29. heinäkuuta 2014

Lomalla viimeinkin!

Jes, kauan odotettu kesäloma on nyt täydessä vauhdissa. Lähdettiin lauantai-aamuna ajelemaan kohti Pohjois-Karjalan Kesälahtea, jossa vanhempani pitävät asuntovaunua kesäisin. Mä olen viettänyt täällä kesää useita vuosia putkeen ja joka kesään kuuluu kyllä lyhyempi tai pidempi Kesälahtireissu. Viime vuonna Sami ei päässyt työkiireiltänsä mukaan joten lomailtiin poikien ja siskoni kanssa, mutta tänä vuonna päästiin koko perheen voimin lähtemään. Matka sujui hyvin kahdella lyhyellä pysähdyksellä ja matkustusaikaa kertyi viisi tuntia. Pojat olivat kiltisti, katselivat maisemia, lukivat kirjoja ja nukkuivat osan matkasta. Mulla autossa matkustaminen tekee hieman pahaa kun en pääse huimausta ja ahdistusta karkuun makuuasentoon, mutta helpotti ettei tarvinnut ainakaan itse olla ratin takana. Ensimmäisenä yönä yövyimme Samin kanssa mökissä, sillä siskoni ja vanhempani olivat vielä täällä asuntovaunulla. Pojat pääsivät kuitenkin vaunuun ja me saatiin yön verran rauhallista unta.
kesälahti14_057muok
kesälahti14_170muok
kesälahti14_068muok
Summer14_518muok
Summer14_519
kesälahti14_003muok2
Minä olen tottunut asuntovaunuilija, sillä olen kiertänyt perheeni kanssa Suomea ja ulkomaita vauvasta asti, mutta moni tuntuu ajattelevan ettei asuntovaunussa ole tilaa tehdä mitään ja että karavaanarielämä on kovin alkukantaista. Eihän sitä tilaa tietenkään loputtomasti ole, mutta näillä keleillä ei paljoa huvita sisätiloissa olla muutenkaan. Täällä aika kuluu enimmäkseen ulkona, rannalla leikkien ja vedessä polskutellen. Pojat ovat tottuneet järviveteen todella hyvin, melkein liian hyvin näin neuroottisen pelkääjän näkökulmasta. Vauvauinti on tehnyt tehtävänsä eikä vettä pelätä, välillä pojat menevät turhankin uskaliaasti syville vesille ja työntävät päänsä pinnan alle. Joel on hieman Alexia pelokkaampi ja pysyttelee mieluummin rantavedessä, mutta Alex ui kellukkeiden avulla ihan itse syvemmälläkin. Koko ajan saa kyllä olla silmä tarkkana seuraamassa poikien touhuja ja tiukkana sääntönä onkin ettei rantaan eikä varsinkaan veteen mennä yksin.
kesälahti14_035muok
kesälahti14_085muok
kesälahti14_100muok
kesälahti14_136muok
Helteet ovat tehneet tehtävänsä ja kirkkaan Puruveden lämpötila on noussut parhaimmillaan jo 27 asteeseen. Veden lämpötila tietenkin vaihtelee hieman ilman ja tuulen mukana, mutta kylmää ei kyllä voi valittaa. Uiminen tuntuu mukavalta liitoskipujen kannalta mutta viime päivinä minua on alkanut supistaa heti veden alle päästyäni, eli osaltani uiminen on enää kastautumista ja rantavedessä poiken tuohujen valvomista. Lomalla sitä osaa rentoutuakin ihan eri tavalla kun ei ole kotimaisemissa. Me ollaan syöty mitä huvittaa ja milloin huvittaa, nukuttu päiväunia kun tekee mieli eikä olla nipotettu vaikka illat ovat venyneet. Poikien mentyä nukkumaan ollaan ihasteltu aina yhtä maagisia auringonlaskuja ja katseltu läppäriltä leffoja kynttilänvalossa. Yhteinen aika ja rentoutuminen on kaikista tärkeintä ja siinä ollaan onnistuttu varsin hyvin jo tähän mennessä.
kesälahti14_233muok
kesälahti14_116muok
kesälahti14_212muok
kesälahti14_216muok
Tänään aamupäivä oli hieman sateinen ja nyt puolestaan riehuu ukkosmyrsky, joten ajattelin tulla jakamaan ensimmäisiä lomakuulumisia blogin puolelle, ei sitten tule niin isoa kuulumis-kuvatulvaa loman jälkeen. Loppuviikoksi on suunnitelmissa vielä ainakin paljon grillailua, lettujen paistoa, uimista, saunomista ja varmaan joku pidempi retki. Perjantaina lähdetään ajelemaan kotiinpäin ja sitten on vielä pari lapsetonta lomapäivää poikien viettäessä viikonloppua vanhempieni luona.

4 kommenttia:

Kiitos kommentista!