11. tammikuuta 2013

Joppa keskipisteenä

Joelia on nähty melko vähän blogissa viime aikoina, joten päätin tehdä pelkästään Joelille pyhitetyn postauksen. Joelilla tuli eilen vuosi ja yhdeksän kuukautta ikää, ja hän kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia.

Joelilla on tulinen ja temperamenttinen luonne, mammalta peritty. Hän on touhukas pieni poika, ja energiaa riittää vaikka muille jakaisi. Joel viihtyy hyvin yksin ja keksii itsekseen hauskoja leikkejä, mutta ei jaksa pitkään touhuta samoja juttuja. Monesti Joel hakeutuu omiin oloihinsa, eikä hyväksy ketään mukaan leikkeihinsä.

joppa 1v9kk 043muok

Joel pitää paljon lukemisesta ja palapelien tekemisestä. Lempileluihin kuuluu myös kaikenkokoiset, väriset ja malliset autot, joilla ajellaan pitkin kotia säestettynä "bummaa, brum brum" -äänillä. Joel osaa antaa pusuja ja haleja, ja jakelee niitä useasti mammalle, iskälle, Alexille, pehmoleluilleen sekä sukulaisille. Joel juttelee ja lauleskelee itsekseen ja hänellä on paljon asiaa myös muille. Hiljaisia hetkiä on yleensä vain silloin, kun Joel puuhailee jotakin kiellettyä.

joppa 1v9kk 076muok

Joelilla alkaa näkymään esiuhman merkkejä päivä päivältä enemmän. Oma tahto on kova, ja kieltosanat kaikuvat kuuroille korville. Jos ei saa tehdä niin kuin itse haluaa, seuraa huutoa, itkua ja dramaattinen loukkaantuminen. Yleensä myös käsissä olevat tavarat lentelee. Hauskimmat kielletyt jutut ovat Alexia päin ajaminen taaperokärryllä, kattilakaapin tyhjentäminen sekä hedelmien ja vihannesten heittäminen viileäkaapista pitkin lattioita. Joelin tehdessä tuhmuuksia kyseiset lelut joutuvat takavarikkoon, poika saa toruja tai joutuu jäähylle, jossa istuu kaksi minuuttia. Aina en jaksa laittaa Joelia jäähylle, joten toruminen ja kieltäminen ovat ensisijaisia keinoja saada hänet tottelemaan. Jäähyltä Joel pääsee yleensäkin pois jo ennen kahta minuuttia, kun pyytää anteeksi (halaa).

Joelin päivärytmi menee suunnilleen näin: 
klo 9 herätys
klo 10 aamupala, potalle, hampaiden pesu, päivävaatteet
klo 13:15 lounas, potalle, parvekkeelle nukkumaan
klo 15 herätys
klo 15:30 välipala, potalle
klo 18 illallinen, potalle
klo 21 iltapuuro, potalle, hammaspesu, iltatoimet
klo 21:30 nukkumaan

joppa 1v9kk 140muok

Viime aikoina Joelin kielellinen kehitys on ottanut ison harppauksen eteenpäin, ja uusia sanoja tulee melkein päivittäin. Joel toistaa lähes kaikea mitä kuulee, ja opettelee sanoja näyttämällä ja kyselemällä.

Uusimpiin sanoihin kuuluu mm nämä: kojja (koira), gukka (gurka = kurkku), apa (apina), titta (katso), komma (kom, kommer = tule, tulee), heihei (heihei tai hyvää yötä), po (boll = pallo), kukkuuaijaa, kaam (kram = hali), tappa/toppa (potta), kakka (tack tack = kiitos tai kakka), nej nej (ei ei), baa (bra = hyvä), aa-aa (Alex), najja/nijja (nalle), tubbe (xylitolipastilli), vauva, tyttögunga (gunga = keinu tai granne = naapuri)

joppa 1v9kk 145muok

Joel on reipas ja ihana poika, joka ilahduttaa meitä joka päivä valloittavalla hymyllä, naurulla ja hauskoilla tempauksillaan!

17 kommenttia:

 1. Mikä jopen silmään on sattunut ?
  Suloinen poika :)!

  VastaaPoista
 2. käyttekö ulkona ollenkaan?katselin päivä rytmiä ja ei siinä lukenut ulkoilua ollenkaan?`
  Kaikki lapset tarvitsevat vähän ulkona olemista päivittäin,esim: leikkipuistoissa yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossahan vain manittiin, koska Joel nukkuu ja syö. :) Kyllä he varmasti ulkoilevatkin!

   Poista
  2. Juu siis noiden kellonaikojen välissä leikitään, ulkoillaan, käydään kävelyillä, nähdään kavereita, mennään ostoksille, saunotaan ja kylvetään yms :) En jaksanut eritellä niitä, sillä ne vaihtelevat päivästä toiseen :)

   Poista
 3. Joelilla on ihan samanlainen hymy/nauruilme kun sulla! Ihana :-)

  VastaaPoista
 4. Oi ihania kuvia ja tuo nauru/hymy<3

  http://itsyourstoryy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. ihana!!!! :))) Jos pojat alkaa puhelemaan ruotsia niin ymmärtääköhän sami? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Sami on melko hyvin oppinut ruotsia ymmärtämään näiden muutamien vuosien aikana :)

   Poista
 6. Saako ehdottaa postausaihetta? Sinun lempivaatteesi ja poikien lempivaatteet

  VastaaPoista
 7. haha, luin eilen illalla miehen kanssa sun blogi läpi ja mä vaan itkin ku oon niin onnellinen teidän puolesta ja oli niin sulosia poikia (okei, ehkä mulla oikeesti on vauvakuumeeeee) kivoja kivoja raapustuksia :)

  olisko mahdollista saada kysymyspostaus liittyen esim suhun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihi, voi kiitoksia paljon :) mua oikeen hävettää ne ekat kirjoitukset, kun silloin vielä pidin blogia enemmän päiväkirjana :D sitten kun alkoi lukijoita tulemaan niin on ollut suuremmat paineet sen suhteen, mistä kirjoittaa :D mutta kiitos kuitenkin, kiva että tykkäsit :)

   Täytyy laittaa tuokin ehdotus korvan taakse ;)

   Poista

Kiitos kommentista!