23. syyskuuta 2014

Syysvaatteet esittelyssä

Syksy on saapunut ja välikausivaatteet päässeet käyttöön. Kun perheessä on kaksi poikaa, niin kierrätetään tietenkin mahdollisuden mukaan Joelin vaatteet Alexille, olisihan älytöntä ostaa kaikki vaatteet uutena vain ettei tarvitsisi käyttää toisten vanhoja vaatteita. Etenkin Joelin kohdalla on tärkeää että ulkovaatteet ovat hyvät ja kestävät, sillä kerhossa ulkoilu ja muut rymyämiset kuluttavat vaatteita, ja on tärkeää pysyä kuivana ja lämpimänä. Alexkin on varsinainen rymyeetu, joten tietenkin myös hänen vaatteensa täytyy olla kestävät ja lämpimät, vaikka ovatkin pelkästään "kotikäyttöön".
syysulkoilu_031muok
Tänä syksynä hankin Joelille haalarin sijaan housut ja takki-yhdistelmän. Laadukkaista ulkovaatteista ei tingitä, mutta kuitenkin minua hirvittää satojen eurojen hinnat vaatteista, jotka kuluvat käytössä ja jäävät nopeasti pieneksi. Joelin välikausivaatteet bongasin alennuksesta sekä nettikirppikseltä. Kokeilussa on uudet merkit, ja heti on sekä hyvää että huonoa sanottavaa. ReimaTecin takki löytyi facebookin kirpputorilta käyttämättömänä alle puoleen hintaan. Tähän asti se on kestänyt loistavasti enkä löydä mitään moitittavaa. Harmillista on ainoastaan, että 92-koon takki ei välttämättä mahdu päälle enää keväällä. Henkselihousut ovat Racoonin ja löysin ne erään nettikaupan alennuksesta, olikohan -40% tai -50%. Käytön jälkiä on jo nyt muutaman viikon satunnaisessa käytössä ilmennyt. Polvien kohdalla kangas alkaa jo pehmetä ja kulua, joten Racoonin laatua en ainakaan tämän yhden kokemuksen perusteella kehuisi. Näillä näkymin jääkööt tämä ensimmäiseksi ja viimeiseksi kokeiluksi Racoonin ulkovaatteista.
Onko muilla hyviä tai huonoja kokemuksia Racoonista?
syysulkoilu_002muok
Alex saa kulkea syksyllä Joelin vanhassa Tähti Jonathan-haalarissa. Tämä on ymmärtääkseni hieman enempi "halpismerkiksi" lukeutuva, mutta laatu on ainakin meidän kokemuksella älyttömän hyvää. Kyseinen haalari on ollut Joelilla käytössä jo neljä välikautta, eli kaksi vuotta ja siirtyy ilman kulumaa Alexin käyttöön. Haalarissa on toki käytönjälkiä, pääosin kestolikaa ja tahroja, mutta ei yhtään karheumaa, kulumaa tai pehmentymää polvissa tai pepussa. Ihan eri maata kuin heti ensimmäisten käyttökertojen jälkeen kuluneet Racoonin housut. Laatu ei siis aina katso hintaa, vaan halvemmallakin voi saada parempaa. Itse en ole mitenkään merkkiuskollinen, vaan puskaradioon ja muiden käyttökokemuksiin on enemmän luottamista kuin hintalappuun ja merkkiin.
Onko muilla Jonathan-merkistä hyviä tai huonoja kokemuksia?
syysulkoilu_101muok
Joelin päätä lämmittää Aarrekidin ihana tupsupipo viime vuodelta, ja samanlaisen tilasin myös Alexille. Joelilla kengät ovat käytännölliset Vikingin gore-texit, Alexilla Superfitit. Omaa silmääni nuo kengät eivät kovasti miellytä, mutta laatu, käytännöllisyys ja mukavuus ratkaisee. Mitään hienostelukenkiä meillä ei erikseen ole, enkä sellaisia enää tälle syksylle ajatellut hankkia. Käsiä lämmittää kuivilla keleillä H&M:n sormikkaat ja märillä keleillä Lassien ja Jonathanin vedenkestävät vuoratut tumput. Huiveja on monia erilaisia, ne eivät juurikaan lämmitä mutta näyttävät kivoilta. Näihin kuviin valikoitui muumihuivit. Sadekeleille (jolloin kylläkin harvemmin ulkoillaan) molemmille pojille löytyy perinteiset kurahousut ja sadetakit, sekä Nokian kumisaappaat. Vaikka nykyajan teknisissä ulkovaatteissa on vaikka mitä vesipilareita ja teipattuja saumoja, luotan mieluummin kuravaatteisiin. Toki haittaa siitä ei ole että kuravaatteiden alla olevat vaatteetkin pitävät vettä, pysyypähän lapsi varmasti kuivana.
vappen'14_062muok
Siistimpinä takkeina kelpaa vanhat takit Lindexistä (kuva keväältä). Alexille olisin halunnut uuden, sillä vetoketju on rikki, ja napinväleistä saattaa tuulla takin sisään. Mulle tuli ihan yllätyksenä ettei loppukesällä/syksyllä yhdestäkään kaupasta ole löytynyt yhtään syyssäähän sopivaa hienostelutakkia. Kuulemma kauppoihin saapuu syksyllä pelkkiä teknisiä hifistelytakkeja, muut välikausitakit tulevat keväällä ja jäävät sitten pois valikoimista jossain vaiheessa kesää ennen seuraavaa kevättä. Olen etsinyt kirppareiltakin takkeja mutta huonolla menestyksellä, joten uusi takki jää keväälle odottamaan ja Alex saa pärjätä napitettavalla vetoketjuttomalla takilla vielä tämän syksyn. "Kauppatakkina" ei kuitenkaan ole niin kovin tärkeä ominaisuus että takki pitää tuulta kunnolla, sillä se on käytössä pääosin automatkoilla ja siirtymissä kotoa autoon ja autosta kohteeseen.
Onko muilla jo syysvaatteet hankittuina ja käytössä? Mitä merkkejä suositte?

4 kommenttia:

 1. Meillä on neidillä syysvaatteina Ticket Outdooria ja PO.Pia+ yksi KappAhlin takki. Itse olen ollut noihin merkkeihin tyytyväinen. Meillä on yhdet Jonathanin vk-rukkaset ja ne on hyvät, en löydä niistä mitään huonoa sanottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista merkeistä oon kuullut paljon hyvää :) Varsinkin KappAhlista, joka sekin taitaa lukeutua näihin ns. "halpismerkkeihin" :)

   Poista
 2. Meillä oli viime vuonna konttaavalla/kävelevällä 1-vuotiaalla Jonathanin haalari syksyllä. Ja se oli älyttömän hyvälaatuinen! Polvien kohdalle jäi tummentumaa, joka ei lähtenyt pesussa, mutta sillähän ei käytön kannalta ole mitään merkitystä.

  Täksi syksyksi hankin lapselle fb-kirppikseltä Popin takin ja housut. Ainakin tähän asti olen ollut tyytyväinen, ja Popin vaatteet on mukava pukea lapselle - resoreissa on hyvät tarrat, jalkalenksut joustavat vaikka kuinka paljon jne. Tämän asun kaverina on Reiman haalari, jonka bongasin viime keväänä alesta. Ihan kiva, mutta ei lupauksistaan huolimatta pidä kovin hyvin vettä, ja mallikin on vääränlainen meidän lapselle. Kuivan kelin asuna joka tapauksessa hyvä, eikä kulumia juuri näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonathan vaikuttaa kyllä hinta-laatusuhteeltaan hyvältä! :)
   Hyvä tietää Popin vaatteista, tässä pari päivää sitten huomasin että noista surkeiksi osoittautuneissa Racoonin housuissa on yhden lahkeen jalkalenksu jo lähes läpikulunut, eli kuminauhatkin on ihan paskalaatua. :/

   Poista

Kiitos kommentista!