? Kiitos etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos postaustoiveesta! Toiveet ovat aina tervetulleita. Voisin paneutua tähän asiaan lähempänä Hugon ensikenkien ostoa, kun aihe on meille hieman ajankohtaisempi :) Hugolle hankitaan varmaan kesällä ekat kengät. Voisin lyhyesti vastata vielä, että isommat ovat molemmat oppineet kävelemään melko tasan 1-vuotiaina. Alex otti ensimmäiset askeleet ilman tukea muistaakseni 10 kuukautisena, mutta ei uskaltanut vielä silloin lähteä kävelemään. Pojilla on ollut Tepsut, eli niitä korkeavatisempia kenkiä, mutta keväällä ja kesällä on kuljettu myös paljon ilman kenkiä, kuten myös sisätiloissa. Kenkiin tottuminen on mennyt mielestäni nopeasti. En oo hirveästi perehtynyt noihin suosituksiin, ja ollaan käytetty myös huonommin tukevia esim crocsin tossuja jo melko pienenä. Tepsut maksoivat muistaakseni jotain 50-70n euron paikkeilla, mielestäni kohtuullinen hinta. Alex käytti Joelin vanhoja kenkiä, mikä on myös joidenkin mielestä väärin, koska kenkä "muovautuu" jalan mukaan tmv. Itse en usko siihen, että kenkä parin kuukauden käytössä menisi miksikään :) Laitan idean korvan taakse ja teen kattavamman postauksen myöhemmin :)

   Poista
 5. Voi kuinka ihana tuo kuva "kollaasi" :) Kyllä on niin samalla muotilla tehdyt pojat :D Söpöt!

  VastaaPoista
 6. Saako udella, onko teilla ns vaikeaa taloudellisesti ison perheen kanssa? Oletteko poissulkeneet neljännen lapsen? Ja mikä olet koulutukseltasi? Haluatko opiskella vielä lisää? Ja jos saa kysyä, onko teillä säästöjä jos käy jotain tms?

  Itse pohdin niinkin karusti sanottuna että onko lapsi kallis ensimmäiset 5 vuotta. Siis haluan taata kaiken mutta se että onko minulla rahaa siihen on se este miksen vieläkään ole lasta hommaamassa

  Ihastuttava kolmikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljättä lasta pohditaan pääosin juuri taloudellisista syistä yms. Luulen kyllä, että perheemme kasvaa vielä jossain vaiheessa :) Musta on ehdottoman tärkeää ja fiksua pohtia lasten hankintaa myös siltä kantilta, onko niihin varaa, jos näin voi sanoa.

   Raha-asioihin en hirveän ysityiskohtaisesti halua kommentoida. Me pärjäämme hyvin mutta en kyllä valittaisi vaikka rahaa olisi enemmänkin ;) Säästetään säännöllisesti sekä asuntoon että muuten, ja on meillä jemmassa myös pahan päivän varalle. Mä kävin raskausaikana lukion loppuun eikä mulla ole sen kummempaa koulutusta, mutta jossain vaiheessa olisi kyllä aikomus opiskella. Pitäisi vaan keksiä mitä haluaisi tulevaisuudessa tehdä ;)

   Poista
 7. Rehellisesti, onko vauvakuume vaiko vain tyttökuume? Jos neljäskin lapsenne on poika niin harkitsetteko viidettä? Entä onko ehkäisy jo jätetty pois kuvioista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samille neljä lasta on maksimi, eli mahdollinen neljäs on meille kyllä viimeinen. Itsehän voisin tehdä vaikka kymmenen lasta, jos se olisi ilmaista ja vaivatonta :D Myönnän kyllä, että tyttö olisi kiva, mutta lapsi on ihmisenä kuitenkin sukupuolta tärkeämpi. Tyttönimen kaveriksi olen keksinyt jo ihanan poikanimenkin :P Kumpi tahansa on siis tervetullut, mutta asia ei ole ajankohtainen vielä ainakaan muutamaan vuoteen. Mulla ei ole imetyksen takia vielä kuukautisetkaan alkaneet, joten teoriassa kai raskaus ei olisi vielä edes mahdollinen :)

   Poista
 8. Jännää miten kaikki kolme poikaa on eri näköisiä, mutta silti kaikkien kasvoista huomaa molempien vanhempien ulkonäköä :D Ei pysty päättämään näyttääkö enemmän äitiltä vai isältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa! :) Kaikissa on piirteitä sekä minusta että Samista, silti kaikki ovat omannäköisiä :D Geeniperimä on mielenkiintoinen juttu :P

   Poista
 9. Voi miten suloisia poikia! Ihana tuo yökkärikin. Meidän ensimmäiseltä vauvalta jää ainakin 2 ihan suosikkivaatetta talteen, ehkä joku päivä itsekin kokoan tämmöistä kollaasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mäkin oon säästänyt ne muutamat suosikit, ja on ihanan nostalgista pukea ne sitten uudelle vauvalle :P

   Poista
 10. Voi miten ihania poikia sinulla! ja tosi söpö toi yöpaitakin.

  -Susanna colouroutsidethelines

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!