21. elokuuta 2014

Raskaus, osa. 191289786

34+0. Reilu viikko takana vuodelepoa ja vielä vajaa viikko edessä. Viime kuulumisten jälkeen ehdittiin pyörähtää eräänä yönä Naistenklinikalla, supistusten takia, onneksi sieltä saatiin varsin hyviä uutisia. Kohdunsuun ja kohdunkaulan tilanteen edistymisestä huolimatta riski ennenaikaiseen synnytykseen on lääkärin mukaan hyvin pieni! Supistukset ovat jatkuneet enemmän ja vähemmän kivuliaina pitkin viikkoa, mutta satunnaisina ja epäsännöllisinä. Vuodelepoa ja sairaslomaa jatketaan vielä alkuviikkoon, jonka jälkeen synnytystä ei enää estellä mikäli se näiden supistusten kanssa lähtisi käyntiin. Tiistain kontrollikäynnillä Jorvissakin kaikki näytti hyvältä ja vauvalla oli kaikki mainiosti. Onneksi ennenaikaisen synnytyksen riski on pieni ja raskaus voi jatkua hyvin todennäköisesti täysiaikaisuuteen asti, ellei jopa yliaikaisuuteen. Olen useaan otteeseen maininnut toiveestani synnyttää ennen laskettua aikaa, mutta loppupeleissä vauvan terveys ja hyvinvointi on tärkeintä. Odotusta on kuitenkin edessä maksimissaan alle kaksi kuukautta, ja niinkin pitkään vain mikäli raskaus venyy reilusti yli lasketun ajan. 
rv34_007muok
rv34_125muok
Supistelut näin varhaisessa vaiheessa saivat minut hätkähtämään siihen, kuinka huonosti valmistautuneita ollaankaan vauvan tuloon, joka ihan oikeasti koittaa hyvinkin pian. Sohvalta käsin olen käskyttänyt Samia vauvavalmisteluihin ja kotitöihin. Saatiin hankittua lastenhuoneeseen vaatekaapin kaveriksi uusi lipasto, jotta kaikkien lasten vaatteet löytäisivät omat paikkansa. Pienimmät vauvanvaatteet on pesty ja viikattu, samoin harsot ja lakanat. Ensi viikolla täytyy varmaan hakea varastosta pinnasänky, kaukalo ja vauvakeinu tulokasta odottamaan. Kotona ikkunat on pesty, kaapeista hävitetty turhaa tavaraa ja lista kotitöistä lyhenee koko ajan, vaikka vielä pitäisi maalata pari seinää ja tehdä viime tipan ostoksia. Sami on ollut hurjan reipas ja ahkera, hoitanut ja viihdyttänyt lapsia sekä tehnyt kotitöitä ihan vapaaehtoisestikin, en siis ole mikään simputtava natsisohvaperuna. Ja kyllä hän minuakin on jaksanut hemmotella ja hoivata, ihana mies!
rv34_076muok
rv34_110muok
Reippaan kahden kilon painoinen Jagofston-vauva on pysynyt kiltisti raivotarjonnassa ja nauttii etenkin raajojensa työntämisestä kylkiluideni alle sekä kyljistä ulos. Pitikin mennä viime raskauspostauksessa hehkuttamaan oireettomuutta ja heti sain kaveriksi nämä kivuliaat, pelottavat supistukset. Kiloja on kertynyt kotipuntarin mukaan huikeat kuusitoista, ja painan enemmän kuin koskaan eläessäni. Painonnousu näkyy etenkin huomattavasti pyöristyneistä kasvoista sekä reisistä ja tietenkin mahasta. Maha on edelleen enemmän muotoa poikamaha, vaikka on ollut leveä ja tyttömäinen läpi lähes koko raskauden. Pahin turvotus on helteiden jälkeen ilmeisesti laskenut, sillä sormukseni mahtuvat taas vasempaan nimettömään. Verrattuna edellisiin raskauksiin sekä oireisiin perustuviin legendoihin on selkeästi odotettavissa tyttölapsi, mutta meillä on Samin kanssa kuitenkin molemmilla vahvat poikafiilikset. Jännittävää päästä näkemään, onko äidin- ja isänvaisto oikeassa, vai joudutaanko mekko-ostoksille. Tuttavien kesken tyttö- ja poika-arvailut ovat olleet hyvin vaihtelevia, mitä mieltä te olette?
Saa vapaasti arvailla vauvan sukupuolta ja miksei vaikka syntymäpäivääkin. 

10 kommenttia:

 1. Voi apua vasta reilu 7 viikkoa sitten halusin palavasti eroon raskausmahasta, nyt sun masua katsellessa tuli hirmu ikävä sitä palleroa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, samat fiilikset täällä! Tai siis, en malttaisi odottaa pääseväni tästä mahasta eroon mutta varmasti mahaikävä iskee yhtä nopeasti takas :D

   Poista
 2. Laitahan vielä masuvertailua edeltäviin masuihin ennenkuin pieni päättää tulla mailmaan :) poikaa veikkaisin täältä suunnalta :) syntymäaikana voisin sanoa että 18.9 :D se kuulostaa vain sopivalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä taas laittaa mahavertailua :) 18.9. sopisi mulle varsin hyvin, ei syntyisi liian aikaisin muttei menisi niin kovin pitkäänkään!

   Poista
 3. vitsi että raskausmaha on maailman makein näky oon niin hurjan onnellinen että hymyilyttää sun puolesta apua haha
  :D ollaan oltu miehen kanssa monet vuodet jo yhdessä mutta aikaa/rahaa ei ole lapselle vielä, niin ihanaa lukea sun aitoa blogia eikä mitään sellasta yhteistyö ja päläpälä näitä ''elämä on oikeesti ihan instagramii '' tms. tyylisiä vauvablogeja.. teillä on normaalit vaatteet eikä mitään 70e bodya lapelle hommattu joka mun mielestä (erikoistapauksiakin on siis!) niin ihan naurettavaa..

  Mutta vou, ihana maha! <3 hih ja olisipa ihanaa kun teillä olisi kolme poikaa :) siinä on kyllä myös vahtimista ja puunaamista kun pojat on no poikia :) tyttökin olisi ihana teille, pikku prinsessa :) voi vitsi. mutta tärkeintähän on että lapsi on terve.

  Olisiko mahdollista saada siulta vauvamahasta blogitekstiä? :D siis millaista se on tms. kun itse no ei ole ollut raskaana, niin haluaisin tietää vaikeuttaako se jotain, tuntuuko se joltain? miltä tuntuu kun on ihminen sisällä ? sattuuko? yms!

  ihanaa odottelua siulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvamahat on kyllä kieltämättä ihania, mutta tuo mukanaan kurjan paljon vaivoja :D Mukava kuulla että tykkäät bolgistani, oon muuten täysin samaa mieltä tosta superhyperkalliiden merkkivaatteiden ostamisesta :D

   Voin yrittää tehdä postausta myös erityisesti mahasta ja siitä miltä se tuntuu ja millaista sitä on kantaa mukanaan jatkuvasti :)

   Kiitos paljon! :)

   Poista
 4. Hassua, mulla on ollut kokoajan tunne, että tyttö teille tulee :D aina kun luen blogiasi niin jotenkin vain automaattisesti olen olettanut sinun odottavan tyttöä!

  VastaaPoista
 5. Kirjoita ajatuksia tulevasta synnytyksestä! Millaista kivun lievitystä haluat ja miksi? Miksi et synnyttäisi ilman lääkkeellistö kivunlievitystä tai jopa kotosalla? Miksi et tekisi tästä mahdollisesta viimeisestä synnytyksestä erilaista? Kaikki synnytykseen liittyvät ajatuksesi kiinostaa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästää postausideasta! Pistän toteutukseen piakkoin, nyt onkin ollut vähän tökkivää kirjoitusinnon kanssa :)

   Poista

Kiitos kommentista!