24. kesäkuuta 2013

Juhannusviikonloppu

Heippa vaan ja terveiset raikkaasta saaristoilmasta. Viikonloppu ilman tietokonetta, nettiä, telkkaria ynnä muita hienouksia teki oikein hyvää. Oltiin tosiaan suvun saarella juhannusviikonloppua viettämässä, ja ihanaa oli! Säät olivat suotuisat lukuunottamatta lauantai-aamupäivän pientä sadetihkua ja pilvisyyttä. Olen itse viettänyt lukuisia juhannuksia saarella, ja toivottavasti pidetään traditiota yllä myös poikien osalta. Viime vuonna käyytiin vaan päiväretkellä, koska laskettu aika oli niin lähellä enkä uskaltanut olla niin kaukana kotoa. Tällä kertaa paikalla oli meidän perheen lisäksi minun mommo, eno vaimoineen, kolme serkkua + yhden serkun mies ja vauva ja mommoni ystävä Ruotsista. Myös vanhempani viipyivät saarella yhden yön, mutta jatkoivat matkaa perjantaina.

_DSC0473muok

_DSC0553muok

_DSC0554muok

Torstaina lähdettiin ajelemaan puolenpäivän jälkeen jotta pojat nukkuisivat päiväunet autossa. Matka ei ollut kovin pitkä, ja kauppareissutkin oltiin hoidettu jo keskiviikkona. Pojat olivat innoissaan päästessään veneeseen, vaikka pelastusliivit hieman häiritsivätkin. Perille tultuamme levitettiin leirimme pieneen aittaan, jonne mahtui juuri sopivasti kaksi matkasänkyä ja minun ja Samin punkka. Olin hieman huolissani miten pystyisimme nukkumaan kaikki neljä samassa tilassa, mutta turhaan. Pojat nukkuivat yöt hyvin eivätkä häiriintyneet siitä kun tultiin Samin kanssa myöhemmin nukkumaan. Ruoan jälkeen saunottiin ja illalla pelattiin korttia.

_DSC0551muok
Aitta, meidän majapaikkamme

_DSC0561muok

_DSC0583muok

_DSC0566muok

Perjantai-aamuna noustiin pirteinä puoli kymmenen aikoihin ja suunnattiin mommon mökkiin aamupalalle. Aamupäivällä suunnattiin maihin perinteisiin juhannusjuhliin, jossa syötiin lettuja ja katsottiin juhannussalon nostoa. Sami vietti iltapäivän kokkoa rakentamassa serkkujen ja serkun miehen kanssa, ja minä kannoin vettä saunasta poikien uima-altaaseen. Poikien mennessä päiväunille minä otin hetken rentoutuakseni, pelasin pasianssia ja paistattelin auringossa. Kun pojat heräsivät, oli suuntana suoraan uima-altaaseen! Siellä menikin loppupäivä ruoka-aikoja lukuunottamatta.

_DSC0363muok

_DSC0372muok

_DSC0389muok

_DSC0415muok

_DSC0445muok

Illemmalla soudettiin luodolle ja nautittiin kokosta. Skoolattiin shampanjalla, herkuteltiin ja nautittiin kokon lämmöstä ja parhaasta seurasta. Joel toimi tarjoilijana ja kävi vähän väliä sipsipussilla tai karkkipussilla hakemassa herkkuja, joita sitten jakeli kaikille. Yllättävän vähän meni pojan omaan suuhun. Pojat saivat valvoa hieman pidempään ja Sami kävi laittmassa heidät nukkumaan pian kymmenen jälkeen. Minä grillasin vielä luodolla Samille muutamat makkarat iltapalaksi. Kokolta palattuamme istuskeltiin terassilla ja nautittiin auringonlaskusta ja lämpimästä kesäyöstä ennen nukkumaanmenoa.

_DSC0449muok
Kokkoluoto

_DSC0461muok

_DSC0465muok

_DSC0478muok
Kokkopoju

_DSC0502muok

_DSC0508muok

_DSC0487muok
Pojat eivät halunneet poseerata kuvaan

_DSC0527muok

_DSC0531muok

Lauantai-aamupäivä oli pilvinen ja sateinen, joten oleskeltiin pääosin sisätiloissa. Pelattiin korttia, leikittiin autoilla ja luettiin kirjoja. Grillattiin takassa vaahtokarkkeja ja pelailtiin lisää korttia. Päivälliseksi syötiin koko porukalla itse kalastettuja ahvenia (no, minä ja suvun pienin, puolivuotias Oliver, ei syöty kalaa, yhh) ja lihapataa. Illemmalla pojat pääsivät taas ulos leikkimään, sään parannuttua. Odoteltiin saunan lämpenemistä ja sitten mentiin saunomaan. Mereen ei meistä ollut, sillä vesi oli vain 15 astetta, mutta osa porukasta meni kuitenkin urheana pulahtamaan hyiseen mereen. Ilta oli täysin tyyni ja auringonlasku kaunis. Me grillattiin Samin kanssa vielä pihviä ja vihanneksia iltapalaksi. Oli hyvää, vaikkakin täyttävää kaikkien päivän ruokien päälle. Illalla pelattiin taas korttia ennen nukkumaanmenoa.

_DSC0538muok

_DSC0544muok

_DSC0633muok

_DSC0597muok

_DSC0596muok
Saunanraikkaat tervehdykset!

_DSC0605muok

_DSC0628muok

_DSC0626muok

Sunnuntaina pakattiin aamupäivällä tavarat kasaan ja lähdettiin ajelemaan kotiinpäin. Poikettiin vielä Samin äidin luona syömässä ja ehdittiin olla hetki kotipihallakin ennen poikien ruoka-aikaa. Ilta meni mukavasti rentoutuen. Poikien mentyä nukkumaan syötiin salaattia ja patonkia. Sitten Samikin painui nukkumaan jotta jaksaa taas huomenna töihin, ja minä vietin aikaa koneella hengaillen.

Semmosta meille, miten teidän juhannus sujui? Perjantaina on Alexin syntymäpäivät, ja sunnuntaina on juhlat! Samalla juhlistetaan myös minun 22-vuotispäivää, joka on ensi maanantaina. Katsotaan mitäs hauskaa keksitään viikolla, toivottavasti ehditään tehdä muutakin kuin siivota ja suunnitella juhlia. Ja toivottavasti pikkuflunssa jättää pojat rauhaan, nyt he ovat hieman räkäisiä.

10 kommenttia:

 1. Voi vitsit, voiko pojat enää enempää isältään näyttää! :D Aivan ihania kuvia, toi vika allaskuva, kun pojat on niin ilosia molemmat! Awww en kestä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, niimpä! Eikö olekin, pojat olivat niiiiin iloisia uima-altaassa ;) <3

   Poista
 2. Oot ihanan luonnonkaunis<3 Kiva postaus, viikonloppu kuulosti mukavalta! Me vietettiin jussia mökillä kaveriporukan kanssa ja hauskaa oli!
  -Netta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia paljon <3 Kiva että pidit postauksesta, ja hauskaa että teilläkin oli kiva juhannus! :)

   Poista
 3. Teillä kuulostaa olleen ihanaa :) Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 4. ethän sä vain oo laihtunut? :o näytät tosi pieneltä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ainakaan tiedosta laihtuneeni. Ehkä se riippuu kuvakulmasta :)

   Poista
 5. oletko sä opiskellut itsesi johonkin ammattiin?
  missäpäin helsinkiä te asutte`? :) jos austte siis helsingissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoritin lukion ennen kuin jäin äitiyslomalle, joten ammattia ei vielä ole. Espoossa asutaan :)

   Poista

Kiitos kommentista!