24. huhtikuuta 2013

Pihalla

Viime aikoina ollaan nautittu oikein urakalla tuosta ihanasta, aurinkoisesta kevätsäästä! Monta tuntia päivässä kuluu pihalla leikkien, eikä sisällä halua ollakkaan. Pihalla on lämmin, kivat lelut ja paljon kavereita! On kyllä mukavaa kun pihapiirissä asuu niin monta samanikäistä lasta. Vanhemmat saavat juttuseuraa ja lapset leikkivät keskenään. Pihalle ilmestyi muutama päivä sitten naapureilta pieni liukumäki, josta Joel tykkää todella paljon. Joel osaa yleensä nousta ja laskea mäkeä itse, mutta välillä jalka jää jumiin. Mäestä on hauskaa laskettaa myös rekkaa ja muita leluja. Joel ja Alex viihtyvät pihalla todella hyvin! Toisin kun talvella, jolloin ulkoilu oli kamalaa, lumi inhottavaa ja rattaissa istuminen tylsää. Hiekkalaatikolla ei pahemmin kameralla kannata heilua, mutta tänään sain otettua muutaman kuvan leikin lomassa.

kevätulkoilu (111)muok

kevätulkoilu (71)muok

kevätulkoilu (83)muok

kevätulkoilu (15)muok

Ensimmäistä kertaa ulos mentäessä tajusin, ettei meillä ole Alexille minkäänlaista keväthaalaria. Joel oli saman  ikäinen talvella, joten mitään Joelin vanhaakaan ei ole. Paremman puutteessa muistin kuitenkin, että meillä on jossain kaapin pohjalla vanha, minun tai jomman kumman sisarukseni äitiyspakkauksesta tullut, haalari. Se on kelvannut oikein hyvin, mutta pitäisi varmaan hankkia joku fiksumpi kun tuo kangaspintainen, sillä Alex ei vielä kävele, vaan konttaa, ryömii ja möyryää maassa. Ollaan pihalla ahkerasti opeteltu seisomista Alexin kanssa, ja kengät jalassa se onnistuukin jo hyvin. Alex on tottunut kenkiin todella helposti, verrattuna Joeliin joka aikoinaan vihasi kenkiä eikä meinannut suostua edes kävelemään kengät jalassa. Alex sai käyttöönsä Joelin vanhat Tepsu-ensiaskelkengät. Joelille nämä ostettiin aikoinaan reilun 11 kuukauden iässä, ja nyt ne ovat sopivat pian 10 kuukautta täyttävälle Alexille.

kevätulkoilu (12)muok

kevätulkoilu (67)muok

kevätulkoilu (38)muok

Sellaiset pikkukuulumiset täältäpäin. Alex on nyt parantunut flunssasta kunnolla, vaikka jätimme hänen osalta suosiolla uinnin väliin sunnuntaina. Kävin Joelin kanssa kahdestaan uimassa, ja meillä oli todella hauskaa. Vauvauinti on kyllä aivan huippuharrastus! Kuten kerroin jo blogin facebook-sivuilla, kävimme Joelin 2-vuotisneuvolassa maanataina, ja mitoiksi saatiin 84cm ja 11380g. Oma veikkaukseni meni siis aika lähelle (82-83cm ja 11,5kg). Neuvolakortissa luki "Touhukas ja iloinen poju. Sanoja sanoo suomeksi ja ruotsiksi. Motorisesti ikätasoinen. Pottaopettelua". Seuraava neuvola onkin sitten 3-vuotiaana.

7 kommenttia:

 1. Ihana ilme Alexilla tuossa keinu-kuvassa! :) Hauskaa, että teillä on pihapiirissä lapsille kavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, maailman söpöin keinuja ;) Joo se on kyllä kivaa että pihalla on kavereita lapsille, ja juttuseuraa aikuisille! :)

   Poista
 2. Katsoin nopeasti ensin, että Joel olisi ollut tuossa ensimmäisessä kuvassa Alexista! On pojissa kyllä samaa näköä, vaikka mielestäni kuitenkin molemmat ihan oman näköisiään :) minun mielestäni pojat alkavat näyttää enemmän samannäköisiltä nyt kuin mitä olivat nuorempina. Oletko itse samaa mieltä tai onko joku muu maininnut asiasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojissa on kyllä todella paljon samaa näköä, vaikka ovatkin omanlaisensa. Samannäköisyydestä on saatu kuulla monelta taholta. Alex muistuttaa minua paljon, ja Joel taas on enemmän Samin näköinen :) Jotkut ilmeet ovat molemmilla täysin identtiset :) En osaa sanoa onko samannäköisyys lisääntynyt poikien kasvaessa.

   Poista
 3. Haluatteko lisää lapsia?:) Teidän perheeseen sopisi pikkuinen tyttö! olisi hauska nähdä minkä näköinen tytöstä tulisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä haluamme, mutta ei ihan vielä :) Olisihan se ihana saada tyttö, mutta noihin asioihin kun ei pahemmin voi vaikuttaa ;) Voiisi toki olla jännä nähdä kuinka paljon samannäköisyyttä tytössä olisi poikiin verrattuna, vaikka sukupuoli on eri :D

   Poista

Kiitos kommentista!