27. toukokuuta 2014

Kerhokevät

Joelin ensimmäinen kerhokevät on nyt takanapäin, ja tänään vietettiin kevätjuhlia. Minun näkökulmastani kerho on ollut meille ja varsinkin Joelille huippujuttu! Joel on viihtynyt hyvin, saanut ikäistänsä seuraa muutaman tunnin viikossa, sekä kehittänyt ryhmässäolotaitojaan, puhettaan sekä askartelu- ja pukeutumistaitoja ja keskittymistä. Kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan on ollut juuri sopiva määrä kerhoa kolmevuotiaalle. Yhtenäkään aamuna kerhoon ei ole ollut kurja jäädä, kertaakaan ei olla itketty mamman ja Alexin perään, ja käyttäytyminenkin on ollut pääosin hyvää. Useampana aamuna kysellään, joko on kerhopäivä ja koska kerhoon mennään seuraavan kerran.
IMG_20140108_091240
Joel on ollut kerhossa kiltti, osaa keskittyä kuuntelemaan satua ja seuraamaan ohjelmaa. Suurempia riitoja ei ole tainnut kavereiden kanssa olla, vaikka kerhossakin esiintyy samaa ongelmaa kuin kotona. Leluja viedään toisten käsistä ja juostaan nauraen pois. Aina ei haluta totella, vaan esimerkiksi kotiinlähdön aikaan piilotellaan pöytien alla ja yhtäkkiä onkin vessahätä kolmesti peräkkäin, eikä pukeminen maistu. Minusta on kivaa, että Joel saa ikäistänsä seuraa ja hyvän alustuksen päiväkotiin, eskariin ja kouluun. Varmaa ei ole, meneekö Joel koskaan edes päiväkotiin ennen esikoulua, riippunee päättäjien lapsiperhemyönteisyydestä ja perheemme taloudellisesta tilanteesta yleensä. Mikäli pystyn olemaan kotiäitinä niin pitkään kuin haluaisin, Joel aloittaisi esikoulun samana syksynä kun vauva-Jagofston täyttää kolme vuotta ja kotiäitiyteni loppuisi joka tapauksessa. Siihen asti olen kuitenkin iloinen kerhomahdollisuudesta, jota voi iän ja lapsen kehitystahdin mukana lisätä vaikka viiteen kerhopäivään viikossa. 
IMG_20140326_094936
Ärsyttävintä kerhopäivissä on kiireelliset aamut, koska ollaan hitaita herääjiä ja normaalisti syödään vasta aamupalaa kun kerho jo alkaa. Lasten pukemiset ja autoon taistelemiset on oma projektinsa, eikä se siitä helpotu kun pian puettavia onkin kahden sijasta kolme. Kolmessa tunnissa ei ehdi paljoa tehdä, ja suhteellisen tarkan päivärytmimme takia kerhosta on aina kiire kotiin lounaalle ja päiväunille. Yleensä käytetään kerhoaika Alexin kanssa hoitaen asioita kuten neuvolakäyntejä, ruokakauppareissuja tai siivoilua kotona. Joskus löhöillään sängyssä koko ajan lukien kirjoja, toisinaan käydään kahden kesken brunssilla jossain kahvilassa. On ihanaa saada myös hetki kahdestaan Alexin kanssa pari kertaa viikossa. 
IMG_20140108_105930
Kerhotädit ja -sedät ovat todella mukavia, varhaiskasvatusmenetelmät hyviä, ja kuten aiemminkin olen kertonut, olen tyytyväinen että Joel saa pienen osan kristillisyyttä elämäänsä kerhon kautta. Satuhetket, askartelut ja ryhmätyöskentely auttaa Joelin kehityksessä, puheenkehitys otti isoja askelia heti kerhon aloituksen jälkeen ja omatoimisuus on myös kehittynyt kun kerhotädeillä ei ole mahdollisuutta keskittää huomiotaan vain yhteen lapseen. Kaikin puolin kerho on siis ollut meidän perheelle ja Joelille todella myönteinen kokemus. Syksyllä jatkuu taas, saa nähdä kuinka kova ikävä Joelille tulee kavereita ja tätejä kesän aikana. Todennäköisesti kerhopäivien perään kysellään harva se päivä.
klubbvårfest_005muok
Ensi syksynä kerho jatkuu kahtena peräkkäisenä päivänä. En tiedä onko se hyvä vai huono juttu. Hyvänä puolena näen että kiireelliset kerhoaamut ovat peräkkäin, jonka jälkeen loput ovat rauhallisia aamuja. Huonona puolena taas se, että viikko on pitkä aika lapselle odottaa seuraavaa kerhopäivää. Kun kerhoon mennään hajapäivinä, ne ovat lähempänä toisiaan, eikä odotus käy pitkäksi. Toivoa täytyy myös että Joelin parhaimmat kaverit jatkavat samoina päivinä kerhossa, vaikka lapsethan löytää kyllä äkkiä uusia kavereita.
Käykö kenelläkään muulla kotihoidossa olevat lapset kerhossa?
Osa kuvista Instagram: jenskujne

6 kommenttia:

 1. Ei loukkaavana,mutta huomautuksena!
  Itse en haluaisi,että laittaisit nettiin lapsestani kuvan ja sottaat sen(en kyllä ilmankaan) Vai oletko kysynyt kuvan lasten vanhemmilta? Ihan vaan vinkkinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sottaamalla kuvan varmistan ettei lapsi ole tunnistettavissa. :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun poistit kommenttisi, sen sisältö ei ollut kovin järkevää :)

   Poista
 3. Haha:DDD Mun mielestä tossa ei kyllä ole mitään väärää, jos julkaisee jonkun kuvan, missä on toisiakin, kunhan naamat on sutattu. :D Jeppp!

  Mut kerhot on kyllä kivoi! Oma poika oli kerholainen lukuvuotena, jolloin ikää hällä oli 2v4kk-3v1kk. :) Tykkäs kovasti, ryhmä oli mukavan pieni (verrattuna vaikka nykyiseen päiväkotiryhmään) ja kivaa tuntui aina olevan. ^^ Muutaman tunnin kesti heilläkin. :))) Hyvää harjoitusta oli myös toki nykyiselle päiväkodille. ^-------^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, samalla tavallahan ihmisiä sensuroidaan tv-ohjelmissakin yms :D

   Kiva että teilläkin on tykätty! Mä en muuten tiedä mikä logiikka eri kerhoilla on, mutta tuossa seurakunnan ruotsinkielisessä kerhossa ikäraja on 3v, vaikka vastaavia ryhmiä suomenkielisessä seurakunnassa on jo alkaen 2 vuotiaille :D Totta, hyvää onkin että oppii ryhmässä oloa ja sääntöjen noudatusta yms :)

   Poista

Kiitos kommentista!