25. toukokuuta 2014

Kahden kerroksen väkeä

Valmistautuessamme vauvan tuloon, tulee esille ainainen ongelma: pieni asunto. Mä oon varmaan miljoona kertaa kertonut, ettei haluta muuttaa tästä asunnosta pois ennen kuin se on täysin välttämätöntä. Kolme lasta ja kaksi aikuista pienessä kolmiossa saattaa olla haasteellista, ja menee vaikeammaksi mitä enemmän lapset kasvavat. Nyt kuitenkin saatiin yksi iso muutos alulleen, nimittäin pojat siirtyivät kerrossänkyyn. Toivottavasti järjestely muuttuu sujuvaksi vauvan syntymään mennessä, sillä kolme huonosti nukkuvaa lasta olisi katastrofi.
kerrossänky_047muok
Lastenhuoneemme, kuten muutkin huoneet on aika pieni ja ahdas, joten päädyttiin tilansäästöratkaisuun eli kerrossänkyyn, jonka lisäksi huoneeseen mahtuu vielä kolmaskin sänky sitten joskus. Meille kotiutui Bopita juniorkerrossänky. Bopita on Hollantilainen huonekaluvalmistaja joka on keskittynyt lasten ja nuorten huonekaluihin. Kerrossänky on todella vankkaa tekoa ja se on hyvä juuri pienille lapsille. Suositusikä yläsängylle on kolme vuotta, ja alasängylle puolitoista vuotta. Sänky soveltuu aina 8-9 vuotiaille lapsille. Portaat ovat isot ja uritetut, joka oli meille tärkeä valintaperuste, kun ylös kiipeää pieni lapsi. Sänky on muutenkin todella vankkaa tekoa, eikä mitään huojuvaa ja höttöä ikealaatua. Se toki näkyy hinnassakin. Vielä jäi hankkimatta sängynaluslaatikko, jonka saa myös tarpeen mukaan vierasvuoteeksi, mutta sellainen kotiutunee jossain vaiheessa. Toistaiseksi pärjätään siis liian leveällä Muuramen sängyn aluslaatikolla. Pinnasänky pitää myös siirtää varastoon tai myydä pois, sillä meillä ei enää ole tarvetta kahdelle pinnasängylle. 
kerrossänky_010muok
kerrossänky_014muok
Nyt on ensimmäinen yö kerrossängyssä takana, ja toistaiseksi näyttää hyvältä (koputan puuta!!!). Meillä nukkuminen on ollut vaikeaa viimeiset kahdeksan kuukautta, eli siitä lähtien kun Joel siirtyi pois pinnasängystä. Tällä kertaa isoja muutoksia oli kaksi samaan aikaan, sillä Joelin siirtyessä yläsänkyyn Alex pääsi pinnasängystä vapaalle jalalle lastensänkyyn. Eilisilta oli otollinen uuden sängyn testaamiseen, sillä pojat olivat päivän retkellä ja kotiutuivat hieman myöhemmälle nukkumaanmenolle tarpeeksi väsyneinä. Muutaman kerran piti opettaa Joelille ettei peittoa ja unileluja heitetä alas ja että sängyssä pysytään. Pari kertaa Alex piti pelastaa yläsängystä ja ohjata takaisin omaan sänkyyn. Nukahtamisessa meni alle tunti, joka on ihan normaali aika meidän hitaasti rauhottuville vesseleille. Yö sujui ongelmitta ja aamuherätys oli Joelin kanssa seitsemän jälkeen. Alex taas veteli hirsiä melkein yhdeksään asti, ennen se oli normaali heräämisaika mutta harvinaista luksusta nykyään.
kerrossänky_006muok
korkeasaari_010muok
Eilinen meni lähes kokonaan sängynrakennuspuuhissa, ja muut päivän suunnitelmat menivät hieman mönkään. Siskoni ja hänen ystävänsä nappasivat pojat mukaansa Korkeasaareen, ja meidän piti Samin kanssa viettää treffipäivää kaupungilla. Aikataulujen venähtäessä oltiin valmiita lähtöön vasta viideltä, jolloin aikaa ennen Suomen lätkäpeliä ei juurikaan enää ollut. Käytiin kuitenkin pikaisesti rannalla kahvittelemassa, ja tultiin sitten kotiin grillaamaan ja katsomaan peliä. Vaikkei päästykään ravintolaillalliselle tai kunnon treffeille, oli ihanaa viettää rauhallinen ilta kotona hyvän ruoan ja jännittävän jääkiekon parissa ennen poikien kotiintuloa. Ensi viikolla meillä on luvassa odotettu kahdenkeskeinen miniloma Turkuun, joten saadaan taas hieman omaa aikaa.

8 kommenttia:

 1. Meillä on kans kerrossänky, tällainen: http://www.vekenkaluste.fi/liisa-pieni-kerrossanky-70x155cm "Halvasta" hinnasta huolimatta ollut tosi kestävä, olemme tosi tyytyväisiä. Me otettiin tuo käyttöön kun esikoinen oli 3v ja kuopus reilu 1v. Edelleen käytössä heillä, välillä sängyt erikseen ja välillä (kuten nyt) kerrossänkynä. Tykkään ite, että kerrossänky on hyvä juttu. Lapset ei turhaan häiriköi toisiaan nukutustilanteissa ja tosiaan lattiatilaa jää niiiin paljon enemmän. Ainoa miinus tuo yläsängyn petaaminen on tuskaa joka aamu:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kääk siis silloinen kuopus, nyt keskimmäinen ;D (tärkeä korjaus:D)

   Poista
  2. Mä oon joskus myös katsellut tota sänkyä :) Ompa fiksu, että saa erilleen toisistaan halutessa. Mä en oo hirveen ahkera petaamaan sänkyä, riittää että suoristaa peiton, mut ei sinne ylös kurkottaminen oo ihan hauskinta hommaa.

   Poista
 2. Mistä saa tuollaisen tilattua? :) haluan myös! En löydä netistä miten suomesta saisi tilattua.

  VastaaPoista
 3. Mistä saa tuollaisen tilattua? :) haluan myös! En löydä netistä miten suomesta saisi tilattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenhuone.fi -nimisestä liikkeestä ostettiin :)

   Tässä suora linkki tuotteeseen (jos toimii :D)
   Lastenhuone.fi

   Poista

Kiitos kommentista!