2. tammikuuta 2015

Kolmikuinen Hugeli-Bugeli

_DSC0864_1
Hugo saavutti kolmen kuukauden iän juuri ennen vuodenvaihdetta, ja tänään päästiin neuvolaan piikitettäväksi ja mitattavaksi. Hugo oli melkoisen reipas rokotusten suhteen mutta kuten varmaan joka lapsi suuttui melkoisesti. Hugo on reipas ja pääosin hyväntuulinen vauva joka vaatii paljon huomiota mutta viihtyy nykyään myös hetkittäin itsekseen. Hän on alkanut kiinnittää huomiota leluihin ja kurkotteleekin satunnaisesti niitä kohti. Hän osaa myös kömpelösti tarttua leluihin jos niitä hänelle tarjoaa käteen. Hymy on herkässä ja nyt Hugo on alkanut myös naureskelemaan. Motorisesti Hugo kehittyy hienosti, vatsalta selälleen kääntymisen lisäksi harjoitellaan kovasti kääntymään selältä vatsalle, mutta toistaiseksi Hugo jumittuu vielä kyljelleen. Jalat heiluu ja potkii, nyrkit viuhuu ja lattialla Hugo osaa jopa selällään ollessaan potkia itseään eteenpäin. Kauhistellen seuraan miten pieni vauvani kasvaa isoksi pojaksi.
_DSC0818_1
_DSC0733_1
Kolmen kuukauden ikävaiheeseen kuuluva tiheän imun kausi alkaa olla ohitse, onneksi, sillä rintaraivarit ovat olleet todella ikäviä. Vauva on edelleen täysimetyksellä ja imetystä jatketaan vielä ainakin pari kuukautta mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Toistaiseksi ainakin maito riittää mainiosti ja neuvolakäynnillä selvisikin, että Hugo on kuukaudessa kerännyt 4cm pituutta ja 800g painoa. Kiinteiden aloitus tulee ajankohtaiseksi keväämmällä, mutta imetyksen jatkuminen on vielä avoinna. Alunperin pidin takarajana 6kk ikää, mutta nyt tuntuu että voisin jatkaa pidempäänkin. Mennään päivä kerrallaan ja fiilispohjalla, kerta maitoa tulee. Vieroksun hampaiden tuloa mutta ei sitäkään tiedä koska ensimmäiset ilmestyvät suuhun. Täytyy myöntää että välillä harmittaa ettei Hugo huoli pulloa ollenkaan enkä saa kunnolla omaa aikaa kun pitää kiirehtiä kotiin syöttämään. Vielä en 3-4 tunnin imetysvälejä enempää omaa aikaa kaipaakaan, mutta olisi kivaa että se mahdollisuus edes olisi olemassa ettei olisi niin kiire kotiin jos jossain on.  
_DSC0805_1
_DSC0674_2
Hugolle on muodostunut jonkunlainen päivärytmi ja ollaan opittu tietämään mitä tietyt itkut tarkoittaa ja millä keinoilla vauvan saa naurmaan tai rauhoittumaan. Pikkuhiljaa opimme tuntemaan tuon pienen vauvan, tutustuen häneen paremmin joka päivä. Hugo menee iltaunille yhdentoista aikoihin ja nukkuu kymmenen tuntia yhdellä tai kahdella syötöllä. Ensimmäiset päiväunet koittavat heti aamupäivästä, Hugo jaksaa olla hereillä reilun tunnin ennen kuin väsähtää. Päivän aikana nukutaan yleensä kolmet pidemmät unet, iltaisin Hugo on virkeimmillään ja jaksaa seurustella enemmän. Leikkimatolla on kivaa ja tutut laulut auttavat rauhoittumaan kiukun yllättäessä. Vastasyntyneen vauvan kanssa on ollut rankkaa, se on myönnettävä, mutta arki on sujunut helpommin kuin luulin. Nyt Hugo alkaa olla jo siinä iässä, että hänestä alkaa saada selvääkin ja se on tosi mukavaa. Vuoroin huutava, vuoroin nukkuva rääpäle muistuttaa päivä päivältä enemmän ihmistä. Hugo on kyllä täydellinen lisä meidän jengiin!

4 kommenttia:

  1. Minkä ikäisenä hugon syömisvälit pitenivät tuohon 3-4tuntiin? Meillä hereilläollessaan 6vko tyttö syö lähes koko ajan, no ainakin tunnin välein... nukkuu kyllä pitkiä pätkiä jopa 9h öisin mutta hereillä ollessa viihtyy tissillä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hugo on syönyt melko säännöllisesti 3-4 tunnin välein ihan syntymästään asti, ei ole tissillä roikkuvaa tyyppiä vaan imee äkkiä 5-10 minuutissa ja on sillä tyytyväinen :D Tiheän imun kausina on syöttövälit ollut 2h väleinkin muttei sen tiuhempaan. Öisin pisimmät pätkät on meillä sellaista 7-8h :) Kiva että teillä nukutaan noin hyvin öisin, vissiin tankkaa yötä varten sitten hereillä ollessaan tai jotain..

      Poista

Kiitos kommentista!