25. lokakuuta 2014

Talvivaatteet esittelyssä

Nyt kun talvi lähenee olisi aika esitellä meidän talvivaatteet, kun sitä eräs kommentoija toivoi. Me ollaan ulkoiltu talvivaatteissa jo pari päivää, mutta saa nähdä lämpeneekö kelit vielä kuten on luvattu. Poikien talvivaatteet ovat kunnossa muuten, mutta epäselvää on tarvitseeko vauva vielä lopputalveksi uuden isomman haalarin. Me ollaan aina pärjätty yhdellä vaatekerralla, eikä tänäkään vuonna olla ostettu varahaalareita. Pojilla on ainoastaan erilliset päiväunihaalarit joissa ei tarvitse olla viimeisen päälle teknisiä ominaisuuksia. Itselleni on vielä jonkun verran ostettavaa, eli talven ei tarvitsisi ihan vielä alkaa!
joelkollaasi
Haalari Didriksons / pipo H&M / tumput Citymarket / saappaat Kuoma
Takki H&M / fleecekerrasto H&M, Bogi
Joelille tilattiin uusi Didriksons-haalari, pirteillä punaisilla yksityiskohdilla koristeltu sininen karvahuppuhaalari. Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä Didriksonsin haalareiden laatuun jo viime talvena. Didriksons-haalareissa on sellainen extend size-ominaisuus jolla vaatteen käyttöikää voi pidentää, ja sen avulla uskallan uskoa, että näillä haalareilla pärjätään vielä ensi talvikin. Haalarin kavereina Joelilla on perinteiset mustat Kuomat, ja edellisvuodelta sopivat lämpimät lapaset, ikauluri ja fleecevuorellinen pipo. Kauppareissuille ja muille lyhyille matkoille Joelilla on viimevuoden talvitakki. Asusteet ovat samat, samoin kengät. Ajattelin ensin että voisimme kjotkut siistimmät kengät, mutta loppupeleissä sillä ei ole mitään väliä minkä näköiset kengät jalassa on, kunhan ne pitävät varpaat lämpiminä. Tosi kylmille keleille on vielä fleecekerrastot haalareiden alle.
alexkollaasi
Haalari Didriksons / pipo H&M / tumput Citymarket / saappaat Kuoma
Takki Lindex / fleecekerrasto H&M, Icepeak
Alex on taas pikkuveljen roolissa perinyt Joelin viimevuotiset talvikamppeet, eli vihreän Didriksons-haalarin ja Kuomat. Alexille ostettiin uusi pipo ja kauluri, vanhojen ollessa hieman nuutuneet. Hanskat ovat viime vuodelta ja mahtuvat käsiin hyvin. Haalarissa ei ole juuri ollenkaan käytön jälkiä vaan on melkein kuin uusi. Extend size-ominaisuuden avulla tämä sopii toivottavasti vielä ensi talvena, jolloin kummallekaan pojalle ei tarvitse hankkia uusia talvihaalareita. Vauvallekin olisi ensi vuodelle 80cm Didriksons-haalari odottelemassa. Alexille ostettiin uusi talvitakki, sillä hänen edellisvuoden takki on jäänyt pieneksi ja Joel käyttää vielä omaansa. Alexillekin on fleecekerrasto kovimpaan pakkaseen.
ulkovaatteet_015muok
Haalari NameIt / pipo Seppälä / kauluripipo Pikkuiset / tumput ja villasukat fb-kirppis
Vauvan talvivaatteet tuottivat eniten päänvaivaa. Yritimme pallotella eri ideoita miten välttää kahden talvihaalarin ostaminen, mutta emme tainneet onnistua siinä. Harmi, että Suomen talvi on niin pitkä! Pohdittiin läpi kaikki vaihtoehdot toppapusseista haalareihin ja kantotakkeihin, mutta emme keksineet järkevää ratkaisua ulkoiluun rattaissai, turvakaukalossa ja kantovälineissä, jolla välttää kahden eri ulkovarusteen oston. Lopulta päädyttiin siihen, että ostetaan uusi haalari myöhemmin talvesta nykyisen jäädessä pieneksi. NameIt:istä löytyi ihana haalari 50/56cm koko on tällä hetkellä todella reilun kokoinen, eli sillä pärjää jonkun aikaa. Uuden haalarin ostaminen on kuitenkin välttämätöntä, sillä 50/56cm haalari ei todellakaan mahdu enää helmikuun pakkasilla vauvan ollessa 5 kuukauden ikäinen. Vauvan asustepuoli on vielä hieman keskeneräinen, kunnon talvipipo ja tumput pitää vielä löytää. Vielä pärjää kauluripipo+trikoopipo+huppu-kombolla. Vauvalle löytyy myös erilaisia villa- ja fleecehaalaareita välikerrastoiksi.
jnikollaasi
Takki Didriksons / housut Stadium / kengät Kuoma
Takki S.T.I / saappaat SpiritStore / saappaat X-Girl
Omat talvivaatteeni taas ovat varsinaisten ulkoiluvaatteiden osalta kunnossa, mutta hienosteluvaatteisiin pitänee vielä panostaa. Mulla on käytössä superlämmin Didriksons-takkini, joka on monta kokoa liian iso, sillä ostin sen sitä talvea varten kun odotin Joelia isoine mahoineni. Takin sisälle mahtuu vauva kantoliinassa, ja niin monta välikerrastoa ettei ainakaan palele. Sitten minulla on mustat perus toppahousut sekä älyttömän mukavat ja lämpimät Kuoma-saappaat myös itselleni. Joku lämmin pipo olisi vielä hankintalistalla, mutta mun päässä useimmat pipot näyttää tyhmiltä joten hyvännäköistä yksilöä tuskin löydän. Pääasia on silti ettei korvia palella. Etsinnässä on myös täydellinen villakangastakki tai vastaava, neutraali harmaa tai musta. Mulla on vihreä villakangastakki, jonka on tarkemmin esitelty tässä postauksessa, mutta tahtoisin myös neutraalimman värisen ja ehkä hieman pidemmän mallisen, jotta peppukin pysyy lämpimänä. Viimeisimpänä ostoslistalla on korottomat saappaat. Omistan vain korollisia talvikenkiä ja ne eivät tosiaan ole parhaimmat kulkuvälineet jäisillä lumisilla teillä.

6 kommenttia:

 1. Minkä kokoiset haalarit teidän pojilla on? Onko mitoitus reilua vai niukkaa, vastaako kokoaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haalarit on mun mielestä reilua kokoa. Joelilla on 90cm ja Alexilla 80cm haalarit, ja niissä on vielä tuo extend size ominaisuus käyttämättä :)

   Poista
 2. Hei, piti kysyä noista Didriksonin haalareista ja extend size-ominaisuudesta. Ratkotaanko siinä jotain saumoja vai miten tuo suurentaminen tapahtuu? Ja saako enää takaisin pienempään kokoon? Lähinnä mietin, että jos suurentaa esikoiselle niin onko sitten myöhemmin aluksi liian iso kuopukselle, jos ei saa takaisin alkuperäiseen kokoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein käydä tutkimassa, kun ei olla käytetty tuota ominaisuutta vielä. Eli joo, hihoissa ja lahkeissa on ratkottavat saumat eli tuskin saa enää takaisin alkuperäiseen kokoon. Nuoremmalle lapselle kierrättäessä tuo ominaisuushan on tosiaan hieman pönttö, koska se puku on sitten isompi.. :D

   Poista
 3. Hei! Kuinka pitkä poikasi Joel on? Olemme ostamassa Didriksons haalaria, ja koko mietityttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa mahdollisimman lähelle omaa kokoa vastaavaa, tai pienempi. Mielestäni Didriksonin haalarit on kooltaan aika reiluja.

   Poista

Kiitos kommentista!