10. toukokuuta 2013

Tuplarattaat

Minulta kyseltiin postausta tuplarattaistamme. Meillä on Z-Line Jule Twin-rattaat, jotka ovat olleet käytössä nyt vajaan vuoden verran. Alexin ollessa pieni, meillä oli hänelle rattaisiin erillinen, Emma-merkkinen, kantokassi.


Hyvät puolet rattaissa on ehdottomasti iso tavaratila, leveät istuintilat, mutta silti pieni koko. Tavaratilaan mahtuu helposti useampikin kauppakassi, tai muuta tavaraa. Lapset mahtuvat oikein hyvin istumaan, vaikka päällä olisi paksut talvihaalarit ja ympärillä vielä peitto tai makuupussi. Rattaat ovat vain 71cm leveät, eikä meillä koskaan ole ollut ongelmaa liikkumisen kanssa. Rattaat kulkevat hyvin ilmakumipyörillä säässä kuin säässä, ja kääntyvät etupyörät saa halutessaan lukittua. Rattaat ovat helpot kasata ja ne mahtuvat melko pieneen tilaan.

kävelyllä 011muok

självständighetsdagen 007muok

Huonot puolet rattaissa on, että ainakin meillä ne kaartavat hieman sivuun. Voisin kuvitella, että se johtuu painoeroista eri puolilla rattaita. Kaartaminen ei haittaa rattaiden käyttöä, mutta on hieman ärsyttävää. Huonoa on myös yksittäinen kuomu, kun Alex pienenä nukkui oli tarve pitää kuomua auki, mutta silloin Joelia ei nähnyt kunnolla. Totuttelua teki myös työntösuunta, sillä olen aina pitänyt enemmän kun lapsi kulkee kasvot työntäjään päin, jolloin lapsen näkee koko ajan ja hänen kanssaan voi jutella. Tavaratila on myös tyhmästi jaettu kahteen, joka saattaa vaikeuttaa pakkaamista jos on paljon tavaraa.

reppumatkalla 018muok

Koska me kuljemme paikasta toiseen pääosin autolla, emme halunneet sijoittaa rattaisiin kovin suurta summaa. Rattaat ovat kuitenkin niin vähällä käytöllä, että kalliiden rattaiden säilyttäminen varastossa tuntuisi todella turhalta. Nämä rattaat kustansivat erillisen kantokassin kanssa reilusti alle 300 euroa. Mutta kyllähän  Bugaboot olisi ihanat!

Sitten vielä arvonta-asioihin. Kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille sekä Kids' Cornerin että minun puolestani. Tällä kertaa arvonnan voitti Sari! Onnea! Olen laittanut sinulle sähköpostia ilmoittamaasi osoitteeseen.

23 kommenttia:

 1. Kuljetteko ikinä bussilla? Kuinkakohan hyvin nää soveltuis julkiseen liikenteeseen.. ja mahtuuko kaikista ovista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuljetaan bussilla mutta melko harvoin. Nämä mahtuvat hyvin bussiin, mutta jos bussissa on jo toiset (yhden istuttavat) rattaat niin voi olla tiukkaa. Metroon mahtuu hyvin, ratikalla ei olla koskaan menty. Kaikista ovista ollaan kyllä mahduttu läpi, ja kaikkiin hisseihin :) Monet yhden istuttavatkin rattaat ovat lähes yhtä leveät kun nämä.

   Poista
  2. Okei kiva!
   "Voi olla tiukkaa" - mutta mahtuu siis kuitenkin?
   Mä oon harkinnut Mountain buggyja mutta ne on niin hiirrvittävän kalliit!
   Ja sitä oon vähän pelännyt että entäs jos ei mahdu ovista :D

   Poista
  3. Se riippuu lähinnä toisten rattaiden koosta. Pienten matkarattaiden kanssa mahtuu aivan varmasti samaan bussiin, ja useimpien muidenkin. Joissain busseissa on porras bussin takaosaan sillein tyhmästi edessä, ettei välttämättä saa kaksia rattaita kunnolla asetettua vierekkäin. Me ollaan kyllä mahduttu joka kerta bussiin toisten rattaiden kanssa, mutta on ollut niitä kertoja kun myöhemmin bussiin tuleva ei ole mahtunut meidän viereen.

   Jos rattaita käyttää paljon ja päivittäin, toki sijoitus on parempi vaikka olisivatkin kalliimmat. Ja sekin riippuu, millaiset vaatimukset käyttäjällä on ;) Mä en tosiaan olisi tällä käyttömäärällä pistänyt niin paljon rahaa rattaisiin :D

   Poista
  4. julkisten ovet jne on yleensä 80c, koska pyörätuolien pitää mahtua, eli suunnilleen 90% tuplista mahtuu niistä.
   hissit pitää kyllä mitata ja jos ulko-ovi on kapea niin varmuudeksi sekin, jos vaikka kerrostalossa asuu.

   Poista
  5. Niin, kyllä pitäisi mahtua lähes joka paikasta. Tuskinpa kukaan mieleellään edes valmistaa rattaita jotka eivät mahdu standardikokoisesta ovesta läpi :)

   Poista
 2. Mekin mietittiin juuri rattaiden ostoa meidän sisaruksille. Ensiksi tilattiin Carenan doubleswingit, ja hyväthän nekin olivat. Mutta kun ne rattaat pitäisi saada sisällekin.. Ja netissä ilmoitettu mitta oli otettu renkaista, muttei niiden leveimmältä kohdalta. Niin siinä sitten kävi, että niiden navat ottivat ulko-ovenkarmeihin. Pari päivää niitä katseltiin, ja tultiin lopputulokseen, että eihän tästä nyt tule helvettiäkään ,jos rattaita saa vartin renkata ovella, ennen kuin ne saa sisään.
  Saatiin sitten Carenat myytyä satasta halvemmalla, kuin itse ostettiin. Sitten päätettiin ostaa kerralla hyvät ja kalliit, jotka myös mahtuvat ovista, ja päädyttiin Bumbleriden indie twinneihin.
  Ollaan oltu näihin rattaisiin tyytyväisiä, ja ovat nyt ainakin kuukauden kestäneet suht kovalla, lähes päivittäiselläkin käytöllä. Ja ratikoihin ja juniin ollaan mahduttu hyvin, metroa ei olla vielä uskallettu kokeilla.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carenan doubleswingit olivat meillä toisena vaihtoehtona, kunnes päädyttiin näihin Z-Lineihin. Harmillista, että mitta on ilmoitettu noin, luulisi sen olevan itsestäänselvyys, että mitta annetaan leveimmästä kohdasta :/ Ei siinä kyllä ole mitään järkeä taistella noin kovasti rattaiden kanssa, ihan fiksua myydä pois :D

   Noi Bubmleridet näyttää näin nopeasti katsottuna aika kivoilta. Ja varmaan fiksumpaa erillisten kuomujen kanssa? Tuo ominaisuus on juuri se, mitä näissä kaipaan. Jos rattaat ovat kovassa käytössä niin sijoitushan on tosiaan parempi vaikka hinta onkin korkeampi :)

   Poista
  2. Jep, vähän kyllä kirveli se satsnen siiinä. Olisi kannattanut suoraan ostaa nuo kalliimmat.

   Bumlerideissa nuo kuomut ovat lisäksi niin pitkät, että varjostavat kunnolla. Ja tietty Halvempiin on erona kankaiden tuntu, ainakin omasta mielestäni tuntuvat paljon laadukkaammilta.

   Eivät nämäkään kyllä ole täydelliset, nimittäin tosi tilavaa tavaratilaa pienentää kummasti jokin ihme tukitanko; ei puhettakaan, että täysinäisen kauppakassin saisi näihin ängettyä..

   Poista
  3. Varmasti, mutta saitte kuitenkin jonkun verran takaisin ostohinnasta :) Kyllä se sitä saa olla tarkkana miettimässä noita isompia hankintoja. Yleensähän kalliimmissa tuotteissa tosiaan on sitten laatu parempi. Harmi, että tavaratilaa haittaa tyhmä tukitanko :/

   Poista
  4. meillä oli aikanaan brion tuplarattaat, double swingit. silloin ei ollut kuin teutonialla kääntyviä etupyöriä, kohta 6v sitten :)
   ne oli kanssa kalliit, mutta mulla ei ollut eikä kyllä vieläkään ajokorttia, niin liikuttiin niillä päivittäin 1v3kk ikäerolla olevien lasten kanssa.
   sain 150e vähemmän mitä itse maksoin, kun ne 1½v jälkeen myin.

   Poista
  5. Ihan hyvin olet saanut hinnasta takaisin :) Ilmeisesti nuo kääntyvät etupyörät ovat melko uusi ominaisuus, jos ei 6 vuotta sitten sellaisia juuri ollutkaan. Jos rattaita käyttää paljon niin korkeampi hinta saattaa kuitenkin tulla käyttökertoihin nähden halvemmaksi :)

   Poista
  6. Joo, ne on aika uutta ja ihana parannus :) silloin oli parit niin leveät tuplat jotka ei mahtuneet ovesta, carenan ja abcn kolmipyöräiset.

   Poista
  7. Kääntyvät etupyörät on kyllä fiksu ominaisuus. Mä en ole alusta alkaenkaan ymmärtänyt miksi valmistetaan niin leveitä rattaita etteivät mahdu ovista. :D

   Poista
 3. Meillä on samat rattaat ja tykkään kyllä keveydestä. Ja me päädyimme näihin kun ovat pienimmät markkinoilla, että mahdumme hissiin. Mutta huonoa on kun tosiaan ei saa kasvoja työntäjään päin ja tavaratila voisi olla yhtenäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täysin samaa mieltä! Ja hyvää on se, että vaikka rattaat ovat niin kapeat, niin ainakin mun mielestä lapsilla on melko hyvin istuintilaa :)

   Poista
 4. tää vinkki tulee ehkä vähän myöhässä, mutta jos olisitte ostaneet kovan kantokopan noihin (olikohan babylift, ja orallakin on sellainen) niin siinä olisi ollut oma pikkukuomu. näin ison kuomun olisi voinut pitää auki silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto, olisinpa tiennyt tuosta! :) Kiitos kuitenkin tiedosta, ehkä tulee vielä joskus tarpeen :)

   Poista
 5. Näitä rattaita olen katsellut, mutta en ole uskaltanut ostaa. Onko tuo 71 cm leveys mitattu takarenkaista? Meillä ongelmana on rappukäytävän ramppi/liuska, mikä on vain 71 cm leveä. Se vähentää huomattavasti vaihtoehtoja. Ja bussissa tulee liikuttua niin olisi hyvä olla, kunnon rattaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä käy vannomaan, kannattaa varmaan käydä Lastentarvikkeessa tarkistamassa :) Jos en ihan väärin muista niin työntöaisa on itse asiassa takarenkaita leveämpi. Näillä on kaikkialle mahduttu paitsi yhdestä Citymarketin kassaportista, ja bussiinkin mahtuu hyvin vaikka normirattaiden viereen :)

   Poista
 6. Voi herranjumala, oletko koskaan katsonut ohjeista/ netistä miten tuo tula kantoreppu tulisi laittaa?? Lapsi parka. Toivottavasti et pitkään kantanut tuollaisessa asennossa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej, juu tuo taisi olla eka kokeilukerta tulan kyydissä ja kyllä ollaan sen jälkeen osattu laittaa lapsi ergonomiseen asentoon :)

   Poista

Kiitos kommentista!