2. maaliskuuta 2015

Hugo 5kk

_DSC1033_1
_DSC0996_1
_DSC1075_1

Kuopuksemme on vastikään saavuttanut viiden kuukauden iän ja pienen pojan kehitys etenee vauhdilla. Nyt alkaa huomaamaan, ettei vauva ole enää mikään pikkuvauva, ja tästä se kehitys vielä kiihtyy! Hugo aloitti elämänsä varsin temperamenttisena ja jokseenkin vaativana vauvana, mutta olemme eläneet hieman seesteisempää aikaa jo usean viikon ajan. Onneksi kiukku-kaverikin vierailee tiheästi luonamme palauttaen meidät maan pinnalle. Hugo on vauhdikas pieni ukkeli joka ei millään malta pysyä paikoillaan. Harmi vaan, että useimmiten hän joutuu olemaan paikoillaan kun ei vielä hallitse liikkumisen jaloa taitoa. Sylissä pötköttely on ehdoton nounou, rauhallisesta imetyksestä saa vain haaveilla ja hetken paikallaolo kuvaa varten - turha luulo! Raajat heiluvat jatkuvasti ja kroppa vääntelehtii mitä ihmeellisimmille mutkille. Ikiliikkuja on pojan toinen nimi.

_DSC1062_1
_DSC1121_1

Hugo on motorisesti varmaan keskiverto taitava. Hän kääntyilee, kierii ja pyörii akselinsa ympäri. Hän osaa pakittaa, sätkiä ja heilua. Suurinta kiukkua herralle aiheuttaa selkeästi ryömintätaidon puuttuminen, sillä Hugo raivoaa kovaäänisesti itselleen kun ei pääse eteenpäin. Joskus kun tekee oikein kovasti mieli jumpata niin Hugo harjoittelee konttausasentoa, toistaiseksi vain polvien ja kyynärpäiden varassa, sekä A-asentoa (peppu ilmassa, varpaat ja otsa lattiassa). Neuvolassa Hugo sai kehuja jämäkkyydestä ja pientä herraa saisi ruveta pitämään jo istuma-asennossa. Tämän tiedon myötä Samille tuli kiire viimeistellä syöttötuolin tuunausprojekti.

Hugon unentaidot ovat pääosin ihan hyvät. Hänelle on kehkeytynyt suurpiirteinen unirtymi, mutta poikkeuksia on vielä useina päivinä. Hugo alka yöunille yleensä 21:30-23:30 välisenä aikana ja herää aamuisin viimeistään yhdeksältä. Öisin imetän Hugoa kerran, yleensä aamuviideltä. Sitten on niitä huonoja öitä jolloin Hugoa saa imettää kolmesti tai jopa useammin, eikä imetysten välilläkään saada unenpäästä kiinni. Onneksi vastaavanlaisia öitä on ollut vain satunnaisesti. Päivisin Hugo nukkuu kahdet pidemmät päiväunet ulkona parvekkeella ja yhdet lyhyemmät unet sisällä. Rytmi on vielä hieman hakusessa, sillä päiväunet tuppaavat olemaan juuri siihen aikaan päivästä jolloin kerho- ja muskaripäivinä täytyy olla liikenteessä. Onneksi Hugo ei enää huuda kurkku suorana ihan kaikkia automatkoja.

_DSC1194_2
_DSC1097_1

Syömisen kannalta ei ole uutisia. Maito maistuu, kuten tuosta suloisesta kaksoisleuasta voi huomata. Hugo on edelleen täysimetyksellä, mutta soseiden aloitus koputtelee oven takana. Pohdittiin asiaa neuvolassa ja sovittiin että aletaan maistelemaan kiinteitä tässä muutaman viikon sisään. Edetään hitaasti, sillä Hugolla on edelleen mahdolliseen allergiaan viittaavia oireita ja seuraillaan sitä tilannetta sosemaisteluiden ohella. Allergiaepäilyn takia saimme myös ylimääräisen lääkäriajan ensi viikolle. Toivottavasti asiat selviävät, sillä on todella kurjaa nähdä Hugon kärsivän eikä itse pysty auttamaan.

Yleisellä tasolla Hugo on kuitenkin aurinkoinen, hyväntuulinen ja sopeutuvainen vauva. Esikoisen kohdalla taitaa usein olla niin, että vanhemmat sopeuttavat elämänsä vauvan rytmin mukaan, mutta kolmannen kanssa tilanne on päinvastainen. Vauva saapuu arjen myllerryksen keskelle ja saa hatusta kiinni pitäen roikkua menossa mukana. Ei ole kovin paljon aikaa keskittyä rauhassa vauvaan, mutta ne kahdenkeskeiset hetket perheen nuorimman kanssa ovat sitäkin merkityksellisempiä. Arki sujuu kuitenkin kohtalaisesti. Elämä kolmen lapsen kanssa on ollut helpompaa kuin mihin olin varatunut, vaikka omat haasteensa tässäkin toki on, sitä en kiellä. 

10 kommenttia:

 1. Ihana Hugo ja mielettömän kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Pieni haituvapää Hugo näyttää ihan sulta, Jenni! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, me ollaankin mietitty keneltä hän näyttää :) Monen mielestä hän ei muistuta kumpaakaan miestä vanhemmista :P

   Poista
  2. kuvien perusteella Hugo näyttää kyllä selvästi sulta! :) ainakin paljon enemmän kuin isoveljensä, jotka ovat kuin kopioita isästään :)

   Poista
  3. Joel on kyllä ihan isänsä kopio :) Alex näytti aiemmin enemmän minulta, mutta nyt kun on myös Hugo vertailukohteena, joka taas on enempi minun näköinen niin se saa Alexin näyttämään enemmän isältään :D

   Poista
 3. Moi Jensku
  Söpöjä kuvia Hugosta:) haluatko lisää lapsia vai onko kolme se oma luku:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kolme on hyvä luku, mutta neljäs ei ole täysin poissuljettu ;)

   Poista
 4. Ihan älyttömän suloisia kuvia Hugosta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!