28. marraskuuta 2013

Katsaus talvivaatteisiin

Mahdankohan olla aika myöhässä tämän postauksen kanssa? Ekat pakkaskelit on jo koettu ja vasta eilen kävin ostamassa muutamia viimeisiä juttuja pojille talveksi. Kaikkea ei ole vieläkään hankittu, mutta toivotaan ettei tule älyttömiä pakkasia ennen kuin olen kotiuttanut esim puuttuvat villaiset välikerrastot.

Hidaskasvuisella pätkä-Joelilla on käytössä viimevuotinen 80cm kokoisella Didriksons-haalari, joka on edelleen täysin sopiva. Haalarissa on vielä kasvuvara-mahdollisuus käyttämättä, joten saattaa olla että ukko taapertaa samassa haalarissa vielä ensi talvenakin. Haalarin kaverina uusi pipo, minun kutoma kaulahuivi, kauluri, hanskat ja talvisaappaat. Joel on aina ollut käsistään palelevaa tyyppiä, joten saa nähdä täytyykö keksiä jotkut alustumput ja isommat hanskat jotta kädet pysyvät lämpiminä. 

talvivaatteet_002muok
haalari - Didriksons
pipo ja kauluri - H&M
kaulahuivi - omatekemä
hanskat - anopin ostamat
saappaat - Kuoma

Niille kerroille kun ei haalaria tarvitse pukea, Joelille ostettiin uusi takki. Takki löytyi alennuksesta, ja vaikkei ihan superlämmin talvitakki olekaan, riittää se varmasti ihan hyvin jos alla on tarpeeksi vaatteita. Asusteet ovat samat, ja housuiksi kaavailen viimevuotiseen tapaan vaikka fleecehousuja, jotka voi pukea sisähousujen päälle. Housut ovat vielä hankkimatta. Nämä vaatteet riittävät varmasti sellaisille kerroille jotka liikutaan autolla, ja jolloin ei tarvitse olla juuri ollenkaan ulkona. Näitä kuvia katsellessa mietin että täytyy varmaan hankkia Joelille takin kaveriksi jokin värikäs kaulaliina, ettei kaikki olisi niin mustaa. Ja vaikka samanväriset housutkin, onko väriehdotuksia?

talvivaatteet_006muok2
takki - H&M
sormikkaat - H&M

Alexille, joka on veljensä tavoin mahdottoman lyhyt, ostettiin myös Didriksons-haalari. Koko on puolitoistavuotiaalle säälittävän pieni 70cm. Pieni koko oli kuitenkin täydellinen valinta, sillä kokeilin ensin Alexille Joelin 80cm haalaria joka oli ihan liian iso. Alexin haalari ei varmasti käy enää ensi vuonna, mutta ehkä sen voi säästää tai myydä eteenpäin. Kaveriksi haalarille ostin Reiman keltaisen pipon, mutta se ei merkinnästä huolimatta ollutkaan talvipipo, vaan todella ohut, eikä riitä talveksi. Koska en muita kivoja keltaisia pipoja etsinnöistä huolimatta löytänyt, päädyin antamaan Alexille käyttöön Joelin viimevuotisen pipon, koska kaupasta löytynyt pipo sopi paremmin Joelin asuun. Haalarin kaveriksi aloin eilen tekemään pirteän oranssia kaulahuivia, toivottavasti saan sen valmiiksi pian! Alexille on myös luonnollisesti hanskat, kuomat ja kauluri.

talvivaatteet_008muok
haalari - Didriksons
pipo ja kauluri - H&M
kaulahuivi - omatekemä
hanskat - anopin ostamat
saappaat - Kuoma

Alexin syystakki on todella lämmin paksun vuorensa ansiosta, ja sopii haalarittomille reissuille ihan hyvin kunhan laittaa alle tarpeeksi vaatetta. Pipo, kauluri ja kengät ovat samat, käteen voi laittaa vähemmän viileille keleille sormikkaat. Kaulahuivina toimii suloinen ruudullinen lampaavillakaulaliina, joka näyttää söpöltä takin kanssa. Alexille on myös hankintalistalla vielä jotkut fleecehousut tai vastaavat, luultavasti tummanharmaat.

talvivaatteet_004muok
takki - H&M
sormikkaat - H&M
kaulahuivi - House of Ireland

Multa löytyy lämmin Didrkisons-takki ja omat kuomat, joten itselleni pitäisi hankkia vielä lämpimät toppahousut ja kunnon hanskat, sekä lämmin ja kivannäköinen pipo. Viime talvena kuljin legginseissä koko ajan eikä ollut kovin lämmin... Mutta toisaalta ulkoiltiin hävyttömän vähän koska Joel vihasi lunta eikä ulkona ollut ollenkaan hauskaa. Toivottavasti pojat viihtyisivät tänä vuonna ulkona paremmin, kun Alexkin pääsee kunnolla tutustumaan lumeen vaunuissa istumisen sijaan.
Onko muita mattimyöhäisiä, joilla on vielä talvivarusteita hankkimatta? 
Entä löytyykö muilta lapsia jotka vihaavat lunta?

PS. Toi lattia on ihan hirveä, ja kuvissa kaikenlisäksi aika likainenkin. Isännöitsijä kävi eilen, ja tällä hetkellä todennäköisimmin koko lattiamme uusitaan, odottelen vaan varmistussoittoa isännöitsijältä. Laminaattia tuskin toiveistamme huolimatta laitetaan, koska kuulemma se pitää liikaa ääntä kävellessä, joka häiritsee naapureita (niin varmaan, meidän alakertalaiset ovat niin äänekkäitä että tuskin huomaisivat vaikka täällä kävisi ydinsota). Toisaalta isännöitsijä sanoi että laminaatin voi laittaaa omakustanteisesti, mutta ei me haluta laittaa niin paljon rahaa vuokra-asuntoon. Lattialle laitetaan siis uusi muovimatto, mutta se on sellainen puujäljitelmä-matto tai mikälie ja näyttää toivottavasti kivemmalta kuin tämä nykyinen.

10 kommenttia:

 1. Mä oon ainakin ymmärtänyt, että nykyään muovimatot ovat jopa kalliimpia kuin laminaatit :o Eikä meidän laminaatti ainakaan oo mitenkään 'äänekäs' :D Tietty teillä varmaan syntyykin enemmän kolinaa poikien leikeistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no isännöitsijän mielestä jopa käveleminen laminaatilla on liian äänekästä :D muovimattoa kestävämpi laminaatti on kuitenkin, luulisin. Mutta muovimatot maksaa vuokranantaja, ja laminaatista jouduttais maksaa ite.. :D

   Poista
 2. Vaaleat laminaatit on tosi halpoja, mutta tummat kalliita. Muovimatossa saa todella hienoja vajaa 20€/m2, esim. Ideotex-matot puukuoseineen ovat todella aidon näköisiä puulattioita.
  Laminaatti on huono lapsiperheelle, todella liukas ja kylmä, muovimatto on huomattavasti lämpimämpi leikkiessä yms. Lisäksi jos laminaatilla on esim. kirja ja lapsi astuu sen päälle, niin kaatuu takuulla takaraivolleen... todella liukas siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä nähnyt sitä meille todennäköisesti tulevaa muovimattoa, mutta naapureilla on sitä samaa ja se on kuulemma juuri sellainen puulattian näköinen. Täytyisi käydä kurkkaamassa naapurilla miltä näyttää :) Tuo on kyllä totta, että laminaatti on liukempaa, mutta muovimatto kuluu varmaan nopeammin.

   Poista
 3. http://www.varisilma.fi/assets/IdeoTex_2.jpg tuossa esimerkki ideotex-matosta, hinta tosiaan vajaa 20€/m2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä menee niin, että muovimatto on kaikissa Espoon kaupungin vuokra-asunnoissa sama. Voihan sitä varmaan kysyä jos siihen saa vaikuttaa, mutta en usko. Kiitti kuitenkin vinkistä, täytyy soitella vaikka isännöitsijälle kysymään :)

   Poista
 4. Mun edelliseen vuokra-asuntoon laitettiin muovimatto mikä oli sellasta laminaattijäljitelmää ja ite rakastin sitä lattiaa, se oli nätti ja tuntu vähän sellaselta "karhealta" verrattuna edelliseen liukkaampaan rumaan mattoon. Edellinen matto oli siis aivan järkyttävän hirveä, niin jo sen poistuminen oli helpotus, mutta ite tykkäsin siitä uudesta tosi paljo. Muutamat jotka kävi kattomassa niin intti mulle, että se on laminaattia eivätkä uskoneet ku sanoin että näin ite ku sitä muovimattoa asennettiin. Nopealla silmäyksellä se näytti niin paljo laminaatilta eikä siltä muovimatolta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ku kiva, että sulla on ollut siisti lattia! :) Toivottavasti mekin saadaan sitten kivannäköinen matto, toi meidän vanha on myös niin järkyttävä että oikein puistattaa! :D Pitäis käydä kurkkaamassa naapureilla millanen se tuleva matto on :)

   Poista
 5. Meillä on vaalea laminaattilattia.. Laminaatti on huono siitä, että lapset kun usein kaataa ruokapöydässä juomansa niin pidemmän päälle se laminaatti voi alkaa mennä pilalle siitä kohdasta mihin usein se juoma kaatuu.. Lisäks meillä on pari lommoa kun lapset on jotain siihen paiskoneet.. Mut kyllä mä tykkään, mun mielestä tää on kauniimpi ku meidän entisen asunnon oksettava JÄÄKYLMÄ muovimatto.. :) Meillä on nytkin kyl pirun kylmä täällä, mut jokaisessa asunnossa täällä on tullut valituksia että liian kylmä, patterit ei lämpene kunnolla. Täällä on joku uusi ekologinen lämmitysjärjestelmä joka lämmittää tuulen ja auringon mukaan. Ja voin kertoo et se on aika syvältä, oli se sit miten ekologinen tahansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, toi on ihan totta! Mä niin toivon että toi vuokranantajan uusi standardimatto on kivan näköinen! Meillä taas ei oo kylmyyden kanssa ongelmaa, päinvastoin. Kesät talvet sisäilma on varmaan 24-26 astetta, eikä sitä saa laskettua vaikka laittais patterit kokonaan kiinni. Tiedä sitten mistä johtuu... Kuulostaa kyllä inhottavalta tuommoninen jatkuva kylmyys.. :/

   Poista

Kiitos kommentista!