30. toukokuuta 2014

TJ: 125

Taas luvassa mahakuvia, raskauskuulumisia ja vauvajuttuja. Kävin tänään toisella virallisella neuvolakäynnillä, joka meinattiin ensin perua ja siirtää kahden viikon päähän. Taistelin kuitenkin itselleni ajan eri toimipisteeseen. Raskausviikkoja 22+1. Vauvalla on mahassa kaikki hyvin, potki kovasti ja sykkeet olivat siinä 145 paikkeilla. Ensimmäistä kertaa mitattiin sf-mitta, joka oli 20,5cm ja ihan yläkäyrällä. Ei ihme, että vatsa tuntuu isolta, mutta saattaahan tuohon vaikuttaa myös vauvan asento. Minun paino on noussut nyt 7,6kg eli se on tasoittunut ja pysynyt suhteellisen maltillisena, olihan painoa tullut 5kg jo yhdeksännellä viikolla. Itse asiassa paino on jopa laskenut jonkun verran viimeaikoina, sillä painonnousu kävi melkein jo yhdeksässä kilossa muutama viikko sitten. Toivotaan vaan että painonnousu pysyy maltillisena jatkossakin, sillä en haluaisi kerryttää painoa kovin paljoa enempää kuin poikien raskauksissa (11kg ja 12kg). Itseäni vaivaa myös kova väsymys, mutta silti rauta-arvot olivat todella hyvät. Matala verenpaine ja korkea pulssi aiheuttaa huimaamista ja sydämentykytyksiä, mutta muuten vointi on jokseenkin hyvä, itse asiassa parempi kuin koko raskauden ajan. Tätäkö se seesteinen keskiraskaus on? Seuraavan ajan sain jo kuukauden päähän, mikä tuntuu olevan todella pian tämän neljän kuukauden neuvolatauon jälkeen. Nyt kun raskaus on kestänyt yli vaaditun 154 päivää, sain myös raskaustodistuksen Kelaa varten. Pistinkin saman tien äitiysavustus- ja äitiyspäivärahahakemukset menemään. Me otetaan äitiysavustus rahana, kuten olen aiemmin kertonutkin, sillä vaatteita ja tarvikkeita meiltä löytyy jo omasta takaa ihan riittämiin. Pian voidaan siis ostella vauvalle tarvikkeita ihan virallisesti hänelle tarkoitetulla rahalla! Vaikka vaippojen ja tuttien ostaminen ei taida olla vielä ihan ajankohtaista kuitenkaan...
rv22_016muok
rv22_023muok
Raskausoireista vahvimpana tällä hetkellä riehuu pesänrakennusvietti, jatkuvasti tekisi mieli siivota ja järjestellä paikkoja, sekä karsia tavaraa ja valmistella vauvaa varten. Olen käynyt läpi kaikki kaapit ja laatikot toiveissani löytää mahdollisimman paljon turhaa tavaraa pois vietäväksi. Jotenkin tämä tavaran paljous vaan ahdistaa, vaikka lajittelen tavaraa monesti vuodessa kirpputorille, kerrätykseen ja roskiin. Onnekseni ihana siskoni ja hänen ystävänsä lupasivat viikonloppuna ottaa minunkin tavarat kirpputorille myyntiin meidän ollessa Samin kanssa Turussa. Äityspakkauslaatikollinen ja ainakin yksi ikea-kassillinen täynnä lastenvaatteita, omia vaatteitani, leluja, kenkiä ja muuta tavaraa on siis toivon mukaan poissa nurkistamme pian! Suunnatkaahan kaikki Helsingin Jäähallin kirppikselle sunnuntaina ja helpottakaa mun tavara-ahdistusta shoppailemalla! Harmi vaan en tiedä pöydän numeroa, joten sen enempää en voi mainostaa. Alexin vanhasta pinnasängystä yritetään päästä nyt pian eroon, ja sitten pitäisi keksiä jotain tyhjäksi jäävään nurkkaan poikien huoneessa. Ehkä nojatuoli kirjojen lukua varten, tai pöytä ja pienet tuolit askartelunurkkaukseksi. Tätä voi kuitenkin vasta miettiä pinnasängyn kadottua kun tyhjän tilan hahmottaa paremmin.
_DSC0102muok
Koska vauva-hankintalistallamme on lähes ainoastaan niitä pieniä hankintoja enkä koe ihan tarpeelliseksi ostella vaippoja vielä näin aikaisessa vaiheessa, olen keskittynyt taas shoppailemaan vauvalle vaatteita. Olen suosinut kirpputoreja ja facebook-kirppiksiä, ja olenkin tehnyt huippukivoja löytöjä huokeaan hintaan. Ennen rakenneultraa olin ostanut jo muutamia tyttövaatteita, mutta nyt kun minut on vallanut poikafiilis, alkoi vain ärsyttämään kun postista kotiutui tyttömäisiä kuteita. Olen siis jatkossa pitäytynyt mahdollisimman neutraaleissa vaateostoksissa, ja aina miettinyt etukäteen miten jonkun vaatteen pukisi tytölle ja pojalle ollakseni varma että ostos sopii kummalle tahansa sukupuolelle. Kuitenkin välillä joukkoon eksyy myös niitä selkeitä poikavaatteita ja tyttövaatteita, mutta entistä tiukemman filtterin läpi. Kirpputorit ovat kuitenkin vieneet minut mukanaan ihan täysin, vaikka nirso olenkin. Netistä ostettaessa postikulut vie osansa, mutta esimerkiksi viime viikkoina olen ostanut kaikki kuvissa näkyvät vaatteet plus hupparin ja kaksi bodya joita vielä odottelen saapuvaksi, alle viidelläkympillä. Ei pahan hintaista!
vauvanvaatteita_006muok
vauvanvaatteita_008muok
Selkeästi huomaa minkälaiset vauvanvaatteet iskee tällä hetkellä. Helposti yhdisteltäviä, selkeitä kuvioita ja raitoja. Keltainen on myös suosikki, mutta keltaisia vauvanvaatteita ei pahemmin löydy mistään. Noh, sellaisia sekalaisia vauva- ja raskauskuulumisia tällä kertaa. Raskaus tuntuu etenevän pitkälti omalla painollaan, vaikka se muistuttaakin olemassaolostaan jatkuvasti inhottavine oireineen. Onneksi kuitenkin fyysinen olo on helpottunut paljon, poikien nukkuminen on parantunut ja helpottaa väsymystäni, sekä kesä piristää mieltä vaikka sää onkin tällä hetkellä kurja. Elämä hymyilee, ja sehän on tärkeintä!

8 kommenttia:

 1. Vooi ku ne vauva vaatteet ovat vaaa niiìiiiiiin suloisia!!! <3

  VastaaPoista
 2. Ihan postauksen aiheen ohi, mutta selvisikö koskaan mitä se sun aikoja sitten ollut turvotus oli? Mulla on nyt samanlaista. Jatkuvasti turvottaa ja etenkin syömisen jälkeen :/ Omasta mielestäni olen syönyt tosi hyvin, ettei pitäisi ruokavaliostakaan johtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen koskaan mitään syytä löytynyt.. :/ toivottavasti sulle löytyisi joku syy koska ärsyttävä vaivahan se on. Saa nähdä jatkuuko mullakin sama sitten kun en oo enään raskaana..

   Poista
 3. Miksi ette vain purkaa alexin pinnistä ja vie vaikka varastoon yms. jos sille ei enää ole käyttöä. Onko teillä siis tulevalle vauvalle uusi pinnis? Miksi alexin vanha ei käynyt? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eli meillä on kaksi pinnasänkyä koska molemmat pojat on nukkuneet pinnasängyissä samaan aikaan. Enää ei tule olemaan tarvetta kahdelle pinnikselle samaan aikaan, niin yhdestä halutaan eroon. Vauvalle tuleva pinnis odottelee varastossa :)

   Poista
 4. ihanan simppelin näköinen tuo kerrossänky. saako udella mistä ostettu? :-)
  *Sanna
  http://kahdestakuudeksi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Lastenhuone.fi liikkeestä :) Bopita Juniorkerrossänky!

   Poista

Kiitos kommentista!