18. marraskuuta 2013

Support Movember

Me keksittiin tänään hauska puuhaa heti aamupalan jälkeen, kun kaivettiin sormivärit esille. Maalasin pojille Support-moveber viikset, koska eihän noi raukat vielä omia viiksiä voi kasvattaa. Aloin tässä miettimään, onkohan Sami kasvattanut viiksiä kuluneen kuukauden aikana, mutta en millään muista! Uskon kyllä että sen karvaisuuden muistaisin, joten oletan että Sami on ajellut kasvonsa ihan normaaliin tapaan. Hauska tempaushan tuo movember on, ja hyvän asian puolesta. Marraskuussa on aina hauska katsella tuttujen viiksinaamoja, varsinkin sellaisten jotka eivät yleensä viiksiä kasvata. Mua ei kyllä yhtään haittaa ettei Sami ole asiassa mukana, koska ne karvat kutittelee kamalasti pussaillessa. Ja Samilla kasvaa muutenkin melko vähän karvoja, joten voisin kuvitella kuukauden kasvatuksen tuloksen olevan melko säälittävät, tyyliin jonkun 13-vuotiaan haituvaiset amisviikset.

movember_019muok

movember_009muok

movember_024muok

Poikien kasvoilla movember-viikset näyttivät ainakin melko suloisilta, mutta en tiedä miksi mulle tuli Alexista jotenkin hitlermäinen vaikutelma. Alex ei vieläkään paljoa piirtämisestä tai maalaamisesta ymmärrä, vaan hauskinta on maalin syöminen sekä papereiden heittely, ja Joel oli tietty heti matkimassa pikkuveljeään ja tunkemassa maalia suuhunsa. Meidän perheessä ei ainakaan mene niin, että pienempi matkii isompaa! Joel ottaa kaikessa mallia Alexista, eikä se aina ole hauskaa koska Joel ottaa Alexista myös huonoja vaikutteita kuten sormilla syöminen, ruuan heitteleminen, yms. Joel on hienosti oppinut painamaan kädenjälkiä paperiin, ja hän myös osaa hyvin kuvitella ja kertoa mitä hän mielessään näkee piirtäessään. Tämänpäiväisiä taideteoksia koristaa puu, etana, siili ja käärme. Alex taas taisi maalata aaveita, ainakin HUUU! HAAA! -huutojen perusteella. Hauskaa oli, ja taas tajuan että pitäisi useammin kaivaa askarteluvehkeet esille ja alkaa taiteilemaan. Parasta on kuitenkin päästä pesulle maalaamisen jälkeen, varsinkin Joel viihtyisi suihkussa tuntitolkulla jos annettaisiin.

movember_030muok

movember_077muok

Onko teillä hyviä vinkkejä, mitä voisi 1-3 vuotiaiden kanssa askarrella?
Entä kasvattako teidän miehet Movembereita?

10 kommenttia:

 1. Onko olemassa jotain tuommoista maalia jota saa syödä? Kertoisitko mitä teillä on käytetty, ei tarvitsisi koko ajan vahtia ja muistuttaa ettei laita sormia suuhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitä periaatteessa saa syödä, mutta se ei ole myöskään haitallista (ainakaan pienissä määrin, en osaa sanoa jos nyt koko purkillisen vetäis). Kyllä mäkin estelen ettei sormet kokoajan menisi suuhun, mutta jokaista kertaa ei ehdi estää ja siksi Alexilla onkin viimeisessä kuvassa sininen kieli ;) Meidän sormivärit on ihan vaan suomalaisesta kirjakaupasta, mutta oon usein kuullut ihmisten käyttävän ihan vaan soseita, jolloin syöminen ei haittaa. En vaan tiedä miten soseilla piirretyt kuvat säilyy jos haluaa vaikka säästää muistoksi lapselle.

   Poista
 2. Mulle tuli Joelista viiksineen mieleen Super Mario :)

  VastaaPoista
 3. Hahah voi Samia :D Mäkin halusin, että mun poikaystävä ois ottanu osaa Movemberiin, mutta parin viikon kasvattelun jälkeen tulos oli ihan hänen omien sanojensakin mukaan juurikin "joku 14-vuotias teinipoika" epämääräisine karvoinensa. Mutta ymmärtäähän tuo, niin blondi kun on niin eihän ne karvat edes näy, muuta kun tietyssä valossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :D Mua ei kyllä yhtään ärsytä, ettei Sami ole mukana koska karvat tosiaan kutittelevat :P Toisaalta jos Samilla kasvaisi "kunnon" karvat, niin voisi olla hauskaa nähdä miltä hän näyttäisi viiksineen :)

   Poista

Kiitos kommentista!