9. lokakuuta 2014

Vauva ja sen veljet

vauva_140muok
Vauva on nyt yhdeksän vuorokauden ikäinen ja elämä kotona on lähtenyt hyvin rullaamaan. Imetys sujuu hienosti ja vauva syö reippaasti ja säännöllisesti. Päivisin syöttövälit ovat yleensä 2,5 - 3 tuntia, öisin neljä tai jopa viisi tuntia. Vauva on kiltti ja peustyytyväinen ukko joka vielä nukkuu suurimman osan päivistä, mutta pysyttelee hereillä pätkittäin muutaman tunnin verran. Hän ei viihdy selällään eikä turvakaukalossa, mutta rauhoittuu kapaloon etenkin jos saa peittoa kasvojen eteen. Hänen äänensä on kimeä mutta hento, eikä sitä käytetä turhaan. Tuttia vauva tarvitsee jos kiukuttaa hereillä ollessaan, sekä liian väsyneenä nukahtamisavuksi, mutta koitetaan minimoida tutin käyttöä. Vauva on suloinen mutta ei näytä yhtään nimivaihtoehdoiltaan, eli ollaan sen suhteen hieman pulassa. Onneksi ristiäisiin on aikaa vielä reilut viisi viikkoa, joten ehkä herralle löytyy sopiva nimi siihen mennessä.
vauva_111muok2
vauva_209muok2
Joel ja Alex ovat ottaneet pikkuveljensä vastaan oikein hyvin, eikä mustasukkaisuutta ole ilmennyt ainakaan vielä. Joel ei pahemmin vauvasta välitä, mutta kyselee usein miksi vauva itkee, ja aina kerhosta tai jostain tullessaan kotiin hän muistaa kysyä missä vauva on. Siihen se mielenkiinto sitten loppuukin. Alexista taas on kuoriutunut sellainen höösäävä ylihysteerinen kotirouva, ettei tosikaan. Alex käy usein silittelemässä ja halimassa vauvaa, laittamassa tuttia suuhun ja yrittää ottaa syliin. Alexin mielestä vauva tarvitsee jatkuvasti vierelleen kymmeniä unileluja ja peittoja, ja kantaa niitä sylin täydeltä vauvan luokse. Hyvin on siis mennyt, mutta voihan se tästä vielä muuttua kun pojat tajuavat pikkuveljen olevan täällä jäädäkseen. Myös vauvan alkaessa olemaan enemmän hereillä ja vaatiessaan enemmän huomiota ja huolenpitoa, arki varmaan mutkistuu hieman. Jännityksellä jää nähtäväksi miten arki lähtee sujumaan kun Sami palaa töihin parin viikon päästä. Tällaiset pikakuulumiset tällä kertaa, palaillaan taas paremmalla ajalla.

16 kommenttia:

 1. Ihana ja ihan samannäköinen veljiensä kanssa <3

  VastaaPoista
 2. Ihan samannäköinen Joelin kanssa tämä uusi herra! :)

  Onnea vielä koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika on kyllä veljiensä näköinen ;) kiitos!! :)

   Poista
 3. Ihana pikkuherra! Vauvakuume tässä tulee kun tuo oma kolmekuinen on muka niin iso jo :D hienoa että kaikki on sujunut hyvin! Pärjäätte varmasti yhtä hyvin myös samsan palattua töihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Niin se vaan oma tuntuu isolta :P Eiköhän se arki ala sujumaan kun vähän harjoittelee ;)

   Poista
 4. Eikä toi vaaleenpunanen tutti!<3 mikä hurmuri poikakin on! Silmät kiinni ensimmäisessä kuvassa näyttää paljon joelilta! Silmät auki viimeisessä kuvassa on paljon myös sinun näköinen :) mitä mieltä itse olette? Keneltä poika näyttää? Muistuttaako veljiään?:) Voi miten olet onnekas! 3 komeaa poikaa ja isukki, 4 rakasta miestä elämässäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, meillä oli paketti missä oli sininen ja pinkki tutti, niin jätkä joutuu välillä imemään tyttötuttia :D

   Kaikki pojat näyttää mun mielestä aika samalt nukkuessa ja silmät kiinni. Hereillä taas poika muistuttaa mun isää ja mummia. Veljistään taas mun mielestä poika muistuttaa enemmän Alexia, koska Joel oli vauvana/on kasvoista pyöreämpi. :) Olen kyllä huippuonnekas neljän ihanan mieheni kanssa <3

   Poista
 5. Ei tarvitse kyllä miettiä kenen vauvasta on kyse, kun pikkuinen on ihan veljiensä näköinen! :) Myös minä näin paljon sinun näköäsi viimeisessä kuvassa!

  Onnellista arkea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, niimpä, samasta puusta veistetty ;) Kiitos! :)

   Poista

Kiitos kommentista!