9. kesäkuuta 2014

Erilainen loma

Meillä piti perjantaina alkaa ihan normaali viikonloppu, joka heti aamusta muuttuikin viikon lomaksi. Nimittäin sairaslomaksi. Rakas aviomieheni on jonkun sortin ongelmamagneetti, tapaturma-altis ja hieman tunari. Olen monesti pelännyt ja ollut huolestunut herran uravalinnasta rakennusalalla, toivoen hänen mieluummin ryhtyneen turvallisesti vaikkapa pehmustettujen huoneiden testaajaksi. Aamupalapöydässä sitten tuli se sydämen pysäyttävä soitto "olen sairaalassa, koska kävi pieni vahinko moottorisahan kanssa". Luojan kiitos Samilla refleksit pelaa ja reisivaltimon tai rannevaltimon poikkisahaamisen sijasta lopputuloksena oli muutama haava käsivarren paremmalle puolelle ja vain kaksitoista tikkiä. Haavat näyttävät törkeiltä mutta en aio vaivata teitä ällöttävillä kuvilla.
sairaslomalla_003muok
sairaslomalla_007muok
sairaslomalla_020muok
sairaslomalla_023muok
sairaslomalla_024muok
Lomalla siis ollaan koko perheen voimin, ja se tuntuu oikein mukavalta vaikka se tulikin ikävän tapaturman seurauksena. Perjantai-ilta alkoi grillaamisen merkeissä ja pidettiin koko perheen illallista parvekkeella. Grilliruoka on ihanaa kesällä, mutta tuntuu ettei meidän pojlle löydy paljon mieleistä syötävää, ainakaan terveellisimmästä päästä. Meillä oli pöydässä maissia, nakkia, makkaraa, kanapihvejä ja paprikaa, mutta pojille kelpasi vain kananuggetit ja nakit. Siitä ei mahan täytteeksi pahemmin ole, joten ruokailua jatkettiin hedelmäsmoothieilla ja myöhemmin kunnollisesti puurolla iltapalaksi. Lauantai-aamuna potilaamme oli ihana ja nousi aikaisin aamulla, hoiti aamutoimet ja lähti poikien kanssa pihalle leikkimään. Minä sain herätä rauhassa ja käydä pitkässä kuumassa suihkussa ennen kuin liityin poikien seuraan pihalle.
sairaslomalla_043muok
sairaslomalla_048muok
sairaslomalla_046muok
Iltapäivällä päiväunien jälkeen minä suuntasin ystäväni Katjan synttärijuhliin ja tulevan kummityttöni babyshowereihin. Sami lähti viemään poikia äidilleen yökylään ja tuli illalla hakemaan minut Katjalta. Synttäribabyshowereissa oli hauskaa ja tarjolla oli toinen toistaan parempia herkkuja (minähän en muuta ajattele kuin ruokaa nykyään...syöttöporsas). Ilta meni leffaa katsellessa jonka jälkeen me vanhukset painuttiin aikaisin nukkumaan vapaaillasta huolimatta. Sunnuntai-aamuna nukuttiin pitkään ja alettiin rauhassa valmistautua viikonlopun seuraavia juhlia varten, nimittäin iltapäivällä oli luvassa ystäväni Emman ja hänen kaksosvauvojen yllätysbabyshowerit. Lähdettiin juhlakalun kotiin järjestelemään tarjoiluja ja koristeluita, jonka jälkeen odoteltiin mökiltä palaavaa pariskuntaa kotiintulevaksi. Tarjolla oli pastasalaattia, sipsiä ja kasvispasteijoita, tuulihattuja, suklaapusuja ja kahta erilaista kakkua. Emma taisi olla yllättynyt ja onnessaan yllätyksestään, ja juhlissa oli rento tunnelma. Illemmalla Sami lähti hakemaan poikia kotiin ja he tulivat vielä hetkeksi hauskuuttamaan babyshowerporukkaa ennen kuin suunnattiin kaikki kotiin. Ilta oli taas täynnä löhöä, ihanan rento loppu vilkkaalle viikonlopulle.
sairaslomalla_049muok

sairaslomalla_057muok
sairaslomalla_060muok
sairaslomalla_066muok
Viikonloppu oli siis tapahtumarikas ja täynnä vauvajuhlintaa, menoa ja vilskettä. Mä kannoin mukanani vain pikkukameraa koko viikonlopun ja kuvia ei tullut otettua esimerkiksi itsestäni ollenkaan. Ja ehkä hyvä niin, nimittäin tänään aamulla rikoin 10 raskauskilon rajan ja siirryin uusille kymmenluvuille. Olo ei ole lähimainkaan hehkeä ja asukriisit riivaavat päivästä toiseen. Löytyisipä edes yksi vaate jossa näyttäisi ja tuntuisi hyvältä... Jotenkin tällä hetkellä tuntuu muutenkin siltä että olisin täysin kypsä raskaana olemiseen enkä todellakaan jaksaisi vielä kolme ja puoli kuukautta pläskiolotilaa. Varsinkaan, kun lähipiirissä on ennen minua jakautuvia naisia varmaan kymmenkunta, ja minä se vaan porskuttelen pitkälle syksyyn virtahepomahoineni ja kaikkine kolotuksineni. Ja älkäähän kukaan ymmärtäkö väärin, kyllä minä tämän kestän, en vain juuri nyt nauti raskaudesta. Vauva kiltti, joka näillä viikoilla alat kuulemaan, synny jo reippaasti syyskuun puolella!

2 kommenttia:

  1. Täällä ollaan myös jo ihan kyllästytty olemaan raskaana. Olotila on tukala ja kaukana hehkeästä! Kaikissa vaatteissa näytän ihan muumilta, jos vaatteet edes sattuvat sopimaan vielä päälle :D Onneksi raskautta on jäljellä enää noin 4viikkoa, ellei se sitten satu menemään lasketun yli..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on jo niin vähän aikaa jäljellä, että vauvahan voi ottaa ja syntyä milloin tahansa! jännää! :) Mulla on vielä piiiiiiiiitkät 3,5 kuukautta :D Voin kuvitella tukaluuden määrän viimeisillään kesähelteillä, onneks mulla ei oo ihan niin pahasti sentään.. elokuussa sitten täälläkin :D

      Poista

Kiitos kommentista!