16. syyskuuta 2014

Sairaalakassi

Eilisen neuvolakäynnin jälkeen otin neuvolatädin ohjeesta asiaan ja pakkasin sairaalakassin. Neuvolatädin diagnoosi käynnin aikaisista supustuksista ja kokonaistilanteesta oli, että enää ei mene pitkään. Taidan kuitenkin pysytellä pessimistisessä ajatuksessa lokakuusta ja lasketun ajan ohittamisesta, varmuuden vuoksi. Sairaalakassin jaoin itse asiassa kahteen osaan, koska kaikkea en tietenkään tarvitse mukaan itse synnytykseen. Neuvolatädin mielestä mitään estettä ei näillä näkymin ole polikliiniselle synnytykselle, loppu riippuu minun ja vauvan voinnista. Luulen kuitenkin, että tahdon pysyä sairaalassa kunnes vauva on vuorokauden ikäinen, niin ei tarvitse heti palata lääkärin vastaanotolle vauvan kanssa.
sairaalakassi1
sairaalakassi (1)muok
sairaalakassi2
sairaalakassi (2)muok
Sairaalakassista puuttuu nyt enää imetysliivit, jotka täytyy käydä ostamassa tässä piakkoin. Omiksi kotiutumisvaatteiksi riittänee puhtaat alusvaatteet ja paita sekä verkkarit. Eväiksi ajattelin pakata pillimehuja, suklaapatukoita, salmiakkia ja kuivattuja luumuja sekä rusinoita. En usko että synnytyksen aikana tulee syötyä niin paljon ja osastolla on kuitenkin ruokatarjoilu, joten riittää että on jotain naposteltavaa. Jotenkin tuntuu, ettei tavaraa ole ollenkaan mutta kuitenkin näissä listoissa on myös niitä turhia juttuja joita en välttämättä tarvitse ollenkaan. Olenko unohtanut jotain kriittistä?

11 kommenttia:

 1. mUN pitäisi myös alkaa ajattelemaan tätä hommaa! :)

  VastaaPoista
 2. Kantsii muistaa omat terveyssiteet jos vuotaa vähän niin ne sairaalan vaipat on aikas isoja ja hiostavia :p
  Itse pyysin miestä tuomaan paketin always siteitä kotoa kun tuli katsomaan meitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta! :) Ne on kyllä aika ällöjä ne sairaalasiteet :D

   Poista
 3. Jos siis sulla ei kuulu ne noihin hygienia tarvikkeisiin jo.

  VastaaPoista
 4. Mihin tarvitsee tietokonetta?
  Eikös siellä levätä ja hoideta vauvaa eikä nettailla.
  Itselläni meni ainakin aika vauvaan ja lepäämiseen.
  Ei mielessä edes käynyt tietsikka saatikka puhelimen netti.
  Tarkoitus on levätä jos kotona siihen ei ole mahdollisuutta niin usein kuitenkaan jos on muitakin lapsia hoidettavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa lepäämistä voi olla joillekkin juuri tuo koneella olo. Toisille vaihtoehtona voi olla vaikka kirja tai käsityöt. Ei paljon eroa noiden välillä mielestäni. :) Sairaalassa olo voi tuntua ahdistavalta tai yksinäiseltä.

   Poista
  2. Heh, se vastasyntynyt tarvitseekin paljon hoitoa. Tissiä se vain tarvitsee ja mitäpä muutakaan imetyksen aikana voi tehdä kuin surffata puhelimella netissä. En itse ainakaan kokenut tarpeelliseksi nukkua päivisin, ja vaikka nukkuisikin päiväunet niin jää vielä aika monta tuntia aikaa tuijotella sairaalan valkosia seiniä jos ei edes netissä saisi surffailla :p

   Poista
  3. No mulla on ainakin aiempina vuodeosastoaikoina ollut niin pitkästyttävän tylsää imetysten välissä vauvan nukkuessa, että todellakin tarvitsen jotain tekemistä :D Kyllähän se lepoa on vaikka jotain muuta tekisikin kuin vaan makoilla möllöttäisi :)

   Poista
 5. Pitäisi aloittaa itsekin tuo pakkaminen ja miettiminen.. Mutta pessimistinä täällä mennään ja olen melkolaisen varma, että meidän tyyppi syntyy vasta lokakuun puolivälissä ja sekin pakon alla.. Melkolailla taidetaan samoilla viikoilla mennä, jos oikein katsoin. :)
  Tsempit loppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mennään melkein ihan samoissa päivissä :) Mustakin alkaa tuntua ettei tällä pienokaisella ole mikään kiire ulos! Kiitos ja tsempit sinullekin :)

   Poista

Kiitos kommentista!