9. joulukuuta 2012

Julgren ja joulukoristeluja

Kuten olen jo kertonut, meille ei joulukuusta tule. Nuo meidän pienet karvaiset tytöt ovat niin hulluja luonteeltaan, että ihan suosiolla vältetään se, että joka aamu on kuusi poikittain pitkin olohuonetta. Tämä julgren, suomennettuna jouluoksa, on siskoni kehittämä vaihtoehto joulukuuselle. Siskoni blogista voitte käydä lukemassa julgrenistä lisää.

Meidän julgren koristeltiin punaisella ja hopealla, mielestäni olisi ollut liikaa jos julgrenissä olisi ollut montaa väriä, luulen että se olisi tehnyt julgrenistä epäsiistin ja sekavan näköisen. En tiedä koristelinko oksaa kuitenkin hieman liikaa, vaikka käytin vain punaisia ja hopeisia koristeita. Oksa näyttää joistakin suunnista todella hyvältä, ja joistakin taas melko tyhmältä.

julgren 025muok

Julgren saatiin ripustettua olohuoneen lamppukoukkuun, jossa se näyttää todella kivalta. Eilen sain sen valmiiksi koristeltua, ja nyt me vain ihailemme sitä koko ajan. Kun Joelilta kysyy "Var är julgrenen?" niin hän osoittaa kattoon.

julgren 020muok

julgren 023muok

Kovin paljoa me emme ole koristelleet kotona, mutta ehkä tässä vielä ehtii ennen joulua. Makuuhuoneessa on jouluvalot ikkunassa, ne olenkin esitellyt aiemmin. Joelin huoneessa ei ole joulukoristeita lukuun ottamatta nallea, joka alunperin on siskoni. Lapsena "tonttu" piilotti yön aikana meille joka aamu pienen lahjan nallen sukkaan. Mulla oli itselläni sellainen pyykkinarun tapainen, jossa roikkui 24 sukkaa, samalla toimintaperiaatteella. En tiedä missä tämä sukkanaru-kalenteri nyt on, mutta kun se löytyy haluaisin sen Joelille ja Alexille joulukalenteriksi, jotta voisin palauttaa nallen siskolleni ja hänen mahdollisille lapsille.

julgren 080muok

Keittiöön oli tarkoitus laittaa tähti ikkunaan, mutta tähden lamppu on rikki, eikä olla vielä saatu aikaiseksi vaihtaa sitä tai ostaa uutta. Toistaiseksi keittiössä on pelkästään joululiina pöydän päässä ja tuikkuja, sillä meillä ei vielä ole andventtikynttelikköä.

julgren 084muok

Olohuoneessa meillä on julgrenin lisäksi tv-hyllykön päällä tuikkupallot ja punaiset glitterinauhat, joista myös olen kertonut aiemmin. Lisäksi ostin ihanan fleece-torkkupeiton, mutta se jää varmasti paikalleen myös joulun jälkeen. Vaikka meillä on todella lämmin sisällä (+24 astetta) niin mulla on aina kylmä, joten lämmin viltti tulee tarpeeseen, ja sen kanssa voi käpertyä sohvalle iltaisin kuuman kaakaon kanssa.

joulu 026muok

julgren 003muok

Tällaista maltillista koristelua meillä. Mitäs pidätte julgrenistä?

15 kommenttia:

 1. Jes ja får Nalle tibaka nångång :D:D den blev ju fin! Int alls för koristeltu tycker ja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, den ser bara från några kuvakulman ut att vara helt ylikoristeltu :D

   Poista
 2. "24-sukkanauha" löytyy vanhasta kodistasi! Voi olla, että joudut siivoamaan koko vaatehuoneen, jotta se löytyy, mutta se ei tietysti meitä haittaa.

  VastaaPoista
 3. Minusta iso kuusenoksa olisi ollut kivempi. Tuo risu on melko synkkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, kuusenoksasta varisee kamalasti neulasia :/ Ja se olisi ärsyttävää varsinkin kun tuo on olohuoneen pöydän yläpuolella :D Mutta kyllä kuusenoksa olisi kivempi, se toisi sitä tuoksuakin kotiin :)

   Poista
 4. ei tuo yhtään jouluiloa,ainakaan minun silmälle.En pahalla sano mutta en ole koskaan kuullutkaan tommosesta ja jos ei kuusta voi ottaa niin sitten en ottaisi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla saa toki olla oma mielipide :) Olisin kyllä itsekin mielelläni ottanut oikean kuusen, mutta en uskalla ottaa riskiä kissojen kanssa :D

   Poista
 5. tosi kiva mun mielestää :) en oo koskaan ennen tuollasesta kuullutkaan mut hienolta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja mikä parasta, kissat eivät pääse siihen käsiksi :D

   Poista
 6. tää on tosi tyhmä kysymys tähän postauseen mutta mistä toi teidän sohva ja se arkku on hommattu? me ollaan etitty tollasii ties mistä muttakun uuden sohvan hinta on helposti 1000e ja me haluttais jotai sen sellaista käytettyä heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja just sanoin miehekkeelleni että toi on IHANA! tollanen erilainen ja tosi desing jokseenkin :DD tosi hyvä idea muutenkin, kun itse en välitä kuusesta iinkään.

   Poista
  2. Arkku on sotkasta, taisin kyllä jossain vastata tuohon samaiseen kysymykseen jo :D Ja se maksoi 200e. Sohvan taas olen ostanut lähes 4 vuotta sitten kun muutin ensimmäiseen omaan asuntooni, se taisi olla maskusta tai suomisoffasta, en muista. Mutta tuolloin se maksoi 300e kun oli alennuksessa :) Me ollaan etsitty tuon tilalle uutta sohvaa, mutta sama ongelma meilläkin, kun kaikki hienot maksaa vähintään sen 1000e :D

   Juu onhan tuo hyvä ja erilainen idea, jos ei kuusesta välitä tai sellaista kotiinsa halua :)

   Poista
 7. aijaa? en oo huomannu :D toisaalta aloin vasta vähän aika sitten lukee tätä blogia kun sattuman kaupalta jostai löysin! mutta joo, ja me haluttais just kulmadivaani ehdottomasti niin ne maksaa sen 500e ylöspäin. Kyl just netistä ollaan katottu käytettyi muttaku niissäkin on sitten ne että ne on jossain vaasassa öbaut... tosi kiva blogi sulla muutenkin ja sullaa on kivan rempsee kirjoitustyyli !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taisi olla jossakin aiemmassa postauksessa, mutta samapa se vastata uudelleen jos joku kysyy uudelleen :-D

   Sepä se, sohvat on ihan p*rkelee kalliita :/ ainakin jos haluaa jonkun hienon :) voi kiitoksia paljon, kivs että tykkäät :)

   Poista

Kiitos kommentista!