17. helmikuuta 2015

Laskiaistiistai

_DSC0832_1
_DSC0821_1

Mulle laskiainen on aina tarkoittanut sitä, että saa kermatäytteisiä pullia ja mennään pulkkamäkeen. Nämä asiat kuuluvat laskiaisperinteisiin mutta en oikeasti tiedä mikä se varsinainen laskiainen on. Vähän noloa ehkä, mutta mun piti oikeasti tarttua Googlen apuun tämän selvittääkseni. Luettuani siitä totesin, ettei laskiaisen merkitys ole minulle niin tärkeä joten meidän perheessä laskiaisperinne jatkuu ehkä korkeintaan noiden pullien osalta. Koska minä ja itse asiassa koko perhe vietetään herkutonta helmikuuta, päätettiin tehdä laskiaispullien sijaan laskiaissämpylöitä. Hyvä tapa aloittaa perinteet perinteistä poikkeavalla tavalla, haha. Kyllä me sentään laskettiin mäkeä muutaman kerran pihalla.

Leivoin sämpylöitä varmaan ensimmäistä kertaa ikinä ja lopputulos oli juuri sellainen mitä ensikertalaiselta voi toivoa. Taikinasta tuli aivan liian jauhoista vaikka laitoin ohjetta vähemmän jauhoja. Pullien pyörittelystä ei tullut mitään, joten tarjolle tuli enemmänkin sämpylämyttyjä. Täytteeksi tein herkullisen tonnikalamössön, tämä kyseinen mössö on muuten ainoa tapa jolla minä suostun syömään tonnikalaa. Me käytetään tätä yleensä sandwicheissa tai paahtoleivän päällä, mutta se sopii mainiosti myös lämpimän vastaleivotun sämyplän täytteeksi. Laskiaisvieraiksi kutsuttiin mun vanhemmat ja pojat olivat iloisia kun saivat mommon ja papan kavereiksi iltapalapöytään.

Tonnikalatäyte

_DSC0816_2

Raasta ja valuta kurkku, pilko sipuli ja valuta tonnikala. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile salaatin kanssa paahtoleivän tai tuoreiden sämpylöiden täytteenä. 

Helppoa ja super hyvää!

13 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :) Pullaa paljon terveellisempi! Tsemppiä herkuttomaan helmikuuhun

  VastaaPoista
 2. Kiva idea! Hauskan näköisiä nuo sämpylät kun ovat epäsymmetrisiä :) Pitääkö tosiaan noin pienten lastenkin pitää herkkulakkoa siksi että äiti on sokerihiiri? Eikö heille olisi voinut sallia ne laskiaspullat tavallisten perinteiden sijaan. On toki hyvä ettei herkkuja tuputeta ja osataan olla niitä ilman, mutta päivät joihin herkuttelu kuuluu niin luulisi suotavan lapsille oli sitten mimmoinen lakko tahansa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Epäsymmetrisyys oli itse asiassa vahinko johtuen taikinasta, mutta hauskoilta sämpylät toki näyttivät :D Sulla on hyvä pointti tuon herkuttelun kieltämisen ja sallimisen kanssa, kiitos mielipiteestäsi :) Minusta noin pienet lapset voivat ihan hyvin olla ilman herkkuja, eivätkä ne osaa vaatia sitä sokerista pullaa sämpylän tilalle. Hyvin tyytyväisiä olivat sämpylöihin :) Alex on vasta 2,5 vuotias eikä periaatteessa tarvitsisi sokeriherkkuja lainkaan. Tavallaan minua hamittaa että ollaan ylipäätään tutustutettu lapset herkkuihin, kun ne eivät niitä vielä tarvitsisi ollenkaan. Sokeri on omanlaisensa huume ja parempi vaan jos pienet lapset pidettäisi siitä erossa mahdollisimman pitkään :)

   Poista
 3. Ihanaa kun teillä koko perhe Mukana herkuttomassa, se tsemppaa varmasti itseäskin jaksamaan! :) saisinpa mäkin mun mieheni mukaan, niin ois helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oman boostin tuo motivaatioon toki :) Mun mies ei syö makeita herkkuja juuri lainkaan, eli kynnys lähteä mukaan ei tainnut hänellä olla kovin korkea :P

   Poista
 4. Mun äiti on tehnyt sellaista ihanaa "tonnikalamössöä" (heh, nimi ei ole niin herkullinen.. :D)
  Punasipulia, majoneesia, tonnikalaa, ihan hurjan hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, vaikka skeptinen olenkin tonnikalan suhteen ;) mössö ei tosiaan ole ehkä paras sana kuvaamaan jotain herkullista :P

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ohjeesta! Kokeilin sitä tänään ja se oli taivaallisen hyvää! :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!