29. kesäkuuta 2014

Synttäribileet

Alexin synttäreitä vietettiin eilen lauantaina sukulaisten kesken. Kesä on sellaista aikaa, että moni kutsutuista ovat lomalla joten tällä kertaa isoista suvuistamme oli koolla vain pienempi porukka. Yleensä häsellän keittiössä vielä vieraiden tultua ja juhlin loppupäivän meikittömänä, kun ei ole ollut aikaa laittautua, mutta ensimmäistä kertaa melkeinpä ikinä mulla oli kaikki tarjoilut valmiina sekä oma naama meikattuna ja vaatteet vaihdettuna ennen ensimmäisten vieraiden tuloa. Kiitän tästäkin ihmeestä raskaushormoneja! Tarjoilumietteitä pohdiskelin täällä blogissakin aiemmin viikolla, ja voin olla melkoisen ylpeä aikaansaannoksistani. Tarjoilut olivat juuri sopivat, sillä lähestulkoon kaikki ruoka meni vaikka stressasin että meillä on ihan liian vähän tarjoiltavaa. Pojat heräsivät pirteinä päiväunilta ennen vieraiden tuloa, ja koristeltiin kotia vaatimattomasti ilmapalloilla, sekä tein tuollaisen "superhienon" banderollin juhlapöydän ylle uusiokäyttämällä babyshowerin banderolliosia.
AkaSynttärit_115muok
AkaSynttärit_137muok
AkaSynttärit_061muok
Juhlapöytää koristi suolaisina paloina tortillarullat paprika-kalkkuna-yrttitäytteellä, tonnikalakolmioleivät, lohi-mozzarella-ruissimpukat ja kalasuolakeksit. Makeina tarjottavina oli sitruuna-mustekalamuffinsit ja ihanan raikas kiiwi-mansikka-kilpikonnakakku, sekä vadelmavohveleita. Tein myös koristeeksi hunajamelonista "hiekkaämpäreitä" jotka täytin viinirypäleillä. Tarjoilut saivat kehuja ja maistuivat mainioilta, sekä onnistuivat ulkonäöltäänkin ihan kiitettävästi tällaiselta amatööriltä, vaikka Pinterestistä poimimat mallikuvani olivat hieman eri tasoisia. Juomapuolella oli tarjolla ananaslimua ja granaattiomena-sitrusboolia, sekä kahvia. Toi booli on kesän suosikkijuoma, ihanan raikas ja sopivan makeankirpeä!
AkaSynttärit_005muok
AkaSynttärit_013muok
AkaSynttärit_007muok
AkaSynttärit_008muok
AkaSynttärit_010muok
AkaSynttärit_011muok
AkaSynttärit_021muok
AkaSynttärit_015muok
Juhlat olivat oikein onnistuneet, vaikkakin ilmapallosodassa itsensä yliväsyneiksi vetäneillä lapsilla kesti illalla 2 tuntia nukahtaa, samalla kun mua supisti ja särki ja Sami rillutteli jossain päin kyliä kavereidensa kanssa. Seuraavat isot juhlat meidän perheessä onkin sitten ristiäiset loppuvuodesta!

8 kommenttia:

 1. Ensinnäkin pakko sanoa että aivan ihania nuo yhteiskuvat! Eksyin tänne kun näin blogin nimen, tosi hyvä ja mieleenpainuva! Tulen toistekin vierailulle :)

  VastaaPoista
 2. Hienot tarjoilut! Saat olla tyytyväinen itseesi!

  VastaaPoista
 3. Todella hyvin onnistuit tarjoiluissa! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat tarjottavat! Ois kiva saaha reseptiä niihin kaikkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Suurin osa resepteistä on ihan googlettamalla löydettyjä eikä mulla oo niitä tallella :D Loput taas on suunnilleen-meiningillä tehtyjä eli reseptittömiä myös :D

   Poista

Kiitos kommentista!