31. heinäkuuta 2013

Piknikillä

Muistan omasta lapsuudestani paljon asioita, ihania, kivoja muistoja. Erityisen hyvin on jäänyt mieleen vanhempieni halu tehdä arkisistakin asioista hauskoja ja muistettavia. Tämanlaista asennetta tahtoisin itsekin käyttää hyväksi lasteni kasvatuksessa ja hyvien muistojen luomisessa heille. Eräs helposti toteutettavissa oleva arjen piristäjä liittyy ruokailuun ja syömiseen. Muistan syöneeni esimerkiksi pinkkiä makaroonilaatikkoa, hassuja nakki-naamoja ja päärynähiiriä. Pojat ovat vielä hieman pieniä ymmärtämään kunnolla tämän tyylisiä juttuja, mutta en malta odottaa että he kasvavat ja ymmärtävät hauskuuden itsekin. Mulla on takataskussa jo useampi hyvä idea ja suunnitelma miten toteuttaa näitä arjen piristyksiä kunhan pojat niistä jotakin ymmärtävät. Muutama päivä sitten ilma oli lämmin mutta hieman tylsä, joten päätettiin piristää harmaata arkea piknikillä.

_DSC0058muok

_DSC0065muok

_DSC0080muok

_DSC0111muok

_DSC0084muok

_DSC0094muok

_DSC0113muok

_DSC0086muok

_DSC0123muok

_DSC0127muok

Parveke on ollut meillä lapsilta kiellettyä aluetta, mutta nyt siihen tuli vihdoin muutos kun Sami rakensi kauan suunnitellun hyllyn seinään. Nyt voin hyvillä mielin nostaa kissanhiekkalaatikon pois poikien ylettyviltä ja pitää parvekkeen ovea auki. Kun pojat tulevat sisään, hiekkalaatikko nostetaan takaisin alas ja kissat pääsevät vapaasti tarpeilleen. Lämmin päivä oli täydellinen juhlistaa parvekkeen uudistunutta käyttömahdollisuutta! Kasa peittoja ja tyynyjä parvekkeelle, mukaan eväät ja voilà! Köllimistä, naurua, iloa, haleja ja hauskuutta. Eväiden esillepanossa yritin olla vähän mukamastaiteellinen tämän hienon hetken vuoksi, hahaha! Välipalan jälkeen katseltiin vielä muumeja kaikki rivissä!

17 kommenttia:

 1. Ihana idea piristää arkea pikkujutuilla! Mulla ei oo vielä lapsia mut kyl voisin kans keksii jotain tommosta hauskaa ettei arki ois tylsää aina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, saa vähän uutta näkökulmaa "tylsiin" arkisiin asioihin :)

   Poista
 2. Voi oot ihana mamma Jenni kun järkkäilet sun taaperoille tämmöstä kivaa! :) Ja mul tuli fiilis katella muumeja. :DD lol

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitti<3 toivottavasti pojatki tykkää! Hahaha muumit on parhaita!! mä katon aina ihan innoissani niitä :D

   Poista
 3. miksi teidän kissan hiekkalaatikko on parvekkeella?Yleensähän sitä pidetään esim: vessassa?
  Onko se talvisinkin ulkona parvekkeella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä toinen hiekkalaatikko vessassa, mutta kissat viettävät niin paljon aikaa parvekkeella että pidetään sielläkin hiekkalaatikkoa :) Se on siellä myös talvella, ja niin ovat kissatkin, toki huomattavasti lyhyempiä aikoja kerrallaan :)

   Poista
 4. näyttääpä ihanalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! :) Oli kyllä hauskaa ja me kaikki nautittiin :)

   Poista
 5. Ihana idea ja lapset näyttää aika onnellisilta :)

  VastaaPoista
 6. kävitkö jo lääkärissä sen turvotus asian vuoksi ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käynyt. Pohdiskelen vielä mistä olisi hyvä aloittaa, varmaan keliakiatesteistä.

   Poista
  2. Kannattaa käydä ostamassa apteekista keliakia-testi, maksaa n. 20 euroa. Sillä saa itse nopeasti selville onko keliakia vai ei,

   Poista
 7. Haha vähän offtopic mutta katsotteko muumeja ruotsiksi vai suomeksi?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmilla kielillä katsotaan vaihtelevasti :D ehkä yleisemmin suomeksi, kun telkkarista tulee nyt muumijaksot suomeksi. :)

   Poista
 8. poltatko tupakkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poltan vaihtelevasti, välillä enemmän, välillä vähemmän. Nyt oon yrittänyt lopettaa kokonaan, turha tapa :D

   Poista

Kiitos kommentista!