8. joulukuuta 2013

Barnens lillajul

Tänään vietettiin ystäväporukan kanssa lasten pikkujouluja. Kokoonnuttiin Johanna luokse viettämään iltaa, ja oli tosi hauskaa! Aikamoinen hulina kävi, kun kaksi alle 3-vuotiasta ja kolme alle 1,5-vuotiasta riehuivat keskenään. Siihen kun lisää kolme juoruavaa naista ja yhden miehen, voitte kuvitella millainen meteli saatiin aikaiseksi.

pikkujoulut_016muok 
takki/Moda Bronco
laukku/Longchamp
farkut/Cubus
nilkkurit/Spiritstore

asukollaasi_1
neuletakki/H&M
toppi/Vero Moda
korut/Snö of Sweden, Timanttiset

Ruokapuoli hoidettiin nyyttärimeiningillä, eli jokainen toi jotain. Mä tein suolaiseksi naposteltavaksi tortillarullia ja niiden kaveriksi viinirypäleitä. Pöytä notkui jouluisia herkkuja ja pientä naposteltavaa: piparkakkuja, joulutorttuja, keksejä, maissinaksuja, tortillarullia, viinirypäleitä, mehua ja glögiä. Kaikki saivat mahansa täyteen ja pojat taisivat käydä melko ahkerasti ruokavarkaissa pitkin iltaa.

pikkujoulut_105muok

pikkujoulut_107muok

pikkujoulut_142muok2

pikkujoulut_147muok

Kaverit tulivat hyvin toimeen keskenään, varsinkin isoimmat Jonatan ja Joel, jotka leikkivät villisti toistensa kanssa juosten kilpaa, naureskellen ja riidellen leluista. Pienimmät Mio ja Jeremia taas touhuilivat rennommin, välillä yksikseen ja välillä keskenään. Alex viihtyi enimmäkseen omissa oloissaan, mutta yritti välillä mennä varovasti mukaan isompien leikkeihin. Yleensä Alex ei tykkää olla yksin, vaan haluaa aina jonkun kaverin leikkeihinsä, mutta voi olla että muiden villit leikit eivät tällä kertaa houkutelleet rauhallista Alexia mukaansa.

pikkujoulut_119muok

pikkujoulut_307muok

pikkujoulut_103muok

pikkujoulut_262muok

Oltiin sovittu, että jokainen ostaa pienen lahjan, jotka sitten vaihdellaan lasten kesken. Joel sai hauskan kirjan ja Alex sai pikkuautoja. Uusista leluistakin tuli kaikkien poikien kesken riitaa, mutta se oli ehkä odoteltavissa, ruohohan on aidan takana aina vihreämpää ja kavereiden lahjat kivempia. Jokainen poika taisi kuitenkin olla uuteen leluunsa tyytyväinen. Nämä olivat minulle ja pojille ensimmäiset lasten pikkujoulut, täytyy ehdottomasti tehdä tästä traditio!

pikkujoulut_189muok

Pojat olivat tänä vuonna ehkä hieman liian nuoria järkevämpään touhuun, mutta tulevina vuosina olisi kivaa järjestää enemmän toimintaa, vaikkapa askartelua tai jotain yhteisiä pelejä ja leikkejä, tänä vuonna kun homma keskittyi lähinnä päättömään riehumiseen. Mielettömän hauskaa oli kuitenkin, kiitos kavereille! Vielä kun ehtisi kaiken joulujärjestelyn lomassa viettää erikseen aikuisten pikkujoulujakin. Taitaa kyllä jäädä tekemättä, ehkä uutena vuotena voisi sitten ottaa pienen irtioton. Meillä on kuitenkin uuden vuoden suunnitelmat ihan auki, vielä mietiskellään juhlitaanko rauhallisesti lasten kanssa kotona vai viedäänkö pojat mummin hellään huomaan ja lähdetään itse viihteelle.
Oletteko te järjestäneet lapsille pikkujouluja? Minkälaisia uudenvuoden suunnitelmia teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!