7. syyskuuta 2013

Kiireisen illan pelastus

DSCN0649muok

Joskus tuntuu ettei illalla olisi ollenkan aikaa keittää puuroa ja odottaa sen jäähtymistä pojille syömäkelpoiseksi. Kiireellisille illoille, kuten tänään kun kotiudutiin Korkeasaaresta vasta juuri ennen iltapala-aikaa, keksin tehdä ns "kylmäpuuroa" joka valmistuu hetkessä ja uppoaa lasten vatsoihin yhtä nopeasti. Resepti on muuntelukelpoinen ja sopii siis makuun kuin makuun. Helppo tehdä, ainesosien suhteet oman maun mukaan ja kaikki blenderillä sekaisin. Meillä tähän tarkoitukseen toimii parhaiten Magic Bullet, ei ihan 10 sekunnissa kuten mainoksessa luvataan, mutta nopeasti kuitenkin. 

DSCN0628muok

kollaasi1

DSCN0644muok

Poikien tämäniltaiseen kylmäpuuroon pistin tehosekoittimessa jauhettuja kaura- ja ruishiutaleita, mansikoita ja banaanijugurttia. Muita meillä käytettyjä vaihtoehtoja ovat esim. mansikoita, mustikoita ja metsämarjajugurttia tai banaaniviipaleita ja banaanijugurttia. Tällaisella iltapalalla kelpaa nukkua koko yön nälkiintymättä. Viljoja, maitotuotteita sekä marjoja tai hedelmiä. Tosi hyvää ja terveellistä! 

8 kommenttia:

 1. miten olisi jos alkaisit tekemään puuroa aikaisemmin?eikös se ole simppeli ratkaisu..sitten se ehtii jäähtyä ja ei kun syömään :)
  tietysti kivahan se on saada vaihtelua eikä aina puuroa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tottakai yleensä keitetään puuro ihan ajoissa, mutta juuri esim eilen kun tultiin niin myöhään kotiin, niin tämä on fiksu ratkaisu :D

   Poista
 2. Isn't that the same as a smoothie :D --amelia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well i guess so :D but i don't know if people usually put puurohiutaleita in a smoothie? :D

   Poista

Kiitos kommentista!