2. joulukuuta 2014

Hugo 2kk

Kaksi kuukautta ja kaksi päivää. Yhdeksän viikkoa. 64 vuorokautta. Pieni rääpäle tottelee kotona nimiä Hugo, vauva, HugeliBugeli ja HugeliSpugeli (suomennos: spugel=puklu, jätkä on kova puklailemaan). Hänestä on jo nyt kasvanut temperamenttinen ja lujatahtoinen pieni ukko, joka vetelee vanhempiaan kuin pässejä narussa. Vauva on kovin vaativa ja tahtoo paljon syliä, seuraa ja huomiota. Hän loukkaantuu mikäli hänet jätetään hetkeksikään yksin, ja protestoi kovaan ääneen. Mieliala on kuitenkin tasaantunut, sillä enää hän ei raivohuuda ihan jatkuvasti hereillä ollessaan.
_DSC1163_1
_DSC0879_1
Hugo osaa hymyillä ja juttelee mielellään tutuille kasvoille sekä leluille. Ensimmäiset jokellukset ovat aina yhtä suloisen kuuloisia, ne pienet äänet. Hymyt ovat luokkaa XD, mutta ne ovat tiukassa etenkin kameran edessä. Eilen yritettiin tuloksetta metsästää kunnollista hymyä valokuvaan, mutta vasta kameran kadottua näkökentästä Hugo alkoi naureskelemaan. Onneksi on sentään muutama onnistunut sattumaotos jossa jätkä hymyilee, onhan ensihymystä kuitenkin jo neljä viikkoa aikaa. Kerran kuvittelin jo kuulleeni Hugon nauravan, mutta se taisi olla pelkkää vahinkohöhötys. Hugo kääntää päätä ääntä kohti, mutta ei vielä jaksa keskittyä seuraamaan lelua katseellaan. Kääntyminen sujuu vatsalta selälle ja kovasti hän yrittää kääntyä myös toisin päin, onnistumatta. Jalat potkii vimmatusti ja kädet sohii joka suuntaan. Pian se jo kävelee, iik ääk!
_DSC0853_2
_DSC0887_1
Vauva on alkanut nukkumaan yönsä hyvin ja jonkunlainen rytmi alkaa pikkuhiljaa muodostumaan. Viimeinen syöttö ennen yöunille menoa on yleensä klo 21-23 välillä, jonka jälkeen vauva on virkeimmillään ja juttelee paljon. Unille Hugo nukahtaa yleensä yhdentoista aikoihin. Yöheräilyt ovat vähentyneet viime aikoina ja pisimmät syöttövälit ovat venyneet yli yhdeksään tuntiin. Aamuyöllä on yksi syöttö ja uuteen päivään ukko herää yhdeksän aikoihin. Hugo nukkuu enimmäkseen aamupäivällä ja pidempiä hereilläoloaikoja on iltaisin. Yleensä Hugolla on tapana herätä erittäin kiukkuisena juuri silloin kun yritän laittaa Joelia ja Alexia päiväunille. Useimmiten saan kuitenkin vähän omaa aikaa päivällä, sillä Hugolla on tapana nukkua ainakin hetken aikaa isompien kanssa samaan aikaan.
_DSC0989_21
Hugo on nopea syömään ja imetyshetket kestävät yleensä vain kymmenisen minuuttia. Syöttövälit ovat melko tasaisesti kolme tuntia, öisin tosiaan kaikkea kolmen ja yhdeksän tunnin väliltä, yleensä kuitenkin vähintään 6h. Nykyään minusta tuntuu että maitoa tulee aivan liikaa, sillä etenkin aamuöisin pitkien syöttövälien jälkeen Hugo jaksaa imeä vain yhdestä rinnasta eikä sitäkään tyhjäksi, joten on pakko pumpata. Pumppaamisen jälkeen taas maidontulo on vinksallaan koko aamupäivän ja maitoa pakkautuu rintoihin imetyksestä huolimatta. Toivottavasti epätasapainoinen maidontuotanto tasaantuu pian ja asettuu Hugon tarpeen mukaiseksi. Olin myöskin aluksi hämmästynyt siitä, kuinka poika jaksaa yhdeksän tuntia syömättä, kun tuntuu ettei viiden minuutin pikasyötöllä voi tulla niin kylläiseksi. Tuotantoni taitaa olla aikamoista kermaa, haha!
Löytyykö lukijoilta samanikäisiä vauvoja? Miten teillä sujuu?

6 kommenttia:

 1. Meillä on kohta kolmikuinen tyttö. Meillä ei vielä kunnon rytmiä päivisin löydy, neiti syö hereillä ollessaan koko aja, ainaki se tuntuu siltä. Meillä ei vielä kääntyillä, eikä edes yritetä. Isoveljen leikit kiinnostaa ja niitä seurais vaikka kuinka pitkään! Leluja tykkää katsella. Samanlainen hymytyttö kun teidän poika, ja muutamia kertoja on ääneenki nauranut veljen pelleilyille. Meillä kans nukutaan yöt hyvin, n. 6-7 h. jonka jälkeen syö ja jatkaa unia kymmeneen. Mullakin tissit aina ihan pakkautunu täyteen :D mutta meillä kyllä ruokahetket kestää ainaki 20min kerrallaan, jos ei enemmänki :D ihana teiän poika! Näyttää ihan veljiltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kuulumisia :) Ihanaa, että tyttö on niin kiinnostunut veljistään! Meillä ei vielä paljon tajuta isompien päälle, mutta eilen Hugo keskusteli pitkät pätkät Alexin kanssa! :D

   Poista
 2. Ihana haalari Hugolla! <3 Mistähän hankittu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Lindexistä ostettu, alkuvuodesta. :) Olin vasta tullut raskaaksi silloin ja oon niin iloinen kun tää on nyt sopivan kokoinen <3

   Poista
 3. Mä en kestä miten suloinen hän on! :3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!