5. toukokuuta 2014

Viikonloppukuulumisia

Vapun jälkeinen perjantai oli meidän perheessä tavallinen arkipäivä, kun Sami meni töihin. Joelilla ei ollut kerhoa, joten hengailtiin aamupäivä rauhallisesti kotona vaan. Näin kesän lähestyessä ja aamujen valaistuessa olen tuntenu itseni pirteämmäksi, mutta edelleen olen hyvin lähellä kuolemanväsynyttä varsinkin aamuisin. En ole vieläkään tämän viiden kuukauden ajan tottunut siihen, että aamuherätykset ovat nykyään jo seitsemältä tai jopa aiemmin. Raskausväsymys ja aikaisemmat aamuherätykset (jotka eivät kuitenkaan vaikuttaneet nukkumaanmenoon) ovat verottaneet mun energisyyttä todella paljon. Kaiken tämän keskellä en voi kuin olla kiitollinen ihanasta aviomiehestäni. Sami nousee kuudelta töihin viidesti viikossa, mutta on tammikuusta asti noussut lähes poikkeuksetta myös viikonloppuisin poikien kanssa. Samillakin olisi varmasti halua ja tarvetta nukkua pidempään, mutta hän on uhrautunut ja antanut mun nukkua jotta mulla olisi parempi olo. Musta on ihan älyttömän ihanaa, että Sami jaksaa pitää minusta ja vauvasta huolta sekä huolehtia pojista aamuisin. 

Lauantai-aamuna tunsin itseni yllättävän virkeäksi, joten Joelin herättyä hipsin hiljaa makuuhuoneesta pois ja annoin Samin jatkaa uniaan ansaitusti pitkästä aikaa. En edes muista koska olisin ollut noin energinen heti aamusta, sillä poikien katsellessa piirrettyjä minä siivosin, tiskasin ja touhusin kaikenlaista. Katoin pöytään herkkuaamiaisen valmiiksi. Yleensä me ei koskaan syödä aamiaista yhdessä koko perheenä, koska mä oon aina nukkumassa vielä aamupala-aikaan. Aamiaisen ollessa valmiiksi katettu käytiin yhdessä poikien kanssa herättämässä iskä. Taisi olla kiva yllätys saada nukkua pitkään ja päästä suoraan valmiiksi katettuun pöytään. Me ollaan niin älyttömän kiitollisia ja onnellisia noin ihanasta miehestä ja isästä, että hän todellakin ansaitsee tulla välillä hemmottelluksi!
viikonloppua_014muok
viikonloppua_020muok
viikonloppua_023muok
viikonloppua_026muok
viikonloppua_034muok
Rauhallisen aamiaisen jälkeen suunnattiin ulos taloyhtiömme pihatalkoisiin, jossa lapset saivat peuhata ja auttaa omien kykyjensä mukaan pihatöissä. Hiekan nostaminen kottikärryyn taisi olla molemmille sitä mieleisintä puuhaa. Mä en paljon jaksanut supisteluineni tehdä, joten katselin poikien perään ja juoruilin naapureiden kanssa. Lounasaikaan tultiin poikien kanssa syömään jonka jälkeen he pääsivät päiväunille ja minä aloin laittautumaan valmiiksi tyttöjeniltaa varten. Ystäväni Katja piti illanistujaisia, johon hän oli leiponut ja laittanut ihania herkkuja tarjolle. Tarkoituksena oli myös että paikalle olisi tullut PompDeLux-esittelijä, mutta monen peruessa tulonsa viime tingassa ei ollut enää kannattavaa pitää esittelyä. Joten nautittiin mahoinemme herkullisista tarjoiluista ja juoruiltiin raskauskuulumisia sekä hääjuttuja sun muuta ja käytiin läpi uusimman äitiyspakkauksen sisältöä. Oli ihanan rentouttava ilta ja parasta seuraa, ehkä tässä ehtisi ottaa vielä uusintakierroksen ennen kuin me kaikki jakaudumme! Kameraan tallentui valitettavasti kuvia vain tarjoiluista, jonka jälkeen se unohtui juoruilun lomassa keittiön pöydälle.
viikonloppua_040muok
viikonloppua_045muok
Sunnuntaina oli luvassa Joelin kerhoryhmän kevätkirkko, johon lähdettiin koko perheellä. Me ei olla erityisen uskonnollisia ihmisiä, mutta halutaan silti pitää uskontoa jossain määrin mukana lasten elämässä. Seurakunnan kerhossa on hyvää juuri se, että lapset saavat osansa uskonnollisuutta, jota ei ehkä Samin kanssa itse osattaisi arkeen tuoda. Me ei käydä vapaa-ajallamme kirkossa ja mua miellyttää jumalanpalveluksissa lähinnä kauniit psalmit, laulu ja urkumusiikki. Nämä lasten kevät- ja joulukirkot ovat kivoja ja riittää meille hyvin. Mulla tuli melkein nostalginen olo omista koulun päättäjäisistä kun alettiin laulamaan suvivirttä ja muita tuttuja psalmeja. Parasta kevätkirkossa oli kuitenkin kerholasten esiintyminen, ja minä hormonipäissäni olin kyyneleet silmissä kun pieni poikani oli mukana laulamassa ja tanssimassa. Lapset olivat niin suloisia esiintyessään! Kevätkirkon jälkeen lähdettiin tuttuun tapaan sunnuntaibrunssille vanhempieni luokse, ja viihdyttiin melkein iltaan asti. Poikien nukkuessa käytiin Samin kanssa romanttisesti kahdestaan ruokakaupassa ja haettiin itsellemme ruokaa päivälliseksi, kun vanhempieni kanasalaatista ei olisi riittänyt kaikille. Päädyttiin meheviin pihveihin ja uunijuureksiin punaviinikastikkeessa. Oli älyttömän hyvää!
viikonloppua_092muok
Alex: kauluspaita H&M / farkut KappAhl / kengät Superfit
Joel: kauluspaita fb-kirppis / farkut H&M / kengät Viking
viikonloppua_053muok
viikonloppua_068muok
asukollaasi_1
takki Only / mekko Sisters Point / korut Snö of Sweden / laukku Longchamp / ballerinat Esprit
viikonloppua_108muok
Sellaisia kuulumisia tältä viikonlopulta. Tällä viikolla Sami on todennäköisesti lähes joka päivä ylitöissä, joten saa nähdä mitä keksitää poikien kanssa. Sää ei ainakaan kovasti innosta ulkoilemaan, eikä kyllä mun vointikaan. Tänään aamupäivästä askarreltiin äitienpäiväkortteja isoäideille ja isoisoäideille, sekä suunniteltiin ensi viikonlopun menoja. Meidän viikonloppusuunnitelmat menivät ihan uusiksi yhden pieleen menneen mökkivarauksen takia, joten vielä ei ole tietoa miten me Samin synttäreitä ja äitienpäivää vietetään. Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Blogin perusteella olette mahtava perhe. Kirjotat mukavasti perheenne arjesta ja kirjotuksia on mukava lukea. Vaikutatte tavalliselta nuorelta perheeltä. On hienoa, että nuoresta iästä huolimatta olet saanut avipuolison ja lapsia. Mukavaa kevään jatkoa teille! Tsemiä raskauteen oikein paljon! :)
  - Elli, joka kommentoi harvoin, mutta käy katsomassa blogia joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli, ihanasta kommentista! <3 Tosi kauniisti sanottu, piristi kovasti! :) Kiva kun pidät blogista ja ihanaa kevättä sinullekin!

   Poista

Kiitos kommentista!