5. maaliskuuta 2013

Samassa huoneessa

Meillä on pitkään ollut jo mielessä siirtää Alex ja Joel samaan huoneeseen nukkumaan. Kuitenkaan ei olla saatu sitä aikaiseksi, osittain unohtelun takia ja osittain pelosta unen laadun huononemisesta. Herääkö toinen jos toinen kitisee yöllä? Herääkö Joel Alexin aamusyöttöön? Onnistuuko uudelleen nukahtaminen? Tällaisia kysymyksiä on liikkunut päässä. Nyt sunnuntaina siirrettiin vihdoin Alexin sänky lastenhuoneeseen, ja lähdettiin totuttelemaan poikia samassa huoneessa nukkumiseen.

_DSC0595muok

Ensimmäinen yö sujui oikein mallikkaasti, siitä huolimatta ettei Alex suostunut illalla syömään maitoa eikä oikein nukahtaakaan. Joel meni normaaliin tapaan puoli kymmenen jälkeen nukkumaan, ja Alex vietiin sänkyyn puoli yhdentoista jälkeen, noin puoli tuntia normaalia myöhemmin. Muutaman tutinlaiton ja takaisin makuuasentoon laittamisen jälkeen myös Alex nukahti. Kahdeltatoista Joel inahti, mutta hiljeni saman tien itsekseen. Kolmen aikaan kävin laittamassa Alexille tutin, ja seuraavaksi heräsin 7:45 Alexin huutoon. Kävin lämmittämässä maidon, mutta sillä aikaa Alex oli hiljentynyt joten kävin takaisin nukkumaan. Viiden minuutin jälkeen Alex alkoi taas huutaa joten menin syöttämään hänet. Joel oli hereillä ja mutisi itsekseen omassa sängyssään, mutta Alexin syötyä molemmat pojat hiljenivät ja jatkoivat uniaan. Puoli yhdeksän aikaan Joel rupesi itkemään, joten kävin rauhoittelemassa häntä ja yritin tarjota kirjaa luettavaksi. Hetken aikaa Joel vielä itkeskeli, mutta jatkoi sitten ilmeisesti uniaan ja noustiin lopulta hieman kymmenen jälkeen kaikki kolme.

_DSC0605muok

_DSC0672muok

Toinen yö oli huomattavasti huonompi kuin ensimmäinen. Joel meni taas oikein kiltisti nukkumaan, mutta Alex riiteli puuronsyönnin kanssa eikä syönyt maitoa ollenkaan ennen nukkumaanmenoa. Vietiin Alex kuitenkin nukkumaan jo ennen kymmentä, mutta tuttia sai taas käydä laittamassa muutamaan otteeseen, ja laittaa poika takaisin makuuasentoon. Ennen puolta kahtatoista Alex alkoi jo huutelemaan eikä suostunut rauhoittumaan, joten hain sitten maitopullon ja syötin. Aamulla heräsin taas Alexin huutoon, mutta kauhukseni tajusin, että kello on vasta puoli kuusi. Alex huuteli viiden minuutin välein eikä rauhoittunut, ja Joelkin rupesi heräilemään, joten lämmitin kuudelta maitoa ja syötin Alexin. Sitä en vaan ymmärrä, että jos Alex syö klo 22 hän herää 7-8 aikoihin, mutta jos hän syö 23:30, niin hän herää jo 5:30? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Alexin syötön jälkeen jouduin vielä puolen tunnin ajan juosta muutaman minuutin välein rauhoittelemassa joko Joelia tai Alexia. Puoli seitsemältä kuitenkin huone hiljeni ja seuraavan kerran herättiin taas normaaliin tapaan kymmeneltä.

_DSC0650muok

Ei voi muuta kuin toivoa että yöt lähtevät tästä sujumaan paremmin.
Nukkuuko kenelläkään teistä useampi lapsi samassa huoneessa? Miten yöt sujuvat?

PS. Seuratkaahan myös blogin Facebook-sivuja, sinne päivittyy enemmän kuulumisia ja kuvia,
myös sellaista mitä blogin puolella ei näy.

18 kommenttia:

 1. Mä oon ajatellut laittaa nuo samaan huoneeseen vasta joskus, kun tyttö on vuoden ikäinen. Tällä hetkellä tyttö nukkuu vielä mun vierellä ja suuri pähkäilyn aihe on vasta, että koska ottaa Pojulta pinnasänky pois ja antaa se vauvalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuskin siinä mitään kiirettä on, jos teillä kaikki sujuu hyvin noin :)
   Meillä on juuri sen takia kaksi pinnasänkyä kun ei haluta vielä siirtää Joelia pois pinnasängystä. Monet siirtää niin kovin nuorena lastensänkyyn, mutta mun mielestä Joel saa nukkua pinnasängyssä niin kauan kun siellä pysyy eikä ala kiipeilemään pois. Tietää ainakin ettei lähde öisin vaeltelemaan ;)

   Poista
 2. Hui kamala miten myöhään teillä nukutaan! Meidän aamuvirkut ponkaisee jo kuuden jälkeen pystyyn. Osaisikohan sitä itsekkään enää noin myöhään nukkua kun viimeiset 2,5vuotta on jo tällä rytmillä menty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Ei oo valittamista mulla ;) Joel on vauvasta asti aina nukkunut myöhään, ja Alex jatkaa samaa kaavaa. Joelin rytmi on kyllä muuttunut useasti näiden kahden vuoden aikana, mutta aikaisimmillaan me ollaan noustu joskus 7:30-8 aikoihin :D

   Mutta voisin olettaa että teillä mennään myös aikaisemmin nukkumaan? Hyvä puoli siinäkin, että jää enemmän omaa aikaa iltaisin :) Ja toki sekin, että kerkeää päivän aikana tehdä enemmän, kun herää aikaisemmin. Meillä menee periaatteessa iso osa päivässtä "hukkaan" kun herätään niin myöhään, koska aamutoimien jälkeen kello lähenee jo puolta kahtatoista :D

   Poista
 3. Meillä 3v poika menee nukkumaan yhdeksältä ja herää joka aamu ennen kuutta ja tänään teki pienen poikkeuksen ja heräsi jo NELJÄLTÄ!! eikä edes nuku päiväunia enää :D onneksi pienempi puolivuotias nukkuu edes seitsämään asti ja nukkuu parit päiväunetkin. Täällä äiti silmät ristissä yrittää hereillä pysyä :D kateeksi käy kyllä, voi miten ihanaa olisi nukkua kymmeneen asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kuulostaapa harmilliselta. Onneksi tuo neljältä herääminen ei kuitenkaan ole tapa. Hyvä että nuorempi sentään nukkuu hieman pidempään, niin ei tarvitse aamulla katsella silmät ristissä molempien perään :) Vaikka mä saankin nukkua pitkään niin olen myös ihan liian usein todella väsynyt. Mä tarvitsen niin paljon unta vuorokaudessa, että tuskin pysyisin hengissä jos joutuisi noin aikaisin heräämään :/ Tsemppiä sinne! :)

   Mutta eikö se niin menekin että mitä vanhemmaksi kasvaa sen vähemmän unta tarvitsee? Lulltavasti meidänkin pojat alkaa jossakin vaiheessa heräämään aikaisemmin, toivottavasti ei sentään ennen kuutta :D

   Poista
 4. meillä jo syödään ruoka kahdeltatoista..kannattaisko teidän vähän aikaistaa noita aamuja?Esim: jos joskus menet töihin ja lapset tarhaan vaikkapa niin yleensä 7.00 pitää olla töissä tai kahdeksalta viimeistään..Tai opiskelemaan jos lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lähitulevaisuudessa pojat eivät ole menossa hoitoon, joten miksi nyt jo pitäisi muuttaa rytmiä? Alex syö lounaan kahdeltatoista, ja Joel puoli kahdelta, se on mielestäni ihan hyvä aika :)

   Poista
 5. Ihan samaa mieltä kuin sinä Jensku, että niin kauan kuin olet kotona (pojat saa olla kotihoidossa) ei ole tarve rytmiä muuttaa. Ei lasten tarvi herätä kuudelta vaan sen vuoksi, että suuri osa niin tekee. Jos saa nukkua aamulla, niin silloin on ihan teidän valinta että miten päivärytmin rakennatte. Sehän on vaan ihanaa, että aamuisin ei ole kiire minnekään.
  Meilläkin nukutaan mielellään aamuisin (tosin nykyään poika herää n.8aikaan, mutta otan viereen köllimään ja saa itsekin nuokkua vielä tovin). Sopii meille iltavirkuille paremmin sellainen elämänrytmi kun se vielä on mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, miksi pitäisi herätä aikaisin, jos lapset kerta haluavat nukkua, ja antavat minunkin nukkua :) On kyllä mukavaa heräillä rauhassa ja hoitaa aamutoimet ilman kiirettä. Kyllä sitä saa nauttia myöhäisistä aamuista niin pitkään kun sellaiset ovat mahdollisi :)

   Poista
 6. Omituinen rytmi teillä! Sääliks käy kyllä teidän naapureita, jos asutte kerrostalossa kun pennut kukkuu noin myöhään! Useimmat ihmisethän käyvät töissä ja haluaisivat mennä ajoissa nukkumaan aikaisten herätysten takia. Meidänkin naapurit alkaa yhdeksän aikaan illalla aina pitämään kauheeta meteliä ja pennut huutaa ja hilluu. Meillä kuitenkin lapset on nukkunut tossa vaiheessa jo tunnin ja vi*ttaa, kun naapurin pennut herättää ne metelöinnillään! JOs sun miehes käy töissä niin missä välissä teillä on kahdenkeskistä aikaa?!? Ei kai hän voi kovin myöhään valvoa, kun aamulla aikainen heerätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta 21:30 ei ole kovin myöhään :) Ja meillä toimii seinien äänieristeet oikein mainiosti. Harmi, että teillä on naapureita, joiden metelöinti häiritsee teitä :/

   Meille riittää arkisin se puolituntia-tunti kahdenkeskeistä aikaa, emme tarvitse sen enempää :) Viikonloppuna ehtii sitten olla enemmän yhdessä kun voi valvoa hieman pidempään :)

   Poista
  2. Voihan sitä ilmoitella niille naapureille jos se häiritsee, tosin useimmissa taloissa ns. hiljaisuus pitää olla vain 22-06. Jos äänet häiritsee, niin suosittelen muuttamaan keskelle korpea. Siellä voi sitten rauhassa vihoitella hyttysille ja linnuille kun tulevat inisemään väärään aikaan. Hieman halvempi keksintö tuohon on myös korvatulpat. Onneksi suurin osa ihmisistä silti tajuaa, ettei kaikilla maailman ihmisillä onneksi ole sama rytmi. Suomessa kun ei tila lopu kesken niin kyllä sieltä jostain kiven alta löytyy sellainen kolo missä ei muut ihmiset häiritse. :D

   p.s. sori jensku että haastan riitaa ja kärjistelen juuri sinun blogisi kommenteissa, ärsyttää vaan tällaiset "MINUN lapseni menee nukkumaan kello 21 ja silloin kaikki muutkin pitää olla hiljaa"-ihmiset. Ihana blogi sinulla, vaikutat oikein fiksulta ja "aikuiselta" äidiltä heh :D teillä on niin suloinen perhe!

   Poista
  3. Meidän entisessä talossa asui naapureita jotka metelöivät iltaisin ja öisin, eikö mikään auttanut, ei valitukset, ei poliisit.. Lopulta päätettiin muuttaa pois, ja onneksi päästiinkin tällaiseen ihanaan taloyhtiöön ihanien naapureiden keskelle. :) Joskus todellakin täytyy muuttaa muualle jos naapurit häiritsevät liikaa :/

   Kiitos olipa kivasti sanottu! :) hyvää viikkoa sulle!

   Poista
 7. No tossa aiemmin kyllä kirjoitit, että pienempi menee nukkumaan 22.30. On se kyllä aika myöhään... Mistä sä muuten tiedät miten teidän äänieristeet toimii? Ootko kysynyt naapureiltanne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Alex meni poikkeuksellisesti 22:30 nukkumaan, koska ei suostunut aiemmin nukahtamaan, jostain syystä. Aiemmin Alex laitettiin kymmeneltä sänkyyn, mutta nykyään molemmat menevät 21:30 aikaan nukkumaan :)

   Me olemme kaikkien naapureiden kesken ystäviä ja tunnemme toisemme hyvin. Olemme useasti puhuneet siitä, jos on ollut häiritsevää meteliä, eikä näin ole ollut. Me emme myöskään kuule naapureiden asunnoista ääniä, joten siksi tuskin meidänkään äänet kuuluvat heille :)

   Poista
 8. ei ne korvatulpat kuule paljon auta,kokeiltu on joskus aikoinaan kun naapurit mekastivat ja mukulat huutivat.
  Riippuu kai talosta,jos seinät on paperia melkeinpä niin kaikki kuuluu,se on tosiasia vaan,huutaa sitten lapset tai aikuiset siellä.Ja kerrostaloissa ei yleensä mitään äänieristyksiä kyllä ole,ei missään kerrostaloissa.Mutta hyvähän se on jos on paksummat seinät esim.
  Onneksi meillä asutaan jo omakotitalossa joten omaa rauhaa en vaihtaisi enää mihinkään koskaan.On tämä sitä parasta asumista,ainakin lapsiperheille,oma piha ja rauha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti omakotitalo on kaikista paras vaihtoehto :)

   meidänkin alakerrasta esim. kuuluu joskus, jos naapurit riitelevät, koska ne ovat TODELLA kovaäänisiä riitelijöitä, ja mekastavat muutenkin useasti (viihtyvät hyvin alkoholin seurassa). Onneksi sentään ei kovin usein kuulu läpi.

   Se varmaan riippuu talon rakenteita miten hyvin meteli kuuluu läpi, tai suodattuu pois, ja onneksi meillä ei tosiaan kuulu kuin se kaikista pahin melu, joka on melko harvinaista.

   Poista

Kiitos kommentista!